Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

2 Stageplekken Marketing & Communicatie

Functie Communicatiemedewerker
Education level HBO
Location Noordwijk
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 6 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding
Salaris opmerking De vergoeding is 150 euro per maand + eventuele onkostenvergoedingen en de kans op een leuke baan na je stage.
Huidig opleidingsjaar 3

Taakomschrijving

Eatdutchwaffles is een jong bedrijf dat ontstaan is uit een jongensdroom van de eigenaar om in Amerika stroopwafels te verkopen. Snel na de start in de VS besluit Eatdutchwaffles om ook een Nederlands bedrijf op te zetten. Enerzijds om de Nederlandse markt op te pakken, maar ook om elders in Europa (en de wereld) het stroopwafelmerk Eatdutchwaffles te laten groeien.

De kernwoorden van het bedrijf zijn ‘modern’ en ‘ambachtelijk’. Op een modern ambachtelijke manier willen wij ons product in de markt zetten. Dus de lekkerste stroopwafel, op een ambachtelijke manier gemaakt, maar in een modern jasje gestoken. Deze marketing boodschap slaat aan. Wij hebben diverse fysieke winkelpunten, zijn partner van o.a. KLM, RAI Amsterdam en hebben stroopwafelcatering opgepakt op internationale evenementen voor o.a. Philips, Nederlandse ambassades en diverse andere aansprekende organisaties.

Op dit moment werken wij hard aan de verdere introductie van Eatdutchwaffles op de Nederlandse – en Europese markt. Onderdeel hiervan is het verder professionaliseren van onze webshop, een Europees marketingplan en een zoektocht naar relevante beurzen en contactpersonen in de wereld van de retail die ons verder kunnen helpen in onze groei.

Op kantoor werken vier medewerkers, maar omdat wij onderdeel zijn van K51 Communicatieteam (www.k51.nl), krijg je nog eens acht mediaspecialisten als collega’s cadeau. Daarnaast werken er binnen de organisatie meer dan tien oproepkrachten die onze stroopwafelunits draaiende houden en de lekkerste wafels ter wereld bakken.

Op de werkvloer heerst een informele sfeer, maar beseft iedereen zich dat op bepaalde momenten ook wij wel eens in pak op stap moeten. Een 9 tot 5 mentaliteit komt niet in ons woordenboek voor. Ons jonge bedrijf heeft veel voordelen. Je eigen inbreng wordt meer dan gewaardeerd en jij kan ook als stagiair het verschil maken. Maar wie verwacht in een organisatie terecht te komen met strakke reglementen, functieomschrijvingen en protocollen zit fout. Jij moet je eigen plek veroveren. Doe je dat goed? Dat ligt er na je stage ook een leuke baan op je te wachten.

Een goede begeleiding met regelmatige evaluatiemomenten zien wij als een belangrijk onderdeel voor het succes van jouw stage. In de filosofie van Eatdutchwaffles zijn al onze medewerkers multifunctioneel inzetbaar en beschikt iedereen over de kwaliteit om de lekkerste stroopwafels van Nederland te maken. Tijdens je eerste weken leren wij je de kneepjes van het bakken van stroopwafels. Je moet er dus wel rekening mee houden dat je ook regelmatig wafels bakt op evenementen, bij opdrachtgevers of in onze winkellocaties.

Stageopdracht(en) Het afgelopen jaar hebben twee studenten gekeken naar de ontwikkeling van ons bedrijf. Hoe wij ons start-up jasje uit kunnen trekken en ons merk sterker kunnen verkopen. Onze startende onderneming heeft nog diverse uitdagingen voor zich om dit daadwerkelijk te bereiken. Wellicht spreekt een van de onderstaande opdrachten jou aan!

Communicatieplan Eatdutchwaffles beschikt over een aantal communicatiekanalen, maar deze moeten veel beter ingezet gaan worden. Denk in eerste instantie maar eens aan de blogs op de website, inzet van berichten op Facebook en Twitter. Maar wij verwachten meer. Wij willen dat onze communicatiemensen relaties aangaan met de media, met hun collega’s van andere evenementen contact opnemen hoe wij samen ons product en/of evenement kunnen pushen, persberichten kunnen schrijven en onder andere dit in een goed communicatieplan kunnen organiseren en dit ook tevens al tijdens hun stage kunnen gaan uitvoeren. Voordat we het vergeten..... Een beetje thuis zijn in de wereld van SEO en SEA is wel handig.

Ontwikkeling webshop Eatdutchwaffles heeft de structuur voor een webshop staan, maar het productaanbod is nog te laag. Zowel voor de online webshop als voor onze zakelijke klanten lopen wij hierdoor wel eens tegen een harde muur van beperkte mogelijkheden aan. Wil jij deze voor ons openbreken? Adviseer ons hoe wij de webshop kunnen uitbreiden. Ga op zoek naar originele producten en verpakkingen om onze stroopwafelboodschap nog sterker neer te zetten. En......voer dit ook maar meteen uit.

Internationaal marketinggroeiplan Eatdutchwaffles is actief met kantoren in Nederland en Amerika. Onze bedrijven zijn gescheiden, maar onze internationale groeidroom gedeeld. Eatdutchwaffles is in Nederland verantwoordelijk voor de Europese groei. Maar hoe pakken wij dit aan? Welke beurzen zijn belangrijk? Hoe verschepen wij producten? Hoe pakken wij de marketing hiervoor aan? Moeten er brochures komen in diverse talen? Moeten er speciale sample-dozen worden ontwikkeld? Kortom....wat is het plan om binnen drie jaar het grootste stroopwafelmerk van Europa te zijn? Stel jij het internationale marketingplan op?

Overige werkzaamheden Als stagiair van Eatdutchwaffles B.V krijg je de kans om ervaring op te doen in een groeiende organisatie die altijd in beweging is. Wij verwachten van onze stagiair dat deze meedraait in onze dagelijkse activiteiten. Van het ondersteunen van ons verkoopteam op de locatie en tijdens evenementen tot het meepraten over onze marketingacties, maar ook het verzinnen van leuke content voor onze Social media kanalen. Tevens wordt ook verwacht dat je regelmatig in het weekeinde beschikbaar bent voor activiteiten.

Niemand kijkt op de klok hoe laat je binnenkomt. Wij verwachten dat je oud en wijs genoeg bent om je eigen tijd in te vullen en te zorgen dat al het werk af is. Uiteraard blijft er ook voldoende tijd over om te werken aan je stageopdracht.

Profiel stagiair(e) Wij zijn op zoek naar een stagiair die bereid is om een half jaar te investeren in zichzelf. Wij behandelen jou als een van onze medewerkers, maar verwachten dat jij ook groeit in deze rol en de verantwoordelijkheden aan kan die daarbij horen. Je bent representatief, leergierig en durft je mening op gepaste momenten te laten horen. Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs. Zoek jij een stage waar je proactief mee kan denken met het bedrijf en begrijp je dat een bedrijf alleen kan bestaan als de verkoop van het product/dienst goed draait? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Overige informatie Eatdutchwaffles is een jong bedrijf met jonge mensen die allemaal willen groeien. Elke week gebeurt er wel weer iets nieuws in onze stroopwafelwereld. Wij geven studenten heel veel vrijheid en behandelen je net als alle andere collega’s. Wij groeien en hopen dat jij ook met ons mee wil groeien. Daar willen wij echter ook wat voor terug. Het is belangrijk dat je beseft dat de werkzaamheden ook regelmatig in het weekeinde plaatsvinden. Een 9 tot 5 mentaliteit past niet binnen ons bedrijf. Min 1 a 2 dagen in de week draai je op locatie ook gewoon mee in onze winkels. Dit is ook de beste manier om een gevoel bij ons bedrijf en product te krijgen.

Solliciteren Heb je interesse in een stageplek bij ons? Stuur dan je sollicitatiebrief inclusief motivatie en CV naar info@eatdutchwaffles.nl. Met geïnteresseerde studenten voeren wij een serieus sollicitatiegesprek. Kom na een goede voorbereiding bij ons langs, want wij zoeken een serieuze kandidaat. Start van de stage is bij voorkeur eind juli/begin augustus en duurt minimaal 6 maanden.

Werkzaamheden

  • Ontwerpen en uitvoeren communicatieplan
  • Ontwikkelen webshop
  • Opstellen internationaal marketingplan

Gewenste profiel

  • Leergierig
  • Representatief
  • Geen 9 - 5 mentaliteit
  • Bereid half jaar in je toekomst te investeren
  • In het bezit van rijbewijs B

Wat bieden wij

  • Veel verantwoordelijkheid
  • Voldoende tijd voor stageopdracht

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »