Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

PR & Marketing meewerkstage bij de marktleider in HR

Functie PR & Marketing stagiair
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Diemen
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 350

Taakomschrijving

Dit ga je doen: Draai mee op de Marketing & Communicatie afdeling van dé HR dienstverlener van Nederland, dit bedrijf Nederland (Randstad, Tempo-Team en Yacht). Binnen de afdeling Marketing & Communicatie loop je actief mee met het Randstad Brandteam en met de PR Manager/woordvoerder.

De afdeling Marketing & Communicatie heeft als doel om de dit bedrijf business doelstellingen te versnellen door de inzet van inspirerende, effectieve communicatie. Het team houdt zich bezig met beïnvloeding van de beeldvorming van de dit bedrijf merken, het mobiliseren van publieke opinie en is verantwoordelijk voor de beleving van de merken. Het team vormt een belangrijke schakel tussen de dit bedrijf merken en haar omgeving.

Samen met de PR Manager/woordvoerder zorg je ervoor dat de dit bedrijf positief in het nieuws komt. Je levert achtergrondinformatie voor persberichten en helpt bij persevents. Daarnaast zorg je ervoor dat door middel van het monitoren van zowel online als offline pers, de pr afdeling in kan springen op actuele thema’s in de media op het gebied van arbeid.

Glenn Franken (22 jaar), ex-stagiair PR & Woordvoering Randstad 2016: “In de vroege ochtend zit je aan je ontbijt. Je maakt je klaar voor een nieuwe stagedag in Diemen. Op het hoofdkantoor zal de receptie je vriendelijk begroeten, voordat je jezelf verplaatst naar je flexplek. Het mooie aan een stage op de afdeling Marketing en Communicatie is dat je van te voren nooit weet wat voor dag je te wachten staat. De grote diversiteit aan werkzaamheden maakt je stage tot een achtbaan van leermomenten. Alle verschillende elementen van PR, marketing en communicatie zullen voorbij komen. Je wordt meegenomen naar vele meetings, je input is altijd zeer welkom en je krijgt uitgebreid de ruimte jezelf te bewijzen doordat je stagebegeleider je veel zelfstandigheid geeft. De kersverse flexplekken zorgen er voor dat je elke dag vrijwillig bij andere mensen en andere afdelingen kunt zitten. Op deze manier breid je razendsnel je netwerk uit en is Marketing & Communicatie niet het enige waar je iets van zult weten na je stage. Na zo’n leerzame dag vol ervaringen ben je wel even toe aan wat ontspanning. Gelukkig wordt er elke donderdag- en vrijdagmiddag geborreld met collega’s en kun je daar heerlijk loskomen van je stageweek! Onder het genot van een biertje en een bitterbal zal je nog nooit zo vrijblijvend je netwerk in no-time hebben vergroot. Kortom, wat houd je nog tegen? Twijfel niet en wees die nieuwe, enthousiaste, leergierige stagiair(e)!”

Werkzaamheden

 • Persmonitoring & analyse output PR activiteiten dit bedrijf Nederland
 • Dagelijks scannen van alle landelijke kranten op relevant nieuws & intern verspreiden
 • Schrijven en plaatsen persberichten
 • Samenstellen perslijsten en onderhouden persdatabase
 • Budgetadministratie
 • Ondersteunen van communicatie werkzaamheden en persevents
 • Meedenken over social media en content planning
 • Coördinerend en uitvoerend werk ten behoeve van online en offline marketing activiteiten
 • Redigeren en maken van leaflets en posters in de ID
 • Contact extern met opmaakstudio's, drukkers, leveranciers van promotieartikelen en beursmaterialen
 • Contact intern met postkamer, magazijn en andere afdelingen op het hoofdkantoor

Gewenste profiel

 • HBO- of WO-niveau in relevante richting: Marketing, Communicatie, PR, Media
 • Pro-actief, zelfstandig, analytisch, sociaal en communicatief vaardig, vlotte pen, geen ‘negen tot vijf’ mentaliteit, stressbestendig en commercieel.
 • Je bent niet bang om nieuwe zaken op te pakken en uitdagingen aan te gaan. Waarbij je een kritische blik durft te werpen op de huidige processen.
 • Beschikbaar vanaf begin september 2018 voor ten minste 5/6 maanden, 4 a 5 dagen per week.

Wat bieden wij

 • Een meewerkstage op de afdeling Marketing & Communicatie van dit bedrijf Nederland (dus geen afstudeerstage).
 • Marktconforme stagevergoeding, goede begeleiding en een hele leuke, leerzame tijd! Wij bieden commerciële werkervaring bij een dynamische, Nederlandse multinational.
 • Wij bieden commerciële werkervaring bij een dynamische, Nederlandse multinational.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzan Bloemscheer, PR Manager/Woordvoerder dit bedrijf Nederland (email, 020 569 12 11). Heb je interesse in deze stage, dan ontvangt ze graag je cv en motivatiebrief.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren