Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Afstudeerstage interne communicatie

Functie Afstudeerstage interne communicatie
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Culemborg
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 1 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding € 350
Salaris opmerking per maand op basis van fulltime

Taakomschrijving

Afstudeerstage interne communicatie

Vind jij het interessant om in een bedrijf te onderzoeken hoe de interne communicatiestromen lopen, hoe mensen dit beleven en hoe we verbeteringen kunnen realiseren? Kom dan stage lopen bij dit bedrijf! dit bedrijf is een logistiek bedrijf met ruim 700 mensen. Onze hoofdlocatie zit in Culemborg en daar ben jij ook van harte welkom!

De opdracht

Tijdens je stage neem je onze communicatiemiddelen en -kanalen onder de loep en je doet veldonderzoek onder de doelgroepen (kwantitatief en kwalitatief). Je bekijkt hoe interne communicatie beter kan bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Je scope is breed: natuurlijk kijk je naar parallelle communicatie, maar communicatiebewustzijn en communicatie in en tussen teams is misschien nog wel belangrijker. Ook informele communicatiestructuren spelen een rol in je onderzoek.

Je geeft op basis van je onderzoek en je theoretische kennis onderbouwde adviezen voor verbetering: op het gebied van kanaalkeuze/communicatievormen, invulling van middelen, vaardigheden, timing, tone of voice etc. De adviezen presenteer je intern en je geeft handvatten voor implementatie.

Je werkt in het marketing- en communicatieteam (2 FTE) van dit bedrijf en hebt een directe lijn met ons HR-team. Natuurlijk focus jij je op de opdracht, maar als je het leuk vindt kan je ook af en toe meewerken in projecten.

Jij

Je bent een vierdejaars WO/HBO-student Communicatie, Organisatiekunde of vergelijkbaar. Je vindt het leuk om in contact te staan met veel verschillende mensen. Je bent nieuwsgierig en houdt ervan om zaken uit te zoeken. Analytisch sterk. Vanzelfsprekend ben je communicatief vaardig.

Vergoeding

Je ontvangt een stagevergoeding van 350,- (fulltime).

Praktisch

We willen graag aan het begin van het nieuwe jaar aan de slag. Start- en einddatum in overleg. Gezien de aard van de opdracht ben je veel bij ons op locatie.

Wat doet dit bedrijf?

dit bedrijf is een groot en veelzijdig bedrijf. In 145 jaar groeiden we uit tot één van de grootste spelers in de wereld van e-commerce en logistiek. dit bedrijf distribueert vooral Nederlandstalige boeken, heeft een centrale rol op het gebied van de levering van e-books en biedt logistieke oplossingen voor de Healthcaremarkt.

Inmiddels verzorgen we opslag en vervoer van de meest uiteenlopende producten voor 2.500 klanten in de Benelux. En we leveren slimme software, die zorgt voor een nog snellere afhandeling. Bij dit bedrijf werken ruim 700 collega’s samen aan het succes van onze klanten.

Innovatief, betrokken en klantgericht. Dát is dit bedrijf.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren