Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Leuke communicatie stage in Utrecht

Functie Stageopdracht Communicatie
Education level HBO, WO
Location Utrecht
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 604
Salaris opmerking Op basis van 40 uur.

Taakomschrijving

Ben je geïnteresseerd in mensenrechten en vind je het leuk om bij een maatschappelijk relevante organisatie ervaring op te doen? Het dit bedrijf biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.

De organisatie

Het dit bedrijf heeft de belangrijke taak om mensenrechten onder de aandacht te brengen en te houden bij alle Nederlanders en om de bescherming en de naleving van die rechten in Nederland te bevorderen. Als onafhankelijk mensenrechteninstituut zet het College zich in om de bewustwording van de mensenrechten te vergroten. Het College richt zich op burgers, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties, de politiek en kwetsbare groepen wiens stem anders niet wordt gehoord. Dit doet hij onder andere door voorlichting, onderzoek en advies en het geven van individuele oordelen in discriminatiezaken.

Het College hecht er veel waarde aan om een divers samengestelde organisatie te zijn, in de zin dat er spreiding is van maatschappelijke/culturele/ levensbeschouwelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines. Dat betekent dat er veel ruimte is voor individuele verschillen tussen mensen. Het College stimuleert zijn medewerkers om in verschillende netwerken te participeren zodat zij hun blik verruimen en voeling hebben met diverse groepen in de samenleving.

Ben jij die enthousiaste stagiair (m/v) die ons communicatie en externe betrekkingenteam komt versterken? Het gaat om een meewerkstage. Je kijkt en leert mee met alle dagelijkse communicatieactiviteiten van het College. Denk aan het zoeken naar nieuwshaakjes, het schrijven van berichten voor de website en monitoring van de zichtbaarheid van het College in de online en offline media. Ook help je ons mee om onze online communicatie nog beter te maken. Daarnaast adviseer je het team door het krachtenveld op de diverse dossiers in kaart te brengen. Dit doe je vaak samen met de stagiair externe betrekkingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een onderzoek te doen als dat voor je opleiding vereist is.

Werkzaamheden

 • Berichten redigeren voor op de website
 • Publiceren van oordelen, brieven, verslagen en rapportages
 • Updaten en bijhouden van de digitale agenda’s op de website
 • Meedenken over de inzet van social media en het inplannen en beheren van de kanalen
 • Ondersteuning op evenementen die tijdens jouw stageperiode plaatsvinden
 • Monitoring van media op mensenrechten kwesties
 • Diverse ad hoc klussen
 • Ondersteunende communicatie werkzaamheden bij verschillende projecten

Gewenste profiel

 • praktisch;
 • stressbestendig
 • meedenkend;
 • zelfstandig;
 • en leergierig.

Verder ben je een organisatietalent en beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Voor meer informatie over de stage opdracht kun je contact opnemen met Laura van den Heuvel, beleidsadviseur. Meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Sylvana Derksen, P&O functionaris, bereikbaar op telefoonnummer 030-8883888.

Solliciteren kan via sollicitatie@mensenrechten.nl.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Het dit bedrijf belicht, bewaakt en bevordert de mensenrechten in Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet dit bedrijf zijn opgedragen.
Het College doet onderzoek, advise...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »