Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Decentrale biologische afvalverwerking en biogas productie

Functie Stagiair biotechnoloog, milieutechnoloog, microbioloog
Education level WO
Location Nijmegen
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding
Salaris opmerking Wij bieden een stagevergoeding van €500,-/maand (40 uren per week) voor studenten van een academische opleiding.
Huidig opleidingsjaar 4

Taakomschrijving

Mogelijke opdrachten: 1. Modelleren van methanogene vergisting. Vergisting waarbij biogas gevormd wordt is zeer complex. Er zijn vele interacties tussen micro-organisme en substraat, micro-organismen onderling en substraten onderling. Daarnaast is er een scala aan procesparameters die van invloed zijn op de anaerobe omzetting. Om meer inzicht te krijgen in het proces proberen wij dit wiskundig te modelleren. Kennis van modelleren is essentieel in deze opdracht, daarnaast is enige kennis inzake biochemie en microbiologie vereist. 2. Onderzoek naar de grenzen van een anaerobe reactor. Waar liggen de procesgrenzen en op welke manier kan dit proces technisch op een simpele en betrouwbare manier gecontroleerd worden. Het vaststellen van de procesgrenzen en het testen van een scala aan meetapparatuur voor de procescontrole zijn onderdeel van de opdracht. 3. Bewaren en opstarten van populaties micro-organismen. Het is algemeen bekend dat verschillende soorten micro-organismen lange tijd kunnen overleven zonder voeding of onder extreme omstandigheden. Wij zijn op zoek naar de meest geschikte manieren om micro-organismen (gedurende lange tijd) op te slaan en ze vervolgens weer snel in te kunnen zetten. 4. Microbiologisch onderzoek. Welke micro-organismen/verhouding micro-organismen maakt het Enki systeem speciaal. Onze systemen zijn speciaal geënt en geselecteerd voor specifieke toepassingen. Kenmerkend zijn hoge omzettingssnelheden en de extreme omstandigheden die onze systemen aankunnen. Om meer inzicht te verkrijgen in de verdere mogelijkheden van ons systeem willen wij meer weten over de typen micro-organismen die aanwezig zijn in onze systemen. 5. Eigen onderzoeksvoorstel, door de student zelf aan te dragen. Dit kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van de procestechnologie, microbiologie, procesautomatisering en biochemie.

Werkzaamheden

  • De opdracht omvat het helpen ontwikkelen van een proces dat zo efficiënt mogelijk afval van organische aard omzet in biogas.
  • Dit betekent dat de opdracht op zowel proces technisch, microbiologisch als ook biochemisch vlak kan liggen.
  • De invulling van de opdracht wordt dan ook mede door de student en diens interesses bepaald. Momenteel zijn er een viertal hoofdopdrachten (zie hierboven).
  • De student zal daarnaast ook betrokken worden in al het andere wat meespeelt op het bedrijf.

Gewenste profiel

  • De student dient creatief, inventief en proactief te zijn. Wij zoeken studenten die goed zelfstandig kunnen werken en kritisch durven te denken.
  • Vanaf september 2013, gemotiveerde studenten die affiniteit hebben met procestechnologie, biotechnologie, biochemie, milieutechnologie en/of microbiologie.

Wat bieden wij

  • Een stage lopen bij Enki Energy betekent dat je kennis maakt met alle facetten van het bedrijfsleven, van marketing tot onderzoek, van procesontwikkeling tot kostenramingen.
  • Een stage lopen bij ons betekent diepgang in je werk, maar ook het ontwikkelen van jouw kennis in de dagelijkse praktijk, de hoofdmoot ligt altijd bij R&D.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »