Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Internationale stageopdracht bij Vee&Logistiek

Functie Stageopdracht Internationale positie
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Den Haag
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 4 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding € 321

Taakomschrijving

Over Vee&Logistiek Nederland:

Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. Bij deze organisatie zijn ruim 1100 ondernemers aangesloten. De totale omzet van de sector die Vee&Logistiek Nederland vertegenwoordigt, bedraagt jaarlijks 5 miljard euro en levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse export.

De missie van Vee&Logistiek Nederland luidt als volgt: Een gunstig klimaat nastreven waarin de veehandel, het veetransport en de veeverzamelcentra op een gezond bedrijfseconomische, maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze kunnen ondernemen.

Dit doet Vee&Logistiek Nederland door de belangen van haar leden te vertegenwoordigen bij politiek, overheid, maatschappij en ketenpartners. Daarnaast ook door dienstverlening aan de individuele veehandelaar, veetransporteur en verzamelplaatshouder en door contacten tussen leden te stimuleren en te faciliteren.

Het behartigen van de belangen van de leden van Vee&Logistiek Nederland loopt via verschillende wegen: van tussenkomst in de politieke besluitvorming, invloed op de publieke opinie tot een goede verstandhouding met andere belangengroepen. Vee&Logistiek Nederland is onder meer gesprekspartner van de overheid en heeft vertegenwoordigers in vele commissies, werkgroepen en andere samenwerkingsverbanden. In Europees verband is Vee&Logistiek Nederland lid van de Europese Vee- en Vleeshandelsunie (UECBV) in Brussel.

De kerntaak van Vee&Logistiek Nederland is promotie van Nederlands fokvee binnen en buiten Europa en de facilitering van import en export in de breedste zin des woords.

Stageopdracht:

Vee&Logistiek Nederland biedt een stage plaats aan in het kader van de versteviging van het internationale netwerk. Om importeurs en exporteurs beter van dienst te zijn en onze nieuwsbrieven, dairy management informatie, promotiefilms wereldwijd exposure te geven, wil Vee&Logistiek Nederland haar internationale netwerk verder uitbouwen in aangewezen prioriteitsregio’s.

Profiel stagiair(e):

Ben jij de student die agrarisch, politiek, zakelijk en internationaal georiënteerd is? Vee&Logistiek NL zoekt een stagiair(e) op HBO of WO-niveau die zelfstandig kan werken en goed analytisch vermogen heeft. Hij/zij is in staat de juiste informatie boven water te halen en laat zich niet snel uit het veld slaan. Hij/zij legt gemakkelijk contact, juist ook met buitenlandse informatiebronnen, en beheerst naast het Nederlands in ieder geval de Engelse taal goed zowel in woord als geschrift. De stagiair(e) dient werken aan zo’n database als uitdaging te zien. Initiatief voor ideeën en aanvullingen worden zeer gewaardeerd.

Aanbod:

Duur van de stage: 3 à 4 maanden Stagevergoeding: €321,- per maand plus reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer, tweede klasse Begeleiding: door een beleidsmedewerker van Vee&Logistiek Nederland

Solliciteren:

Geïnteresseerd? Mail dan naar info@vee-logistiek.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen mevrouw Nieuwkerk-Jellema of mevr van Dongen door te mailen naar info@vee-logistiek.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren