Nu solliciteren

Transformeer de marketingstrategie van hét ontwikkelplatform:

Functie Content Marketeer
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Amsterdam, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per September 2023
Stageduur 1 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage, Meewerkstage
Salaris opmerking Wij bieden marktconforme stagevergoedingen aan.
Stagevergoeding Bespreekbaar
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een toonaangevende speler in de wereld van no-code applicatieontwikkeling. Wij geloven in de kracht van eenvoud en efficiëntie. Ons platform stelt organisaties in staat om aangepaste bedrijfsapplicaties te bouwen zonder de noodzaak van uitgebreide programmeervaardigheden. Bij WEM streven we ernaar om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en innovatie te versnellen.

Bij dit bedrijf willen we onze interne mediastrategie verbeteren en optimaliseren. We hebben de ambitie om een efficiënte Content Hub te creëren, de customer journey in kaart te brengen en onze interne processen te optimaliseren. Je werkt samen met een jong team van spontane, leuke mensen met verschillende achtergronden en interesses. Daarnaast is je stagebegeleider een oud CMD-er die je mee kan nemen in zijn ervaring vanuit studie, maar vooral ook vanuit de praktijk. Een fantastische kans om jezelf te ontwikkelen en in een professionele omgeving leren hoe je een mediastrategie van begin tot eind succesvol opzet.

Werkzaamheden

 1. Content Hub Ontwikkeling: help mee bij het opzetten, beheren en optimaliseren van een Content Hub. Dit omvat het creëren van contentstrategieën, het cureren en publiceren van relevante inhoud, en het meten van de impact van de content op de doelgroep.
 2. Customer Journey Analyse: breng de customer journey in kaart brengen door middel van onderzoek en gegevensanalyse. Dit omvat het identificeren van touchpoints, het begrijpen van klantgedrag en het voorstellen van verbeteringen om de algehele ervaring te versterken.
 3. Procesoptimalisatie: analyseer en optimaliseer de interne bedrijfsprocessen. Dit omvat het identificeren van inefficiënties, het voorstellen van verbeteringen en het mogelijk automatiseren van repetitieve taken.
 4. Contentcreatie: initieer en werk aan de creatie van verschillende soorten content, zoals blogposts, whitepapers, video's, enzovoort.
 5. Data-analyse: analyseer de beschikbare gegevens om inzicht te krijgen in de effectiviteit van marketing- en mediaprestaties kan cruciaal zijn.
 6. Onderzoek en trends volgen: houdt de nieuwste ontwikkelingen in de no-code applicatieontwikkeling en mediawereld bij en maak deze inzichtelijk.

Gewenste profiel

 1. Analytische vaardigheden: Het vermogen om gegevens te analyseren en inzichten te halen uit verschillende bronnen is essentieel voor het begrijpen van de mediastrategie en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.
 2. Creativiteit: Het bedenken van innovatieve ideeën voor content, marketingstrategieën en procesverbeteringen kan een grote troef zijn.
 3. Communicatieve vaardigheden: Effectieve communicatie, zowel schriftelijk als mondeling, is belangrijk voor het samenwerken met teamleden en het presenteren van ideeën.
 4. Zelfstandigheid: Het vermogen om zelfstandig te werken en taken te beheren, inclusief het stellen van prioriteiten en het halen van deadlines.
 5. Technische vaardigheden: Bekendheid met digitale marketingtools, gegevensanalysehulpmiddelen en contentbeheersystemen kan nuttig zijn.
 6. Kritisch denken: Het vermogen om problemen te analyseren, kritisch te denken en creatieve oplossingen te bedenken.
 7. Passie voor technologie en innovatie: Een sterke interesse in no-code applicatieontwikkeling en de bereidheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in technologie en media.
 8. Flexibiliteit: Bereidheid om te leren en aan te passen aan veranderende omstandigheden en prioriteiten.

Wat bieden wij

 1. Hands-on Ervaring: De stage biedt studenten de kans om hands-on ervaring op te doen in een toonaangevend bedrijf in de no-code applicatieontwikkelingsindustrie.
 2. Professionele Ontwikkeling: Studenten kunnen hun vaardigheden aanscherpen en nieuwe competenties ontwikkelen op het gebied van contentstrategie, procesoptimalisatie, en customer journey-analyse.
 3. Samenwerking met Experts: De stage biedt de mogelijkheid om samen te werken met een team van professionals met diverse achtergronden en expertise, waaronder een ervaren stagebegeleider.
 4. Creatieve Uitdagingen: Studenten kunnen hun creativiteit inzetten voor het bedenken van innovatieve contentideeën en het vinden van oplossingen voor procesverbetering.
 5. Toekomstige Kansen: Succesvolle afronding van de stage kan de deur openen naar toekomstige carrièremogelijkheden binnen het bedrijf of in vergelijkbare sectoren.
 6. Bijdragen aan Bedrijfsgroei: Studenten dragen actief bij aan het optimaliseren van de interne mediastrategie en bedrijfsprocessen van dit bedrijf, wat waardevol is voor zowel het bedrijf als de student.
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2023