Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Evenementen Stage

Functie Stagiair(e) Evenementen
Opleidingsniveau MBO, HBO, WO
Locatie Utrecht
Dagen per week 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

Organisatie

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. Zo'n 80 medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van 1.200 verenigingen en 125.000 leden. Tot de kerntaken van de Nevobo behoren het organiseren van competities en toernooien, het ondersteunen van verenigingen en leden en het samenstellen en afvaardigen van de nationale teams.

Er worden veel evenementen georganiseerd onder de noemer Summer Beach Volleyball Circuit. Het landelijke Summer Beach Volleyball Circuit wordt van begin mei tot eind augustus, langs de gehele Nederlandse kust opgebouwd. Met het Summer Beach Volleyball Circuit geven we de bezoekers en deelnemers een beleving. Het is niet alleen maar beachvolleybal, het is een dagje uit. Daarbij komen op verschillende locaties ook topsport elementen naar voren.

Stages:

Er zijn verschillende onderzoeken waar wij stagiaires voor zoeken die allemaal deel uitmaken van het Summer Beach Volleyball Circuit:

Afstudeerstages:

 • Operationeel;
 • Vrijwilligersmanagement + personeelswerving;
 • Sponsoring en Retail management.

Operationeel:

Je zal verantwoordelijk zijn voor het organiseren van MegaBeach 2020 en het organiseren van verschillende edities van het Summer Beach Volleybal Circuit. Daarnaast zal je de Operationeel manager ondersteunen bij het organiseren van de overige toernooien en zal je meehelpen tijdens het toernooi op locatie. Ook zal je onder begeleiding van de Manager Beachvolleybal Events werken aan het brondocument beachvolleybal. Dit is het verenigingshandboek voor het aanleggen van een beachvolleybal accommodatie en organiseren van beachvolleybaltoernooien.

Vrijwilligersmanagement + personeelswerving:

Je zal onderzoek gaan doen naar wat studenten en jongeren zoeken in een bijbaan van tijdelijke aart. Waarom kiezen zij wel voor de ene maar niet voor de andere bijbaan? Wat moet de huidige organisatie veranderen om meer aanmeldingen te krijgen voor het werk als beachcrew? Dat zijn vragen waar je je mee bezig gaat houden. Uiteindelijk zal je verantwoordelijk zijn voor het werven van genoeg (nieuwe) mensen in de functie van beachcrew.

Daarnaast zal je onderzoek gaan doen naar de beweegredenen van vrijwilligers, wat drijft deze mensen en waarom melden ze zich wel of niet aan voor vrijwilligerswerk. Naast dit onderzoek zal je ook verantwoordelijk zijn voor het werven van vrijwilligers voor onze beachvolleybaltoernooien en het aansturen van hen op de verschillende locaties.

Sponsoring en Retail management:

Je zal samen met de Manager Beachvolleybal Events gaan zorgen voor het werven van nieuwe sponsoren voor het Summer Beach Volleyball Circuit. Hierin zul je zorgen voor het leggen van contacten met bedrijven of instellingen met als doel het aangaan van een samenwerking. Hierbij gaat de voorkeur uit naar sponsoring maar ook kan gedacht worden aan en barter- of partnerdeal.

Daarnaast zal je je gaan richten op de inkoop, verkoop en het voorraadbeheer van de artikelen die wij in onze beachshop verkopen. Daar horen onderstaande taken bij:

 • Ontwikkeling en uitvoering van een strategie met als doel het verhogen van de omzet welke we op locatie draaien;
 • Meetbaar maken resultaten en basis leggen voor legitimeren toekomstige investeringen;
 • Conclusies verwerken in een operationeel marketingplan en kennis verwerken in een instructiehandleiding.

Je zal naast het werken aan het beroepsproduct van een van deze opdrachten ook ondersteuning bieden bij de sportevenementen. Dit houdt in dat wanneer je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken en ervan houdt om buiten te zijn, deze functie geschikt is voor jou. Op deze manier ervaar je het volledige proces van het evenement en je eigen opdracht van A tot Z.

Eerste of tweedejaarsstage:

 • Meeloop/meewerkstage

Meeloop/meewerkstage:

Je zal ervaring binnen de evenementen opdoen door mee te helpen met alle aspecten van de uitvoer van onze evenementen. Dit kan zijn dat je samen met een collega een vrachtwagen laat uitladen en de materialen op de juiste plekken neer zet voorafgaand aan het evenement, het evenement zelf aan het op of afbouwen bent, je tijdens het evenement deelnemers en bezoekers te woord staat en alle andere aspecten die komen kijken bij het runnen van een sportevenement!

Beroepsproducten

Binnen deze stage is er eventueel de mogelijkheid voor één van de volgende beroepsproducten:

 • Omgevingsonderzoek
 • Evaluatieonderzoek
 • Productmarkt combinatie ontwikkelen en uitvoeren
 • Marketingplan

De precieze invulling van het beroepsproduct wordt in overleg bepaald. Hierbij zijn eigen ideeën te bespreken en zeer welkom.

Functie eisen

 • Zelfstandig
 • Flexibel
 • Assertief
 • Oplossingsgericht
 • Pro actief, je weet van aanpakken en handelen

Stagevacature Summer Beach Volleyball Circuit 2020 3 • Minimaal 8 weekenden beschikbaar (vrijdag t/m zondag) • Liefst in een bezit van een rijbewijs

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren