Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Heb jij een vernieuwende kijk op ontwikkeling? Wij zoeken R&D' ers in opleiding!

Functie Research & Development medewerker
Education level HBO
Location Assendelft
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 24 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 340
Huidig opleidingsjaar 3

Taakomschrijving

Dit bedrijf te Assendelft ontwikkelt, produceert en verkoopt linoleum vloerbedekkingen over de hele wereld. Op de locatie in de regio Zaanstreek, op een steenworp afstand van Amsterdam en prima bereikbaar per auto en openbaar vervoer, zijn ongeveer 650 medewerkers werkzaam. Met een marktaandeel van meer dan 60% is dit bedrijf wereldleider in linoleum. Meer informatie kun je vinden op onze website www.forbo-flooring.nl

Afdeling

De afdeling Research & Development (R&D) van dit bedrijf houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van linoleum. Ontwikkeling en innovatie richten zich op nieuwe producten en processen en op de verbetering van bestaande processen. Bij het onderzoek staat de chemie van lijnolie (oxidatie en polymerisatie) centraal, omdat lijnolie één van de belangrijkste linoleumgrondstoffen is. Testen voor onderzoeksprojecten vinden op kleine schaal plaats op het laboratorium en op iets grotere schaal in onze proeffabriek, waar de productieomstandigheden worden gesimuleerd. De afdeling R&D bestaat uit 8 universitair geschoolde medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor verschillende projecten en een brede ervaring hebben met het uitvoeren van onderzoek.

Afstudeeropdrachten

Binnen R&D zijn er interessante opdrachten voor afstudeerstagiairs op het gebied van fotochemie, polymerisatie & katalyse.

Een mogelijke stage/afstudeeropdracht is Marmoleum met plantaardige oliën. Door tijdens het oxidatie- en polymerisatieproces andere plantaardige oliën te gebruiken dan lijnolie, kan een ander biopolymeer gemaakt worden dat als bouwsteen voor linoleum zal dienen. Het opdoen van kennis over het oxidatie/polymerisatieproces van plantaardige oliën staat in deze opdracht centraal, waarbij het met name gaat om de invloed op het proces en om de eigenschappen van het gevormde polymeer.

De opdracht Lijnoliepolymerisatie met licht draait om de vraag of de polymerisatie van lijnolie op een andere manier gedaan kan worden. Wanneer het mogelijk is om linoleum te maken uit lijnolie dat bijvoorbeeld met zichtbaar licht geoxideerd kan worden, kan dat een doorbraak in en vereenvoudiging van ons productieproces teweeg brengen. Het onderzoek zal zich richten op het bepalen van de invloed van licht, de benodigde sensitizer, die de oxidatie op gang brengt, en de hoeveelheid zuurstof.

In de opdracht: Waar ruikt linoleum naar? gaat het erom uit te vinden wat de specifieke linoleumgeur bepaalt. Met technieken als n-IR, HPLC en GC-MS kan uitgezocht worden wat de oorsprong van die geur is. Komen de geurstoffen uit grondstoffen, zoals hout en lijnolie, of worden ze tijdens het proces gevormd? Vragen waarop Forbo graag antwoord wil krijgen.

Op www.forbo-flooring.nl vind je een uitgebreide omschrijving van de diverse opdrachten.

Sollicitatie

Voor meer informatie over de opdrachten kun je contact opnemen met: Paul de Jong, Manager Development & Quality Assurance, tel.: 075-6477406

Werkzaamheden

  • Zie omschrijving.

Gewenste profiel

  • Je hebt interesse voor de chemie van plantaardige oliën.
  • Je wilt je met jouw kennis, inzet en enthousiasme inzetten om van één van de bovenstaande opdrachten een succes maken.
  • Je volgt een HBO opleiding Chemische Technologie of een universitaire studie Scheikunde/Chemie.

Wat bieden wij

  • Tijdens het uitvoeren van je stage/afstudeeropdracht kun je ervaren wat het werk van een R&D’er in een uitdagende productieomgeving inhoudt en zul je jezelf verder inhoudelijk ontwikkelen.
  • Daarnaast zul je in jouw project samenwerken met mensen vanuit verschillende disciplines, waarbij een beroep gedaan wordt op je communicatieve (mondelinge en schriftelijke) vaardigheden.
  • Je wordt begeleid door één van de R&D-projectmanagers en zult meewerken in ons R&D-team.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf - onderdeel van de Zwitserse Forbo Group - ontwikkelt, produceert en verkoopt vloerbedekkingen. Wij kiezen bewust voor een positionering aan de bovenkant van de markt. Daartoe investere...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »