Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Pedagogische Stage bij gemeente Geldermalsen

Functie Pedagogisch Stagiair
Education level Maakt niet uit
Location Geldermalsen
Dagen per week 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 12 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg
Huidig opleidingsjaar 3 of 4

Taakomschrijving

Opdrachtsamenvatting

Vacature voor (halve- of hele jaar) stagiaires van het derdejaar Pedagogiek, HBOV Jeugd, MWD, SPH of CMV die affiniteit hebben met projectmatige werken en met beleid binnen het sociale domein (20 tot 32 uur per week).

Inleiding

De gemeente wordt integraal verantwoordelijk voor de jeugdzorg, moet met de nieuwe participatiewet opnieuw inhoud geven aan werk en inkomen en wordt verantwoordelijk voor de overgehevelde taken uit de AWBZ naar de nieuwe Wmo. Er zal meer worden gevraagd van de eigen kracht van de inwoners, het sociale netwerk van de burgers en de kracht van de omgeving. In Geldermalsen wordt dit jaar gestart met het inrichten van sociale wijkteams. Het doel van sociale wijkteams is om te komen tot een integrale toegang tot wonen, (jeugd)welzijn, werk & (jeugd)zorg. Het sociale wijkteam moet er voor zorgen dat de ondersteuning dicht bij de inwoners (de jeugdige) en zijn omgeving staat, zodat de eigen kracht en het sociale netwerk optimaal ingezet kunnen worden. Daarnaast is een vangnet nodig voor de mensen die niet in staat zijn de eigen kracht aan te boren, en mensen die langdurige zorg of ondersteuning nodig hebben.

Taken

Als stagiaire kan je in overleg verantwoordelijkheid krijgen voor het mede vormgeven en inrichten van deze nieuwe wijkteams. Denk daarbij aan burgers en professionals/verwijzers bekend maken met het laagdrempelige, op preventie gerichte, wijkteam en het stimuleren van de (pedagogische) civil society. Ook inhoudelijk meedraaien als generalist en/of casemanager binnen het wijkteam is onderdeel van je stage. Je gaat leren om zelfstandig een intake te houden of een keukentafelgesprek te voeren, om vervolgens samen met het gezin een plan op te stellen.

Daarnaast zijn er binnen de gemeente Geldermalsen jaarlijks nieuwe projecten waaraan je als stagiaire bij kan dragen. Ook is er ruimte voor eigen idee├źn en initiatieven.

Gewenste profiel

  • pro-actieve en open houding ten aanzien van ontwikkelingen
  • zelfstandig zaken willen uitwerken, uiteraard onder begeleiding
  • Heb je interesse, neem dan contact op of schrijf een mail naar: m.strijbos@geldermalsen.nl

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

De afdeling Samenleving maakt en regisseert het beleid van alle welzijnszaken binnen de gemeente. Met de afdelingen ruimtelijk beleid en -beheer, Wmo-loket, sociale zaken binnen de gemeente wordt i...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »