Nu solliciteren

Juridisch meewerkstagiair gezocht bij dit bedrijf in Zoetermeer!

Functie Juridisch medewerker
Opleidingsniveau MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Zoetermeer, Nederland
Uren per week 16 - 36
Beschikbaarheid Beschikbaar per September 2023
Stageduur 4 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding Bespreekbaar
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Heb jij altijd al gedroomd van een stageplek binnen de advocatuur? Solliciteer dan naar een plek als student-stagiair bij ons kantoor!

dit bedrijf is een advocatenkantoor in Zoetermeer. Ons kantoor is gespecialiseerd in het personen- en familierecht, strafrecht, burgerlijk recht in de brede zin van het woord en bestuursrecht waaronder vreemdelingenrecht en asielrecht.

Ons kantoor biedt je een leuke stageplek aan, waarbij je met vooral jonge mensen werkt in een leuk en gezellig team. Wij hebben vaak leuke kantoorborrels (met vaak livemuziek) en gezellige andere activiteiten met het team. Natuurlijk was het (vanwege de coronamaatregelen) niet altijd mogelijk om de afgelopen twee jaar de activiteiten op een uitbundige manier te organiseren, maar het is ons kantoor altijd gelukt om de activiteiten in een sobere vorm (met inachtneming van de coronamaatregelen) te organiseren. Dus we hebben er samen, als team, altijd iets moois van kunnen maken.

Werkzaamheden

Wij hebben vanaf begin september 2022 plek voor WO en MBO/HBO-rechtenstudenten om een stage te lopen. Als student-stagiair verricht je jurisprudentie- en literatuuronderzoek om juridische vraagstukken op te lossen. Ook stel je processtukken, memo’s, conceptbrieven en adviezen op. Je doet dit werk op verschillende rechtsgebieden en je bent tijdens je stage dus niet gebonden aan één rechtsgebied. Zo kun je kijken welk rechtsgebied je het meest aanspreekt. Tijdens jouw stage bij dit bedrijf is het voorts mogelijk om de rechtspraktijk van dichtbij mee te maken door middel van het bijwonen van bijvoorbeeld zittingen en besprekingen met cliënten. Natuurlijk bieden wij je hiervoor een passende stagevergoeding aan.

Gewenste profiel

Wat bieden wij

Heb je interesse in een leuke en veelzijdige stageplek binnen de advocatuur, met fijne en gemotiveerde collega’s om je heen? Werk je daarnaast graag in een team en hou je er niet van om bij de pakken neer te gaan zitten, en ben je bereidt er toch iets moois van te maken? Mail dan je motivatiebrief, cijferlijst en CV naar info@nieuwstaete-advocaten.nl

Nieuwstaete Advocaten

Nieuwstaete Advocaten is een advocatenkantoor in Zoetermeer. Ons kantoor is gespecialiseerd in het personen- en familierecht, strafrecht, burgerlijk recht in de brede zin van het woord en bestuursrecht waaronder vreemdelingenrecht en asielrecht

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2023