Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Assistent bewindvoerder, HBO, Insolventie Flevoland

Functie Assistent bewindvoerder
Education level HBO
Location Amsterdam
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 6 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 300

Taakomschrijving

Insolventie Flevoland is al vanaf 2000 actief op het gebied van schuldsanering en werkt voor diverse rechtbanken. Op dit moment zijn er drie bewindvoerders in dienst. Daarnaast bestaat het team uit assistenten en ondersteunend administratief personeel.

Insolventie Flevoland is een erkend stage-leerbedrijf voor studenten die een juridische opleiding volgen. Meerdere stagiaires hebben bij ons hun stage succesvol afgerond.

De Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) is bedoeld voor personen die last hebben van problematische schulden.

Wat houdt de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) in?

  • WSNP is een wettelijk schuldsaneringstraject. De rechter beslist of u dit traject mag volgen. Het traject duurt in principe drie jaar. Het heeft een maximum van 5 jaar. Schuldenaar komt onder toezicht te staan van een bewindvoerder. Schuldenaar bouwt gedurende drie jaar een ‘spaarpot’ op. Daarmee betaalt hij aan het eind van het traject de schuld zoveel mogelijk af. De schuld die niet betaald kan worden, wordt kwijtgescholden. Deze hoeft dus niet meer betaald te worden. Maakt schuldenaar gebruik van de WSNP en bouwt hij een nieuwe huurachterstand op? Dan valt dit niet onder de WSNP en moet deze door schuldenaar zelf worden voldaan.

Wij hebben per 1 september aanstaande weer twee stageplekken beschikbaar voor een HBO stagiare (functie assistent bewindvoerder WSNP) voor 5 dagen per week. Het gaat om een stageplaats in Lelystad.

Solliciteren kan per post of mail. Een motivatiebrief en C.V. kunt u sturen naar: Postbus@insolventieflevoland.nl, t.a.v. Mw. F. Velner.

Per post kunt u reageren door uw brief te sturen naar: Postbus 2404, 8203 AK te Lelystad.

Werkzaamheden

  • Agenda bijhouden, correspondentie onderhouden met crediteuren, rechtbanken en schuldenaren, brieven opstellen, verslagen schrijven, mee op huisbezoeken en zittingen, telefonisch spreekuur mee draaien

Gewenste profiel

  • Goed in de Nederlandse taal, kunnen werken met word en excel

Wat bieden wij

  • Vaste stagevergoeding

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren kunnen delen. Motorliefhebbers huren via onze website voordelig & persoonlijk een grote variatie aan motoren, direct bij par...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Andere stages bij dit bedrijf

Nu solliciteren »