Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

HBO/WO Stagiair(e) Mediawijzer.net

Functie Stagiair(e) Mediawijzer.net
Education level HBO, WO
Location Zoetermeer
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 400
Salaris opmerking Op basis van 40 uur per week

Taakomschrijving

Dit bedrijf is de publieke ict-partner voor het onderwijs. Met expertise, voorzieningen en innovatie brengen wij onderwijsprofessionals in positie om maximale kracht uit ict te halen.

Mediawijzer.net is de naam van het mediawijsheid expertisecentrum dat in 2008 op initiatief van het Ministerie van OCW is opgericht. Het programmabureau van Mediawijzer.net is onderdeel van de dit bedrijf organisatie en is ingericht in de vorm van een netwerkorganisatie waar zich inmiddels meer dan 900 organisaties aan hebben verbonden. Dit zijn onder andere scholen, bibliotheken, uitgeverijen, musea, onderzoeksinstituten en mediaproducenten. Mediawijzer.net biedt de aangesloten partners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, kennis te delen, samen te werken en stimuleert het starten van nieuwe, innovatieve mediawijsheid projecten. Ook voert Mediawijzer.net jaarlijks twee communicatiecampagnes om het belang van mediawijsheid onder de aandacht van het grote publiek en beleidsmakers te brengen.

Vanaf 1 september 2014 is er een leerzame en leuke stageplek beschikbaar bij Mediawijzer.net (dit bedrijf) in Zoetermeer. Tijdens deze stage ben je bezig met onderwerpen op het gebied van mediawijsheid, nieuwe media en de digitale cultuur, doe je onderzoek naar bijvoorbeeld gaming en social media en houd je je bezig met het (mede) organiseren van debatten, expertsessies en events.

Wat ga je doen? Tijdens de stage houd je je voornamelijk bezig met mediawijsheid en de plaats die dit inneemt in het discours van nieuwe media en digitale cultuur. Er is veel ruimte voor het doen van eigen onderzoek naar bijvoorbeeld gaming, sociale media en marketing communicatie aanpak richting de doelgroepen. Daarnaast zijn er diverse interessante meeloop-taken, zoals het helpen organiseren van expertsessies, het deelnemen aan debatten bij en het voorbereiden van grote events zoals de Mediawijsheidmarkt en de Week van de Mediawijsheid. Door de combinatie van het doen van onderzoek én het uitvoeren van werkzaamheden in de praktijk, krijg je de kans op een unieke kijk in het (brede) werkveld, op nog meer verdieping in mediatheorie en kun je belangrijke contacten opdoen voor de toekomst.

Solliciteren Mail je motivatie en je CV vóór vrijdag 20 juni a.s. naar personeelszaken@kennisnet.nl onder vermelding van ‘Stage Mediawijzer.net’.

Vragen Voor vragen kun je mailen naar Mary.berkhout@mediawijzer.net. En kijk op www.mediawijzer.net en www.kennisnet.nl/over-ons voor meer informatie. Voor vragen over de procedure kun je bellen met de afdeling Personeelszaken via 079 329 68 52.

Gewenste profiel

  • Een enthousiaste en leergierige student HBO/WO met kennis en vaardigheden op het gebied van (nieuwe) media.
  • Je weet van aanpakken, bent in staat zelfstandig en met plezier te werken en je wilt je graag verdiepen in mediawijsheid.

Wat bieden wij

  • Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding, gaat onderdeel uitmaken van een energiek en jong team en je werkt vanuit ons kantoor in Zoetermeer.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »