Nu solliciteren

Stagiair expertteam duurzaam beleggen bij dit bedrijf!

Functie Stagiair expertteam duurzaam beleggen
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master
Locatie Amstelveen, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per September 2023
Stageduur 2 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Stagevergoeding € 500
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Stagiair expertteam duurzaam beleggen

Heb jij een passie voor investeringen die bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving en economie? Dan zoeken wij jou!

Werkzaamheden

Je draait mee in het expertteam duurzaam beleggen van de afdeling Vermogensbeheer van dit bedrijf.

Ons expertteam bestaat uit 3 collega’s. We werken hard aan de ‘duurzaam beleggingsagenda’, die erg divers en uitdagend is. Zo zijn we verantwoordelijk voor beleidsadvies, implementatie en rapportage gericht op duurzaam beleggen. Dit doen we niet alleen, maar met collega’s van andere afdelingen.

Ieder jaar worden we door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI of het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Convenant (IMVB Convenant) beoordeeld of ons duurzaam beleggingsbeleid voldoet aan (inter)nationale standaarden. Omdat we duurzaam beleggen belangrijk vinden, hecht het Pensioenfonds PGB veel waarde aan de voortgangsrapportages van deze organisaties.  

Je gaat aan de slag met het beantwoorden van de vragen van deze organisaties. Zij gebruiken die voor hun voortgangsrapportages. Je analyseert de vragen en beschikbare data en bereidt op die manier de antwoorden voor. Hierdoor krijgt Pensioenfonds PGB de verdiende scores voor zijn duurzaam beleggingsbeleid. Je krijgt hiermee een goed beeld van de (inter)nationale standaarden op het gebied van duurzaam beleggen en het duurzaam beleggingsbeleid van Pensioenfonds PGB. Ook leer je de interne organisatie goed kennen omdat je voor jouw werkzaamheden met veel verschillende afdelingen en personen schakelt. Tot slot draag je bij aan de interne en externe communicatie over de voortgangsresultaten richting het bestuur van Pensioenfonds PGB en belanghebbenden, zoals deelnemers, werkgevers en de media.

Gewenste profiel

Je bent positief ingesteld en werkt graag samen met collega’s en met zakelijke contacten buiten de organisatie. Zelfstandig werken is voor jou geen enkel probleem. Je bent kritisch op je eigen werk en hebt een ambitieuze en professionele werkhouding. Structuur en planning zijn voor jou vanzelfsprekend, dus je haalt die deadlines gewoon.   

Verder heb je…

En bij voorkeur ook…

Wat bieden wij

Je krijgt de kans om stage te lopen bij een top 10 pensioenfonds in Nederland. We zijn het enige pensioenfonds in Nederland dat meerdere (16 verschillende) sectoren bedient.

Je krijgt goede begeleiding van een stagebegeleider.

Je ontvangt een stagevergoeding van €500 euro per maand en een thuiswerk-/ reiskostenvergoeding afhankelijk van waar je je werkzaamheden uitvoert. Dit bepaal je in overleg met je stagebegeleider.

Wie zijn wij?

Je vindt bij PGB Pensioendiensten een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus mee

Solliciteren of meer weten?

Ben jij de persoon voor deze stage? Klik dan op de ‘solliciteren’ knop. Heb je vragen over de functie? Dan bel je met Yvonne Janssen, teamlead expert team Duurzaam Beleggen. We sluiten de vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben. 

We hebben geen behoefte aan acquisitie.

PGB Pensioendiensten

Wij zijn PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB.

Wij zijn een innovatieve organisatie met een sterke, open cultuur. We volgen nieuwe trends en ontwikkelingen en willen het beste resultaat voor de deelnemers bereiken door te innoveren.

Met een vermogen van ruim € 37 miljard is Pensioenfonds PGB het 9e pensioenfonds van Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Wij behoren tot de snelst groeiende pensioenfondsen met de overtuiging dat met een grotere omvang de belangen van de deelnemers versterkt worden.

Op dit moment verzorgen wij met 300 medewerkers de pensioenen van ongeveer 450.000 deelnemers.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2023