Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Ben je op je best als je kunt organiseren, coördineren en communiceren? En op zoek naar een leuke en interessante stage in een internationale omgeving? Dan ben jij degene die we zoeken!

Functie secretaresse
Education level MBO, HBO
Location Zoetermeer
Dagen per week 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 8 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

FME Internationaal Ondernemen is op zoek naar een enthousiaste MBO-meewerk stagiair(e) met ervaring of interesse in de studierichting directiesecretaresse/ managementassistent/ projectassistent/ internationaal Secretaresse/ office Manager Minimaal niveau 3 bij voorkeur niveau 4

De afdeling Internationaal Ondernemen binnen FME ondersteunt bedrijven in de technologische industrie bij het internationaal zakendoen door middel van handelsbevorderende activiteiten, belangenbehartiging, advies en ondersteuning. De afdeling heeft daarbij een sectorfocus en richt zich met name op: medische technologie, high tech, duurzame energietechnologie, olie & gas, sport & infra en agro food & technology. Voor deze interessante sectoren organiseert zij verschillende informatieve en exportbevorderende activiteiten zoals netwerkbijeenkomsten, uitgaande en inkomende handelsmissies, workshops en internationale beursdeelnames. De afdeling bestaat uit een jong en dynamisch team van 15 medewerkers. Er wordt in teamverband gewerkt, waarbij er een ‘handen uit de mouwen steken’ mentaliteit heerst! Voor meer informatie over FME Internationaal Ondernemen, neem een kijkje op www.fme.nl/internationaal

Solliciteren Spreekt deze afwisselende stageplek jou aan? Stuur dan jouw motivatie en CV naar Monique van Haasteren, E monique.van.haasteren@fme.nl onder vermelding ‘MBO Meewerkstage’ Voor meer informatie kunt je met haar contact opnemen op T 079 353 1293.

Werkzaamheden

 • Office management; ondersteuning en meedenken met de verschillende exportsecretariaten en afdelingssecretariaat
 • Relatiemanagement; bijhouden van het relatiemanagementsysteem, maken van acquisitielijsten
 • Projectmanagement; ondersteuning bij projectrealisatie van bijv. inkomende en uitgaande missies
 • Eventmanagement; o.a. ondersteuning bij workshops, seminars en netwerkevents
 • Marketing & communicatie; o.a. bijhouden websites, social media, maken missieboekjes en acquisitieteksten

Gewenste profiel

 • Voor deze stage heb je een opleiding op MBO-niveau, minimaal niveau 3 bij voorkeur niveau 4 richting secretarieel.
 • Je bent klantvriendelijk, accuraat, sociaal- en communicatief vaardig en je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.
 • Je neemt initiatief, bent enthousiast en zelfstandig, kan goed organiseren en je vindt het leuk om projectmatig en in teamverband te werken.

Wat bieden wij

 • Wij bieden jou een afwisselende en uitdagende MBO stageplek in een zeer professionele, dynamische en internationale werkomgeving.
 • Je hebt toegang tot interessante netwerken in bedrijfsleven en politiek.
 • Bovendien zorgen wij voor goede stagebegeleiding.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

De Vereniging dit bedrijf vertegenwoordigt een belangrijk deel van de technologische industrie. De 2.500 lidbedrijven genereren een gezamenlijke omzet van bijna € 60 miljard en bieden directe werkg...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »