Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Onderzoeksstage circulaire economie bij de Gemeente Krimpenerwaard

Functie Onderzoeksstage circulaire economie
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Stolwijk
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 400

Taakomschrijving

We zijn op weg, naar een circulaire economie. Naar een wereld zonder afval, in een economie vol met grondstoffen. Zie jij ook de waarde van afval? Een mooie kans om je te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Dankzij jouw grondige onderzoek en inzet is er nu een bruikbaar advies, waar de collega’s van de afdeling RO en bedrijven in de gemeente Krimpenerwaard mee uit de voeten kunnen. Zij zijn blij met jou!

Algemeen

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

Je standplaats is in Stolwijk.

Voor onze afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) zijn wij op zoek naar een onderzoeksstagiair. Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid met een jonge mindset en je draagt graag je steentje bij aan de circulaire economie.

Wat doe je?

Het afval van de één is de grondstof van de ander! Je gaat onderzoek doen de mogelijkheden in onze gemeente voor Industriële Symbiose, bedrijven werken met elkaar samen om restproducten als afval en warmte te benutten in processen van andere bedrijven. Het liefst in een samenwerking waarbij we de cirkel volledig rond kunnen maken. Dit is waar we naar streven in de nabije toekomst, het is één van de kenmerken van de Next Economy. .

Wat houdt dit in?

De gemeente maakt al grote stappen in de afvalscheiding bij inwoners. In 2020 is de landelijke doelstelling 75% gescheiden inzameling van huishoudelijk afval. dit bedrijf zit al enkele jaren boven deze minimale doelstelling. Hier zijn we trots op.

In het coalitieakkoord is het motto: ‘Het afval van de één is de grondstof van de ander’. Je brengt in kaart welke bedrijven in de gemeente Krimpenerwaard hier in aanmerking zouden kunnen komen, welke bedrijven hier aan mee willen werken en hoe de gemeente kan faciliteren om dit ook te realiseren. Vervolgens werk je actief mee aan het informeren en verbinden van partijen, het opzetten van experimenten en het opstellen van randvoorwaarden om tot een succesvolle samenwerking tussen bedrijven te komen.

Wie ben je?

  • Je hebt een HBO/WO-opleiding in de richting van bedrijfskunde of economie, energie of duurzaamheid.
  • Je bent in staat om de gemeente te vertegenwoordigen in netwerken en samenwerkingsverbanden.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
  • Je bent proactief, vindingrijk en werkt zelfstandig.

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt een stagevergoeding van €400 euro op basis van 36-urige week, werkt met betrokken collega’s en wij zorgen voor een goede begeleiding op inhoudelijk en persoonlijk gebied. Je leert de gemeente en de werkwijze ervan goed kennen en wij jou!

Meer informatie

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marco Kortland . Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0182.

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV en motivatie via onze sollicitatiepagina. Wij reageren dan zo snel mogelijk!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren