Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

ZOEK JIJ EEN ACTIEVE EN UITDAGENDE JONGERENSTAGE?

Functie Stagiair
Education level MBO, HBO, WO
Location Nijmegen
Dagen per week 3
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding Zie salaris opmerking
Salaris opmerking
Huidig opleidingsjaar 3

Taakomschrijving

ZOEK JIJ EEN ACTIEVE EN UITDAGENDE JONGERENSTAGE?

WAT IS CROSS YOUR BORDERS? Stichting dit bedrijf is een dynamische jongerenorganisatie die meerdaagse, interactieve onderwijsprojecten over mondiale vraagstukken organiseert op meer dan 250 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden vier projecten aan: dit bedrijf (havo/vwo), Globaland (vmbo), Breaking News (mbo/havo/vwo) en Company FunFair (vmbo/havo/vwo). Ons doel is om leerlingen bewust te maken van mondiale onrechtvaardigheid en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen.

STAGETAKEN dit bedrijf reist langs scholen in heel Nederland. Op elke school nemen wij het lesprogramma enkele dagen over. Als stagiair(e) maak je deel uit van een enthousiast team dat projecten op school uitvoert en de leerlingen begeleidt. Daarnaast ben je een volwaardig teamlid binnen onze professionele organisatie.

WAAROM IS DE STAGE INTERESSANT? Bij dit bedrijf sta je niet aan de zijlijn want je bent een belangrijk onderdeel van een gezellig en jong team. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om in overleg je eigen taken te bepalen. Zo doe je relevante werkervaring op en kun je werken aan verschillende leerdoelen en competenties.

WIL JE MEER WETEN? Neem dan snel contact op via stages@crossyourborders.nl of 06-43776363. Check ook: www.crossyourborders.nl.

Werkzaamheden

 • Voorlichting geven aan jongeren over mondiale problemen en ontwikkelingsvraagstukken. Ook het aandeel van Nederland staat hierin centraal.
 • Aansturen, coachen, adviseren, motiveren en begeleiden van leerlingen en studenten.
 • Coachen en begeleiden van (nieuwe) mede-stagiaires.
 • Ontwikkelen en uitvoeren van educatieve opdrachten, (culturele) workshops en trainingen.
 • • Het werken binnen één van de teams op ons kantoor in Nijmegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werven van nieuwe vrijwilligers en stagiaires of het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal.

Gewenste profiel

 • We zoeken enthousiaste en initiatiefrijke stagiaires met een flexibele instelling. We werken immers door heel Nederland, waardoor je soms wat vroeger op moet en wat later thuis bent.
 • Je moet het leuk vinden om met jongeren te werken en hen voor te lichten over de maatschappij en de wereld.
 • Voorkennis over de thema’s en onderwerpen is niet vereist.

Wat bieden wij

 • Je krijgt de kans je kennis te gebruiken om jongeren meer te leren over ontwikkelingsvraagstukken. Je leert complexe informatie zó te vertalen dat leerlingen op allerlei niveaus het begrijpen.
 • Er is veel diversiteit in de werkzaamheden. Zo sta je de ene dag voor de klas en werk je de ander dag op kantoor of begeleid je nieuwe vrijwilligers op project.
 • Je werkt binnen een professionele organisatie waar weinig hiërarchie is en waar je samenwerkt met leeftijdsgenoten uit verschillende disciplines. Hierdoor hangt er een informele sfeer.
 • Zowel tijdens de projecten als op kantoor krijg je veel feedback en begeleiding. Omdat je veel voor de klas staat, leer je voor groepen spreken en bied je individuele begeleiding aan leerlingen.
 • Je krijgt veel verantwoordelijkheden je leert hoe je samenwerkt en communiceert met diverse doelgroepen en professionals.
 • Minimaal 1 dag per week gedurende een periode van minimaal 3 maanden. De stage kan op elk moment van het jaar starten en de stageduur kan in overleg worden bepaald.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een jongerenorganisatie die creatieve onderwijsprojecten organiseert op middelbare scholen in Nederland. Doel van de projecten is jongeren op een aansprekende manier bewust te maken ...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »