Nu solliciteren

Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Social Work stage - Coach jongeren op weg naar een succesvolle toekomst

Functie Coach
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Amsterdam, Nederland
Uren per week 4 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Januari 2024
Stageduur 4 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Salaris opmerking 170 euro per maand op basis van 32 uur per week.
Stagevergoeding Bespreekbaar
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Dit bedrijf:

De dit bedrijf is een organisatie die kinderen, jongeren en ouders stimuleert het beste uit zichzelf te halen door coaching en begeleiding te bieden. Ons werkgebied beslaat Amsterdam West, Nieuw-West, Noord, Haarlem, Zaandam en Almere. We stimuleren ouders en kinderen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid en het bevorderen van maatschappelijke participatie. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar een gezonde leefstijl.

Door samen te werken met scholen, Ouder-Kindteams en andere organisaties in de wijken helpen we ouders en kinderen op weg en willen we een brug slaan tussen de leefwerelden van deze ouders en kinderen. We geven leerlingen ondersteuning bij taal- en studievaardigheden en het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten, talenten en sociale competenties om hun kansen daarmee te vergroten.

Programma's:

We hebben verschillende programma's. Bij het programma de Grote Oversteek coachen we ouders en kinderen in de overgang van basisschool naar middelbare school. Bij het Talentprogramma laten we kinderen d.m.v. verschillende activiteiten hun talten ontdekken. Bij het Beter Leren programma coachen we middelbare scholieren in kleine groepjes in het leren leren , plannen en doelen behalen. We ondersteunen de pedagogische driehoek van kind, school en ouder.  We werken altijd nauw samen met de school en zijn regelmatig aanwezig in de scholen. Samen met scholen ontwerpen trajecten die passen bij hun wensen.

Hoe werken we?
Je komt in een team met medestagiaires te werken onder leiding van een teamleider die jouw praktijkbegeleider is. In dit team heb je dagelijks of wekelijks een teamoverleg over de dagelijkse gang van zaken, de leerlingen en de ouders. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling tijdens intervisie en voortgangsgesprekken. Goed om kunnen gaan met het geven en ontvangen van feedback krijgt veel aandacht.

Werkzaamheden

Gewenste profiel

Wat bieden wij

Stagiaire: “In deze stage werk je met een jong team van professionals. Door de coaching zie je ouders groeien en kinderen worden zelfverzekerder. Je kan echt bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.”

Bedrijfspresentatie

Weekend Academie

‘De Weekend Academie heeft als missie om gemotiveerde jongeren tussen de 10-15 jaar en hun ouders te activeren bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten en daarmee hun kansen in de maatschappij te vergroten.
We geven leerlingen ondersteuning bij taal- en studievaardigheden en het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten, talenten en sociale competenties om zo hun kansen in de maatschappij te vergroten.
Ouders bieden we verschillende vormen van coaching, aangepast of hun wensen en behoeftes. De coaching van ouders is er met name gericht op hoe zij hun schoolgaande kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen binnen de gebieden ‘thuis’, ‘straat/vrije tijd’ en ‘school.’

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 31-1-2024