Stage HBO rechten Hogeschool Utrecht

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
  • Wanneer
    Ingetrokken 18 - 30 weken 32 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 350 per maand
Taakomschrijving

Ons kantoor is toonaangevend op gebied van letsel bij ambtenaren en in het bijzonder bij veteranen. De sfeer is gezellig, intellectueel en informeel. De verdeling van arbeid op het kantoor is opgedeeld in twee fasen namelijk in de ochtend met “stilte protocol”. De behandelaren kunnen dan geconcentreerd aan dossiers werken. In de middag worden klantvragen beantwoord en kan er collegiaal overleg plaatsvinden.

Werkzaamheden

Beoogde taken en werkzaamheden zijn op de front- en backoffice welke bestaan uit documentverwerking, inscannen en postverwerking. Dossierstukken en producties voor de rechtbank procedures. Klantvragen beantwoorden in front- en backoffice. Verzamelen informatie van cliënten (ambtenaren). Opstellen concept schade staat. Behandelen dossiers en zaakstukken. Termijnen plannen. Uitzoeken complexe schaderegelingen en jurisprudentie. Om kunnen gaan met cliënten met letselschade en cliënten met Post Traumatische Stress Syndroom (oorlogsgewonden en veteranen). Zowel juridische als sociologische ontwikkeling bevorderen. Huisbezoeken afleggen en verslagen maken van huisbezoeken. Deelnemen aan rechtszaken civiel als ambtenaren. Belangrijkste rechtsgebieden waarop de stagiair werkzaam zal zijn: aansprakelijkheid, personenschade, ambtenarenrecht zoals AMAR, BARD, BARP, privaatrecht en bestuursrecht.

Organisatie: Sectie Front- en Backoffice: Ontvangen en verwerken van telefonische vragen van de klanten. Inplannen van afspraken. Ontvangen en opvragen van informatie bij diverse overheidsinstanties zoals UWV, belastingdienst, ABP, Defensie, Politie en andere instanties. Vervolgens opstellen van de schadedossiers van cliënten. Klanten planning en intake van de nieuwe klanten. Controleren of het dossier van de frontoffice compleet is en opstellen van een eerste feitenbrief. Ondersteunen van de behandelaar in de dossiers. Deze sectie bestaat uit HBO werkstudenten en Bachelors (LL.B); Bedrijfsvoering: verwerken van de administratie. Versturen van declaraties. Planning van de werklast en verdeling van arbeid. Inkoop van goederen en dienst van adviseurs; Sectie letselschade civiel: juristen en advocaten; Sectie letselschade ambtenaren militair en veteranen: juristen en advocaten; Sectie letselschade politie ambtenaren: juristen en advocaten;

Aantal stage plaatsen [3] (HBO Rechten Hogeschool Utrecht) per september 2023 - Stagiair ontvangt een marktconforme stagevergoeding.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Utrecht, Nederland