Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Finance Stagiair

Functie Administratie
Education level HBO, WO
Location Amsterdam
Dagen per week 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

De film business is een bijzondere business. Het is nooit zeker of een film een succes wordt of een flop. Dit is soms afhankelijk van externe factoren, zoals het zonnige/regenachtige weer of bijzondere gebeurtenissen, maar ook van beheersbare factoren, zoals marketing en concurrentie op het moment van release.

A-Film Benelux is één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux. We distribueren de door ons aangekochte films via alle afzetkanalen: Bioscopen, VOD platforms/iTunes, Retailers (DVD/Bluray), TV-zenders en internet.

Enkele vragen die frequent naar voren komen zijn:

Wat is de potentie van een film? Hoeveel geld kunnen wij op dit moment investeren? Wat is het risicoprofiel van de film? Welk genre film brengt het meeste geld op? Door het opstellen van (interne) rapportages op basis van historische/actuele gegevens en het vullen van modellen, is het mogelijk om realistische schattingen te maken voor de toekomst, die het management kunnen ondersteunen bij het maken van beslissingen. Hier ga JIJ voor zorgen!

Wat ga je doen?

Je gaat op verschillende informatie niveaus op onderzoek naar de verhalen achter de cijfers. De ene keer zal je bijdragen aan een rapportage voor interne doeleinden, voor de bank of de aandeelhouders en de andere keer het sales-team ondersteunen bij het verwerken van opbrengstenrapportage. Ook zal je inzicht krijgen in de “dealterms” en filmcontracten en de wijze waarop royalty wordt berekend en afgedragen aan filmproducenten. Verder zal je een bijdrage leveren aan het reguliere bedrijfsproces en daarin waar mogelijk verbeteringen aanbrengen. Daarbij kom je op de Finance afdeling in aanraking met alle facetten van de bedrijfsvoering. Jouw werk zal van week tot week verschillen, want werken in de film is werken in een leerzame en dynamische omgeving.

Werkzaamheden

 • Rapportages opstellen
 • Administratieve werkzaamheden

Gewenste profiel

 • Je bent een HBO/WO student met richting Bedrijfskunde/Economie
 • Je wilt graag leren hoe de film business in elkaar zit
 • Je bent geïnteresseerd in de bedrijfsprocessen
 • Je hebt cijfermatig inzicht en bent accuraat.
 • Je bent flexibel, zelfstandig en een absolute teamplayer
 • Je hebt een goede dosis humor
 • Je voelt je prettig in een informele werksfeer
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij

 • Als duizendpoot zal je veel leren over de business case, de industrie en vooral ook veel over films.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »