Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Event Driven Architecture, grip op de codebase!

Functie Ontwikkelaar
Education level HBO
Location De Bilt
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking In overleg
Huidig opleidingsjaar 4

Taakomschrijving

Dit bedrijf biedt een totaalpakket op het gebied van IT-dienstverlening.

We verzorgen IT-opleidingen, zowel voor onze eigen medewerkers als onze opdrachtgevers. Wij vinden het hierbij essentieel dat je het concept achter technieken, talen en frameworks goed doorziet.

Event Gedreven Systemen bieden duidelijk vele mogelijkheden voor ontwikkeling van flexibele en gedistribueerde applicaties. Toch heerst er ook de perceptie dat met name onderhoudbaarheid een probleem kan zijn binnen een dergelijk systeem. Hoofd reden hiervoor is het gebrek aan direct zichtbaar verband tussen de verschillende modules en events.

Afstudeeropdracht Zoals boven beschreven is het doel het ontwikkelen van een framework waarin applicaties voor onderzoek naar event gedreven systemen gebouwd kunnen worden. Dit betekent dat de voornaamste taken van het framework is het regelen van communicatie tussen modules via een event mechanisme. Een andere taak zou zijn het bevatten van logica van een applicatie.

Communicatie tussen modules zou moeten verlopen via events die onderschept kunnen worden voor analyse en tracing. Gevolg is dat er waarschijnlijk een eventbus ontworpen moet worden waar alle modules berichten naar toe kunnen sturen en van terug ontvangen.

Verder is een module zelf niet meer dan een houder van logica van een applicatie. Als een applicatie te verdelen is in verschillende componenten is een module te zien als een verpakking om een dergelijk component heen dat de interface met andere modules en daarmee componenten regelt.

Met deze opzet willen we bereiken dat de communicatie tussen modules afgevangen kan worden en dat als invoer voor verdere onderzoeksprojecten gebruikt kan worden. Dat die communicatie dus inzichtelijk gemaakt kan worden voor andere modules die daarmee realtime analyses kunnen uitvoeren.

Het gaat hier over een pilot project dat we als kapstok willen gebruiken voor nog veel meer projecten dus code kwaliteit en documentatie zijn erg belangrijk.

Interesse? www.werkenbijsogyo.nl voor meer informatie over onze organisatie. Tevens zijn hier al onze andere afstudeeropdrachten te vinden.

dit bedrijf (Software innovators) T.a.v. Brenda Klever (HR- Consultant) Utrechtseweg 301 3731 GA De Bilt

Werkzaamheden

 • Binnen Sogyo zijn we bezig met een onderzoeks traject naar deze perceptie.
 • Hiervoor willen we een platform ontwikkelen waarmee we events van een event driven systeem realtime kunnen analyseren.
 • Een startpunt bieden voor onderzoek naar event gedreven systemen.
 • Door een flexibel, uitbreidbaar framework fundament te bouwen dat mogelijkheden bied voor het on-the-fly toevoegen van modules voor traceren en beheer.
 • Concreet Framework bestaande uit een Event-Bus en Module-Interface. Er dient ook een plugin structuur aanwezig te zijn voor observatie van het berichten verkeer tussen modules.

Gewenste profiel

 • Je bent gedreven.
 • Je bent leergierig.
 • Je hebt affiniteit met IT.
 • Je hebt interesse in Architectuur vraagstukken.

Wat bieden wij

 • Je kan ervaring opdoen in projecten bij onze opdrachtgevers en in projecten op de Sogyo-boerderij.
 • Naar onze opdrachtgevers spelen we zowel een uitvoerende als adviserende rol.
 • In onze aanpak vinden we vakmanschap belangrijker dan feitenkennis en geloven wij niet in de beste methode, taal of tool, maar in de best passende oplossing.
 • Onze collega`s zijn leergierig, toegewijd en hebben passie voor nieuwe IT-ontwikkelingen.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf, opgericht in 1995, is een informele, energieke, inhoudelijk gedreven IT-dienstverlener met alle ruimte voor jouw ontwikkeling! In onze aanpak vinden we vakmanschap belangrijker dan fei...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »