Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Afstudeeropdracht - Concurrentieanalyse

Functie Afstudeeropdracht - Concurrentieanalyse
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Diemen
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding € 400

Taakomschrijving

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage en wil jij een profiel opstellen op basis van de producten en diensten die wij vanuit dit bedrijf hebben ten opzichte van de concurrenten? Een vergelijking van diensten, profilering, sterktes en zwaktes waarbij de focus ligt op tactische informatie en een beoordeling op strategieën en succesfactoren in vergelijking met andere energieleveranciers en energieadviseurs. Daarnaast onderzoek je ook de onderscheidende waarde van dit bedrijf ten opzichte van de concurrentie en benoem je kansen en bedreigingen aan de hand van jouw analyse.

Wie zijn wij? Sinds 2003 zijn wij dé energieleverancier voor de zakelijke markt en leveren wij energie aan heel uiteenlopende branches in het MKB-segment, de vastgoedsector en de Aziatische Markt in Nederland. Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke benadering, transparante manier van zaken doen en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten met en voor onze klanten. Wij zijn daarin zeer flexibel richting onze klanten. Dit maakt dat wij jaarlijks groeien in de continu veranderende en competitieve energiemarkt.

dit bedrijf biedt een afwisselende afstudeermogelijkheid waarbij jij de gelegenheid krijgt jouw studie af te ronden middels het schrijven van een scriptie op ons kantoor in Diemen. Hiervoor ontvang je uiteraard een stagevergoeding (€ 400,- per maand) én reiskostenvergoeding. Tijdens het schrijven van jouw scriptie zal je worden begeleid door Dennis Ostendorf (onze CCO)!

Werkzaamheden

 • Productanalyse
 • Concurrentieanalyse
 • Onderscheidende factoren achterhalen t.o.v. andere leveranciers en adviseurs
 • Kansen en bedreigingen constateren en hierover advies uitbrengen

Gewenste profiel

 • Je volgt een hbo-studie die aansluit bij het onderzoeksgebied, bijvoorbeeld Bedrijfskunde MER, Business Studies, Commerciële Economie of een soortgelijke studie
 • Je bent analytisch ingesteld en weet hoe een SWOT-analyse in elkaar zit
 • Je bent communicatief ingesteld en niet bang om vragen te stellen
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent voor minimaal 32 uur per week beschikbaar gedurende een periode van ca. 5 maanden

Wat bieden wij

 • Stagevergoeding van €400,- per maand
 • Een werkplek in Diemen
 • Reiskostenvergoeding
 • Begeleiding van de CCO van MAIN Energie

Solliciteren op deze afstudeermogelijkheid?

Wij zijn benieuwd wat jij ons te bieden hebt, dus stuur snel je cv en motivatie met daarin waarom juist jij dit onderzoek zou willen doen via de sollicitatiebutton en onze Corporate Recruiter Björn Bogerd neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Indien je nog vragen hebt dan staan we je graag te woord. Björn is bereikbaar via 06-34941387. Je kunt ook mailen met onze recruitmentafdeling via recruitment@mainenergie.nl. Dit mailadres is niet bedoeld voor sollicitaties. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren