Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Onderzoeker praktijkcasus aansprakelijkheidsstelling

Functie Onderzoeker
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Rotterdam
Dagen per week 1, 2, 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 3 - 7 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

Bedrijfsinformatie

dit bedrijf is een stichting die zich bezighoudt met wettelijke vertegenwoordiging van cliƫnten die niet zelfstandig voor hun financiƫn, zorg of welzijn kunnen zorgen. In de praktijk voeren we bewindvoering, mentoraat, curatele en nog een paar werksoorten uit.

Functieomschrijving

Onlangs is een bedrijf overgenomen door dit bedrijf. Een andere stichting om precies te zijn. Wij denken dat de oud bestuurder ernstig nalatig is geweest in de uitoefening van de functie destijds. De oude stichting heeft daardoor ernstig nadeel gehad en als acterend directeur van de stichting denken we dat de oud bestuurder daarvoor aansprakelijk gesteld kan worden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn dus bij voorbaat niet omlijnd. Wanneer we even nadenken over de functie:

  • Er zal gestart moeten worden met een theorieonderzoek: wanneer is een bestuurder hoofdelijk aansprakelijk voor wat zich binnen een stichting afspeelt.
  • De vervolgstap zal zijn de uitkomsten van dit theorieonderzoek te toetsen in de praktijk.
  • Wanneer inderdaad blijkt dat er sprake is van verwijtbaar handelen, dan zal er een aansprakelijkheidsstelling moeten worden opgesteld.
  • Eventuele knelpunten kunnen besproken worden met onze huisadvocaat.

Gewenste profiel Student

In deze fase is de uitkomst nog ongewis. Er wordt een grote mate van zelfwerkzaamheid en -motivering gevraagd. Uiteraard dienen dit onderzoek en de resultaten er van uitermate discreet behandeld te worden. Gedacht wordt aan een student in de richting van Rechten, MER, SJD of een andere studie met een organisatorische en juridische inslag.

Wat bieden wij

Onze stagevoorwaarden nemen wij over van de instelling waar je studeert. Wanneer dit onderwerp slaagt heb je een unicum binnen de bewindvoeringswereld weten te bewerkstelligen. Begeleiding gebeurt door de directeur bestuurder zelf: na een intensieve briefing wordt een tijdspad afgesproken waarin wederzijds de afstemming wordt behaald.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren