Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

HBO meewerkstage Online Marketing & Communicatie in Utrecht

Functie Stagiair(e) Online Marketing & Communicatie
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Utrecht
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 500
Salaris opmerking 500 euro per maand op fulltime-basis (40 uur).

Taakomschrijving

Heb jij gevoel voor wat scoort op social media en wil jij graag meer leren over online marketing in een jong team? Dan hoor jij thuis in het team van dit bedrijf. Wij zoeken een stagiair die het leuk vindt om in de spannende wereld van eindexamenleerlingen te werken. Die de taal van jongeren spreekt, een stukje klantenservice oppakt en mee wil denken over de groeimogelijkheden van dit bedrijf.

dit bedrijf is het snelst groeiende eindexamenplatform van Nederland. dit bedrijf brengt samenvattingen en oefenboeken uit van de examenstof, heeft een eigen app en een kantoor in Utrecht. Wij zetten iedere dag alles op alles om het leren voor middelbare scholieren makkelijker én leuker te maken. Onze manier van communiceren is jong en vlot. dit bedrijf is opgericht in 2012 door drie studievrienden. Je komt dus terecht in een jong en enthousiast team.

Dit ga je doen

Wanneer wordt de examenuitslag bekendgemaakt en helpen bananen echt tegen examenstress? Als Digital Allrounder geef jij antwoord op dit soort vragen. Jij bent, zowel telefonisch, via mail als via social media, het eerste aanspreekpunt voor onze klanten: voornamelijk eindexamenleerlingen en ouders. Je geeft informatie, beantwoordt vragen en zorgt ervoor dat klanten altijd met een positief gevoel het gesprek verlaten. Je houdt daarnaast onze content op Facebook, Instagram en LinkedIn bij en bekijkt samen met onze marketeer hoe we het maximale uit ons advertentiebudget kunnen halen. Je denkt tevens mee over nieuwe mogelijkheden op het gebied van (online) marketing. Kortom, je gaat van alles leren over online marketing en communicatie.

Zo ziet jouw dag eruit

Als je ’s morgens op kantoor komt, drink je eerst koffie. Of thee, als je dat lekkerder vindt. Samen met Gui, Richard en Jowi neem je kort de dag door. Je opent de mailbox en kijkt welke vragen van klanten het eerst beantwoord moeten worden. Je beantwoordt ook de openstaande Whatsappjes. De eindexamens zijn al over een paar maanden, dus komen er veel meer vragen binnen dan normaal. Tegen een uur of elf bekijk je samen met onze marketeer de resultaten van de lopende advertentiecampagnes op social media. Het budget voor betaald adverteren op Instagram is bijna op, dus bepalen jullie samen aan de hand van de statistieken of daar nog iets bij moet of niet. Na de lunch pak je de social media-planning erbij om te zien of er nog voldoende berichten ingepland staan voor Instagram en Facebook. Je ziet dat de examentips bijna op zijn, dus ga je op zoek naar nieuwe tips en je maakt daar leuke afbeeldingen bij. Je schrijft pakkende captions en plant de berichten in. Tussendoor krijg je een telefoontje van een leerling die niet weet hoe hij de samenvatting Economie in de dit bedrijf-app moet lezen. Gelukkig weet jij dat wel, dus je legt het uit. Dan beantwoord je nog wat berichten op Instagram, denkt na over een leuke Tag & Win-contest en kijkt tot slot of er leuke evenementen aankomen waar we als dit bedrijf bij kunnen aanhaken.

Interesse? Stuur ons jouw CV met motivatiebrief naar info@dit bedrijf.nl.

P.S. De stagiair(e) is minstens beschikbaar van 1 maart 2021 tot en met 31 mei 2021. De stage duurt maximaal van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

Werkzaamheden

 • Social media
 • Klantenservice
 • Overige marketing werkzaamheden

Gewenste profiel

 • Derde- of vierdejaars HBO student marketing, communicatie of commerciële economie
 • Enthousiast en leergierig
 • Communicatief vaardig in Nederlands woord en schrift
 • Creatief
 • Klantgericht
 • Je weet de weg op social media
 • Een prettige telefoonstem

Wat bieden wij

 • Passende stagevergoeding
 • Goede begeleiding van ons marketing team
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
 • Een jong, informeel team met ruimte voor gezelligheid
 • Een goed bereikbare werkplek in Utrecht Papendorp

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren