Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

De Van Veldhuizen Stichting zoekt stagiares

Functie Stagiaire SPH of Pedagogiek (Social Work)
Education level HBO
Location Rotterdam
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

Voor Dikkertje Dap zijn wij op zoek naar een aantal stagiaires (m/v) die, bij voorkeur, de opleiding SPH of Pedagogiek (Social Work) volgt. De stagiair(e) moet het als een uitdaging zien te werken in een verticale plusgroep.

Er wordt gewerkt met een methodiek waarin de volgende elementen centraal staan: VVE/ opbrengstgericht werken, Emmi Pikler en Freinet. Deze principes komen tot uiting in de dagelijkse verzorging van het kind en in de voorbereide omgeving. Je hebt een signalerende rol en bent in staat goed te communiceren en te overleggen met ouders, je collega’s, de gezinsadviseur en de pedagogisch adviseur.


Voor Twinkeltje zijn wij op zoek naar een stagiair die zelfstandig opvoedkundige activiteiten gaat ontwikkelen, opstarten en uitvoeren. Het is een stage waarin je begeleid wordt door HBO opgeleide collega’s, maar waarin ook veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid wordt verwacht. Tijdens deze stage krijg je de opdracht om met een mede student het aanbod van Twinkeltje op de locatie Centrum aan te gaan bieden.

Naast de wisselende activiteiten, zal je ook andere vaste activiteiten gaan organiseren die wekelijks aangeboden worden. Dit zijn Mamatijd (voor (zwangere) ouders en hun kind tot 1 jaar), Dreumestijd (voor ouders en hun kind in de leeftijd van 1 tot 2 jaar) en de Speelotheek Plus (ouders en hun kind van 1 tot 6 jaar). Daarnaast ook het uitvoeren van diverse gesprekken over opvoedkundige onderwerpen. Dit kan in groepsverband zijn, maar ook in individuele gesprekken met de ouders. Verder zal je je ook bezighouden met netwerken, werving en pr. Alle werkzaamheden zal je zoveel als mogelijk zelfstandig uit gaan voeren, samen met een medestudent, onder supervisie van een HBO opgeleide collega van Twinkeltje.

Gewenste profiel

  • Je bent zelfstandig, creatief, flexibel en houdt wel van een uitdaging;
  • Je kan goed plannen, organiseren en heb affiniteit met verschillende doelgroepen ouderen en kinderen;
  • Je bent een flexibele, zelfstandige, open, betrokken en gedreven persoon;
  • Goede kennis over de algemene ontwikkeling en spelontwikkeling van het jonge kind en ervaring met het werken met ouders zijn een pre;

Ben jij een enthousiaste en zelfstandige stagiaire die ons team zou willen versterken? Dan willen wij graag met jou kennismaken!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Over dit bedrijf en Twinkeltje Opvoedwinkel

De dit bedrijf bestaat uit: Kinderopvang Dikkertje Dap (Kinderopvang Plus op vijf locaties in Rotterdam) en Opvoedwinkel Twinkeltje (opvoedondersteun...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »