Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Research en development

Functie Researcher en developer
Education level HBO
Location Rotterdam
Dagen per week 5
Stageduur 4 - 5 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding Zie salaris opmerking
Salaris opmerking 350
Huidig opleidingsjaar 3

Taakomschrijving

Alle games en virtuele trainingen die we ontwikkelen worden continu verbeterd met nieuwe functionaliteit en afgeleide producten. Een aantal componenten lenen zich voor stage- en afstudeeropdrachten van studenten Informatica, Maritieme Techniek, Natuurkunde en Wiskunde.

Game engine programming

Momenteel ontwikkelen we een nieuwe engine die de basis gaat worden van alle toekomstige projecten en producten binnen dit bedrijf. Deze heeft een veel sterker objectgeoriënteerde architectuur, en moet beter schaalbaar worden qua aantallen interactieve objecten, AI NPCs, grootte van het terrein e.d..

We kunnen altijd getalenteerde game engine programmeurs gebruiken om het huidige team te ondersteunen. (Specifieke kennis: 3D C++ programmeren, OO design)

Sound design van de verschillende games en trainingen die we maken. Zowel de special-effects als muziek, die zich aanpast aan de stemming en scenery. Toekomstige games zoals add-ons voor Ship Simulator Extremes met piraten, hebben een degelijk sound design nodig. (Specifieke kennis: Muziekcompositie, Sound Design

Technology

Opspattend water in de Ship Simulator game en toekomstige trainingsversies. Op verschillende plekken is meer dynamisch water nodig: op de golftoppen bij harde wind (brekende golven); bij de boeg van het schip als het schip in de golven duikt; en aan dek spoelend water als een golf aan boord rolt. Het idee is om een particle system te ontwikkelen op basis van de Ageia/Nvidia PhysX particles die dat soort special-effects mogelijk maakt. (Specifieke kennis: C++ game physics programming)

Varen onder door ijs

Voor de Ship Simulator game en voor de daarvan afgeleide professionele maritieme training (Nautis) moet het mogelijk worden om met ijsbrekers door ijs te varen. Afhankelijk van de dikte van het ijs, het type schip en de motorkracht moet het ijs breken (real-time damage/destruction system, bijv. Havok Destruction). De dikte van het ijs bepaalt ook de grootte van de ijsschotsen/brokken. Het geluid moet ook kloppen met de kracht die het schip op het ijs uitoefent. (Specifieke kennis: Technische Informatica)

AI agents voor brandweergames en -trainingen Daar spelen een aantal personen een vastomlijnde rol, bijvoorbeeld spuitgast, commandant, politieman, slachtoffer. Bij multiplayertrainingen kunnen die rollen door echte mensen worden gespeeld. Vaak zijn er niet voldoende mensen aanwezig voor alle benodigde rollen. In dat geval willen we AI agents (bots) kunnen inzetten, die volgens een aantal voor hem of haar relevante procedures kunnen handelen en communiceren met elkaar en met de spelers. (Specifieke kennis: Informatica, AI specialisatie)

3D wolken & tornado's

Het huidige weersysteem bestaat uit een aantal verschillende lagen met 2D wolken. Sommige wolken zijn aleen dusdanig 3D van vorm (bijv. Cumulus, tornado) dat ze een aparte 3D oplossing moeten krijgen, die geïntegreerd moet worden met het bestaande systeem. Deze opdracht omvat een onderzoek naar de verschillende wolkenvormen en de verschillende real-time 3D rendering oplossingen daarvoor, plus de uiteindelijke realisatie van de gekozen oplossing. (Specifieke kennis: Technische Informatica, 3D en Shader programming)

Interfaces met andere simulatoren

Bij onze klanten groeit de behoefte om onze simulatoren te koppelen aan andere simulatoren, zoals Flight Sims en battle sims (bijv. VBS2). Daar bestaan open interfaces voor, met name DIS en HLA. Deze opdracht behelst het ontwikkelen van een DIS en HLA interface van Nautis, mogelijk met Open Source oplossingen zoals Open-DIS of KDIS, of met een commerciele SDK zoals LVC Game. (Specifieke kennis: Technische Informatica, 3D programmeren)

Advanced rope system

Voor sommige maritieme trainingen zoals anchor handling van offshore vessels is het nodig om geavanceerde rope dynamics te simuleren. Voor een nieuwe game hebben we ook touwen en touwladders nodig waarlangs zeerovers aan boord van schepen kunnen klimmen. De Nvidia PhysX engine is momenteel ten dele geïntegreerd in onze development engine en kan als basis daarvoor gebruikt worden. Maar ook is het mogelijk dat een compleet nieuw rope dynamics systeem geprogrammeerd of geïntegreerd moet worden. Deze opdracht behelst een onderzoek van de precieze eisen die er vanuit de trainingen gesteld worden aan een nieuw rope systeem, en de keuze en implementatie van de oplossing. (Specifieke kennis: Technische Informatica, 3D programmeren)

Instructeursstation voor Brand-aan-boord training

Samen met TNO heeft dit bedrijf voor de marine een prototype brand-aan-boord training ontwikkeld. De juiste procedures moeten daarbij worden gevolgd, waarbij de trainee moet communiceren met andere bemanningsleden. Een belangrijke toevoeging aan het prototype is een instructeurscherm, waarmee een instructeur een scenario kan voorbreiden, en tijdens een training kan volgen, en mogelijk beïnvloeden. Andere trainingen van dit bedrijf hebben al zo'n instructeursscherm, dus een aantal componenten kunnen daarvan overgenomen worden. (Specifieke kennis: Technische Informatica, 3D programmeren)

Evacuatiegame (Web-based)

Gebruik de Unity engine om een evacuatiegame te maken. We zijn geïnteresseerd om te onderzoeken of deze engine geschikt is voor het maken van Web-based Serious Games en trainingen. Evacuatie is een onderdeel van Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) trainingen, en een interactieve en uitdagende game kan daarbij een belangrijk onderdeel worden. (Specifieke kennis: Technische Informatica, 3D programmeren)

Werkzaamheden

  • Zie omschrijving.

Gewenste profiel

  • Opleiding in de richting van IT en internet/Design en Visuele Media

Wat bieden wij

  • Uitdagende stage!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is a leading international developer of simulators and virtual training software. Dit bedrijf creates 3D virtual training applications and simulators that enable people to build their s...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Andere stages bij dit bedrijf

Nu solliciteren »