Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Marketing zelfhulpwebsites Stichting mirro

Functie stagiair(e)
Education level WO
Location Vianen (UT)
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 12 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding
Huidig opleidingsjaar 0

Taakomschrijving

Beschikbaar: per direct voor een duur van minimaal drie maanden Werklocaties: Utrecht

Achtergrond: dit bedrijf De zorgvraag en zorgkosten binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) blijven stijgen, terwijl de overheid in 2012 drastische bezuinigingsmaatregelen binnen de GGZ doorvoert. Ongeveer een kwart van de mensen die de huisarts bezoekt, komt daar met psychische klachten. Een groot deel van de huisartsen geeft echter aan dat zij onvoldoende ondersteuning hebben om deze klachten goed te kunnen herkennen en hier adequaat naar te handelen. Door het ontbreken van uniforme werkwijzen worden veel patiënten onnodig in de duurdere, specialistische GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) behandeld. Daarnaast Googlet ruim 80% van de mensen hun klachten alvorens de huisarts te bezoeken. Dat is de reden dat vier GGZ instellingen en Achmea dit bedrijf initiëerden.

dit bedrijf is de gids naar de juiste zorg op het juiste moment binnen de GGZ. dit bedrijf ontwikkelt drie producten: een protocol voor screening en een behandelprotocol ter ondersteuning van de zorgprofessional en, voor de zorgconsument, thematische preventiesites met zelfhulp. Met de websites faciliteert, stimuleert en activeert mirro consumenten om de regie te voeren over de eigen mentale fitheid en zorgbehoefte bij psychische klachten. De sites ondersteunen bij het zelfstandig herkennen, aanpakken én voorkomen van psychische klachten. De websites bevatten informatie, tips en zelfhulpmodules (tests en oefeningen) en zijn gratis toegankelijk. Onlangs zijn de eerste vier themawebsites live gegaan: burnout.mirro.nl, gezondzorgen.mirro.nl, rouwverwerking.mirro.nl en game-check.mirro.nl.

Bij mirro zijn in totaal tegen de 50 mensen direct actief betrokken, vanuit de betrokken instellingen en Achmea. De activiteiten die vanuit dit bedrijf worden ontplooid, worden gecoördineerd en gefaciliteerd vanuit het bedrijfsbureau mirro. Dit bedrijfsbureau kent een werknemersbestand van vijf mensen die taken hebben op het gebied van algemeen management, implementatie screener en behandelprotocol, onderzoek, themawebsites en marketing en communicatie.

De stage: (online) marketing themawebsites Het bedrijfsbureau zoekt een stagiair(e) voor het verder uitwerken en uitvoeren van de promotionele activiteiten (marketing) rondom de themawebsites. De nadruk ligt in de stage op de online marketing: zoekmachineoptimalisatie, link building, social media, etc.. Maar de stagiair(e) wordt ook gevraagd om mee te denken en te werken in de offline activiteiten. Het doel: de bekendheid en vindbaarheid van de websites vergroten. Taken zijn onder andere:

  • Ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe themawebsites. Onder andere: analyse van zoekwoorden, concurrentieanalyses, SEO, link building, social media
  • Optimaliseren en onderhouden van online marketing van huidige themawebsites met zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en social media (passief (monitoren) en actief (inzetten))
  • Analyse van bezoekersstatistieken en opstellen van rapportages t.b.v. verbeteracties
  • Marketingstrategie verder uitwerken en uitvoeren. De invulling van het uitvoerende deel kan afgestemd worden op de interesses en vaardigheden van de kandidaat. Bijvoorbeeld: o voorbereiden, coördineren en verzorgen van promotionele activiteiten op beurzen / evenementen o genereren van free publicity offline: leggen van contacten, verzorgen van input, coördineren van acties, etc.; bijvoorbeeld richting kranten en tijdschriften o voor visuele uitwerking van e.e.a. (gadgets, beursstand, informatiemateriaal, promofilmpjes, banners, etc.) schakelen met de door ons gecontracteerde partij voor visuele concepting / vormgeving Je wordt direct aangestuurd door de communicatieadviseur en de projectleider content (verantwoordelijk voor de themawebsites). Daarnaast ondersteun je het bedrijfsbureau bij andere voorkomende werkzaamheden.

Wie zoeken we? Ben jij onze ideale kandidaat? Dan ben je in elk geval nieuwsgierig, zelfstandig en proactief. Het vergroten van de bekendheid en vindbaarheid van een online product is een uitdaging waar jij graag je tanden in zet. Dat betekent dat jij je thuis voelt binnen het digitale domein (websites, social media). Van termen als SEO, SEA en link building hoef jij de betekenis niet meer te Googelen. Je beschikt over voldoende ‘technische’ kennis om deze begrippen goed uit te werken voor de websites van mirro. Daarnaast heb je ook de benodigde creativiteit om andere promotionele activiteiten, ook in het offline-domein, goed uit te denken en uit te werken. En je bent een netwerker; iemand die het leuk vindt om contacten te leggen, te onderhouden en er het maximale uit te halen. Jij kan mensen enthousiasmeren en in beweging krijgen. Andere eigenschappen die jou kenmerken zijn:

 Een doener: doortastend en daadkrachtig  Voelt je omgeving goed aan; tactvol en overtuigend  Aantoonbaar uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift (je kan een helder (marketing)plan schrijven maar ook bijvoorbeeld een (online) nieuwsbericht)  Affiniteit met gezondheidszorg, preventie en specifiek de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)  Je volgt een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau (bijvoorbeeld: (online)Marketing of communicatie)

Wij bieden:  Unieke kans om mee te werken aan een belangrijke innovatie binnen de GGZ  Meewerken binnen een kleine, jonge organisatie en met veel mogelijkheden  Vaste werklocatie in Utrecht  Laptop en telefoon  Veel flexibiliteit  Marktconforme Stagevergoeding

Werkzaamheden

  • Zie stageomschrijving

Gewenste profiel

  • Zie stageomschrijving

Wat bieden wij

  • Zie stageomschrijving

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »