Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Object database, Gigaspaces of is MagLev een beter alternatief?

Functie Ontwikkelaar/ Onderzoeker Maglev
Education level HBO
Location De Bilt
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking In overleg
Huidig opleidingsjaar 3

Taakomschrijving

Dit bedrijf biedt een totaalpakket op het gebied van IT-dienstverlening. We verzorgen IT-opleidingen, zowel voor onze eigen medewerkers als onze opdrachtgevers. Wij vinden het hierbij essentieel dat je het concept achter technieken, talen en frameworks goed doorziet.

Je kan ervaring opdoen in projecten bij onze opdrachtgevers en in projecten op de dit bedrijf-boerderij. Naar onze opdrachtgevers spelen we zowel een uitvoerende als adviserende rol.

In onze aanpak vinden we vakmanschap belangrijker dan feitenkennis en geloven wij niet in de beste methode, taal of tool, maar in de best passende oplossing. Onze collega`s zijn  leergierig, toegewijd en hebben passie voor nieuwe IT-ontwikkelingen.

Binnen dit bedrijf wordt veel maatwerksoftware op projectbasis voor klanten ontwikkeld. Voor deze activiteiten wordt continu gekeken naar slimmere en betere manieren en oplossingen en tools om deze activiteiten uit te voeren. Maglev is een transparant gedistribueerde persistente ruby virtual machine, gebaseerd op de gemstone object database. Het model hangt tussen een object database en gigaspaces in. dit bedrijf wil graag weten of dit geschikt is voor serieuze applicatie ontwikkeling.

Meer info: www.igvita.com/2010/01/15/distributed-ruby-with-the-maglev-vm/

Afstudeeropdracht Deze opdracht bevat een praktijkcomponent en een onderzoekscomponent. Allereerst zijn we geïnteresseerd in de achtergrond van Maglev en de toepassingsgebieden ervan. Dit onderzoek wordt afgerond middels een panklare handleiding en basisomgeving waarmee kleine oplossingen met Maglev gerealiseerd kunnen worden.

Een evaluatie op robuustheid, performance en gebruikersgemak kan aan de hand van een Proof of Concept. Deze zien we dan bij voorkeur in een gedistribueerde omgeving met data verdeeld over meerdere machines, zoals Erlang of Gigaspaces.

Interesse? www.werkenbijsogyo.nl voor meer informatie over onze organisatie. Tevens zijn hier al onze andere afstudeeropdrachten te vinden.

dit bedrijf (Software innovators) T.a.v. Brenda Klever (HR- Consultant) Utrechtseweg 301 3731 GA De Bilt

Werkzaamheden

  • Het onderzoeken van toepassingsmogelijkheden van Maglev.
  • Een handleiding en ‘startproject’ om snel met Maglev van start te kunnen gaan. Daarnaast een proof-of-concept implementatie met Maglev in een gedistribueerde omgeving.

Gewenste profiel

  • Je bent gedreven.
  • Je bent leergierig.
  • Affiniteit met IT.
  • Interesse in no-sql.

Wat bieden wij

  • Je wordt begeleid door Sogyo-medewerkers met expertise op dit vlak en kunt je vragen bij hen kwijt.
  • Omdat de sfeer binnen Sogyo open en informeel is, is het makkelijk om bij collega’s binnen te stappen.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf, opgericht in 1995, is een informele, energieke, inhoudelijk gedreven IT-dienstverlener met alle ruimte voor jouw ontwikkeling! In onze aanpak vinden we vakmanschap belangrijker dan fei...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »