Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Stage opdracht Social Media

Functie Stagiair
Education level HBO
Location Diemen
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 5 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding
Huidig opleidingsjaar 0

Taakomschrijving

Stage opdracht Sociale media

College voor zorgverzekeringen (CVZ) CVZ Verzekering voert een aantal burgerregelingen uit zoals de Regeling wanbetalers en de Regeling onverzekerden. Deze regelingen komen voort uit de uitvoeringspraktijk van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Binnen CVZ Verzekering is de afdeling Informatiecentrum Burgers (ICB) verantwoordelijk voor de informatieverstrekking aan en de contacten met klanten. ICB wil laten onderzoeken of sociale media hierbij nuttig kunnen zijn. Hiervoor zoeken wij een enthousiaste stagiair.

Vraagstelling Onderzoek leert dat onze klanten de website nauwelijks bezoeken en vaak ook de brieven niet lezen met als gevolg veel telefonische vragen. ICB vraagt zich daarom af of er andere kanalen zijn die de doelgroep makkelijker bereiken. Gedacht wordt aan (vormen van) sociale media. ICB beschikt niet zelf over de capaciteit en kennis om een onderzoek in deze richting uit te voeren.

Opdracht Wij zoeken dan ook een enthousiaste stagiair die als (afstudeer-)opdracht een onderzoek uitvoert en vragen beantwoordt als: zet ik media in? En zo ja welke? Voor welke doelgroep en wat bericht ik dan? Hoe verhoudt dit nieuwe kanaal zich tot de huidige kanalen? Waarom zet ik dit kanaal in? Wat kan ik er van verwachten? Voorkom ik zo verdere “schade” voor betrokkene? Kunnen wij als CVZ niet achterblijven?

Het onderzoek draagt dus aspecten in zich op het gebied van organisatie, communicatie en techniek. Kortom: wat komt er allemaal kijken als het CVZ besluit sociale media in te zetten bij ICB om deze bijzondere doelgroepen te informeren? Waarom zou je dit niet of slechts deels moeten doen?

Voorwaarden De opdracht moet in vijf maanden zijn afgerond met een bruikbaar advies. Aanvang in overleg. Stagevergoeding bedraagt €550 (40-urige werkweek).

Achtergrondinformatie burgerregelingen Regeling wanbetalers Een verzekerde met zes maanden premieachterstand (wanbetaler) wordt door zijn zorgverzekeraar overgedragen aan het CVZ. Het CVZ int bij de wanbetaler de zogenaamde bestuursrechtelijke premie die bestaat uit de standaardpremie met een opslag van 30% (voor 2012 totaal € 160,12). De inhouding vindt plaats op het inkomen of de uitkering via de werkgever of de uitkeringsinstantie. Lukt dit niet, dan verzorgt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) de inhouding via acceptgiro’s. Nadat de wanbetaler zijn schuld bij zijn zorgverzekeraar heeft afgelost, meldt de zorgverzekeraar hem af bij het CVZ. De inhouding stopt dan.

Regeling onverzekerden Het CVZ schrijft personen aan die verplicht zijn een zorgverzekering af te sluiten maar dit niet hebben gedaan (onverzekerden). Sluit de onverzekerde binnen 3 maanden nog geen zorgverzekering a, dan volgt een eerste boete van € 369,51. Levert dit geen resultaat op, dan volgt na drie maanden een tweede boete voor hetzelfde bedrag. Weer drie maanden later verzekert het CVZ de onverzekerde bij een zorgverzekeraar en int het CVZ de zorgpremie.

Omdat in beide regelingen geld wordt ingehouden of boetes worden opgelegd treffen zij betrokkenen in hun persoonlijke leven. Betalingsachterstanden komen steeds vaker voor en veelal hebben betrokkenen niet alleen achterstanden bij hun zorgverzekeraar. De communicatie met burgers verloopt via verschillende kanalen. ICB verstrekt algemene informatie via brieven, flyers en de CVZ-website. Persoonlijke informatie gaat altijd per brief. Reacties van klanten worden hoofdzakelijk via e-mail en telefoon ontvangen en behandeld.

Werkzaamheden

  • Onderzoek Social Media

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »