Nu solliciteren

Meewerkstage in hartje Amsterdam voor nieuwsjunkie HBO/WO: communicatie & contentcreatie

Functie Stagiair Communicatie & Contentcreatie
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Amsterdam, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Februari 2024
Stageduur 4 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Salaris opmerking Op basis van 5 dagen per week, 40 uur per week
Stagevergoeding € 500
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Ben je een student communicatie of journalistiek en zoek je een stageplek? En voer je die dat het liefst uit bij een jonge, gedreven, informele organisatie met een interessant netwerk waar je elke dag veel kunt doen en leren? Wil je bijdragen aan het maken van maatschappelijke impact? Dan hebben we een match! dit bedrijf zoekt een nieuwsjunkie die zich graag verdiept in maatschappelijke issues zoals circulariteit en gelijke kansen in het onderwijs. We bieden jou een meewerkstage met veel variatie waarbij je flink de handen uit de mouwen mag steken.

Werkzaamheden

Wat ga je doen?

Samen met onze communicatiemanager en alumni zorg jij ervoor dit bedrijf als merk stevig neer te zetten en de ideeën van alumni onder de aandacht gebracht worden. Daarnaast werk je mee met het opzetten van de wervingscampagne voor het werven van nieuwe deelnemers voor dit bedrijf 2024. 

Als stagiair hou je je samen met onze communicatiemanager bezig met het bedenken, ophalen, maken en verspreiden van content in allerlei vormen en kanalen. Je weet met flair en gemak ook de communicatieprofessionals van onze partners en te vinden zodat we samen het onderwerp optimaal onder de aandacht brengen. Je beheert samen met de communicatiemanager de social media kanalen en de (in januari te lanceren) nieuwe website. Voor het maken van content werk je snel en planmatig met onze strategische en creatieve partners en leveranciers. Dat zijn bijvoorbeeld communicatieadviesbureau de Issuemakers, communicatiebureau Heldergroen, ontwerpbureau Saiid & Smale, webbureau Draad en een freelance redacteur en een freelance online media strateeg.

Als stagiair communicatie & content hou je je bezig met:

Gewenste profiel

Wie ben jij?

Ben jij communicatief vaardig en op hoogte van de laatste campagnes en social media trends? Ben je nieuwsgierig en daadkrachtig en weet je pers en stakeholders mee te krijgen in je verhaal? En wil je graag leren en werken met enthousiaste collega’s die net als jij het leuk vinden bijna elke dag iets nieuws te leren?

Je herkent je in het profiel van onze ideale kandidaat:

We geloven dat we door mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en expertises samen te brengen we komen tot de beste oplossingen, de friste ideeën. Kom vooral kennismaken met ons!

Wat bieden wij

Stage lopen bij dit bedrijf biedt jou:

Geïnteresseerd in deze stageplek?

Mail dan uiterlijk 1 december je curriculum vitae en een motivatie van niet meer dan 1 A4tje, waaruit duidelijk wordt hoe jouw ervaring aansluit bij het beschreven profiel naar: \info@nationale-denktank.nl ter attentie van Esther Holla. Wil je eerst nog iets vragen, voordat je solliciteert? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan even naar Esther Holla, 06 29 43 20 85. Wij kijken ernaar uit van je te horen!

De Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank bedenkt praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen. En helpt met het uitvoeren van deze oplossingen. Elk jaar (al achtien jaar!) brengen we vier maanden lang een nieuwe groep van twintig enthousiaste, eigenwijze en slimme DenkTankers voltijds samen om een relevant maatschappelijk thema te kraken. Jaarlijks staat er een ander thema centraal. Dit jaar is het thema 'betekenisvol ouder worden'. Deelname biedt studenten en net afgestudeerden de kans zich op een unieke wijze persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Daarnaast biedt de Nationale Denktank onze partners uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap frisse, nieuwe perspectieven op lastige vraagstukken. Naast een jaarlijkse editie van de Nationale DenkTank organiseren we Mini DenkTanks en kortere denktrajecten, waarin onze alumni een grote rol spelen. We hebben inmiddels een alumninetwerk van 380 oud-deelnemers, die elkaar blijvend weten te vinden rondom maatschappelijke problemen.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 29-2-2024