Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Stage (Technische) Bedrijfskunde/personeelswetenschappen/A&O-psycholoog bij Actiz

Functie Stagiair (Technische) Bedrijfskunde
Education level Maakt niet uit
Location Utrecht
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 5 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding € 350 - 400

Taakomschrijving

Een zelfstandig uit te voeren stage voor een WO-student (bachelor of master) Technische bedrijfskunde of – bestuurskunde, Personeelswetenschappen of Arbeids- en organisatiepsychologie met belangstelling voor zowel arbeid als technologie in de zorg

Er verandert veel in de ouderenzorg. Door de vergrijzing stijgt de vraag en wordt de zorg complexer. Er staan grote hervormingen op stapel. Eén van de ambities is dat cliënten langer zelfstandig blijven wonen. Daarbij wordt een groter beroep gedaan op de zelf- en samenredzaamheid van cliënten en hun omgeving. Tegelijkertijd verandert er veel op het gebied van arbeid in de zorg. Door ontgroening zal het aanbod van arbeid op termijn geen gelijke tred houden met de toenemende zorgvraag. Bovendien verandert de inhoud van het werk. De zelforganisatie van medewerkers, al dan niet in teams, neemt toe. In dialoog met de cliënt en de familie bespreken zij wat bijdraagt aan kwaliteit van leven, om daar vervolgens naar te handelen. Vernieuwing van zorg en vernieuwing van arbeid komen hier treffend samen. Gelijk oplopend met deze ontwikkelingen wordt veel verwacht van een toenemende inzet van technologie. Het gaat dan om een breed scala, zoals technologie die kan bijdragen aan kwaliteit van zorg, aan een verminderde inzet van arbeid, een betere en snellere communicatie, ondersteuning bij registratie, verlichting van fysieke belasting e.d. Enerzijds is er in deze technologie al het nodige beschikbaar, anderzijds staat er nog veel in de kinderschoenen en is het spannend wat er de komende jaren verder nog aan creatieve technologische vindingen te wachten staat. Er is een wisselwerking tussen arbeid in de zorg enerzijds en de toenemende inzet van technologie anderzijds. Gebruikmaking van technologie heeft (onder andere) invloed op de inhoud en omvang van het werk, daarbij noodzakelijke competenties, de werkorganisatie, de kennis-gezagsverhoudingen, en de benutting van creativiteit uit alle lagen van de organisatie, o.a. om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

De uitdaging voor jou is om de wisselwerking tussen (toenemende) technologie en arbeid in de zorg (zie achtergrondinformatie hieronder), vanuit wetenschappelijke achtergrond:

Werkzaamheden

  • in kaart te brengen, met onderscheid naar aard en soorten technologie; te analyseren;
  • de opgedane inzichten helder en voor zorgorganisaties praktisch toepasbaar te beschrijven;
  • verdere aandachtspunten op dit gebied te inventariseren voor ActiZ, de aangesloten zorgorganisaties, en wellicht ook nog te benoemen stakeholders.

Gewenste profiel

  • Wat we van jou vragen is een lopende studie aan een relevante TU-opleiding en/of een universitaire studie Personeelswetenschappen/Arbeids- en organisatiepsychologie
  • Ook als je een andere studie volgt en denkt dat je de stage goed kunt invullen, nodigen we je uit te reageren
  • Het is belangrijk dat je zowel affiniteit hebt met het vakgebied arbeid en organisatie alsook met het vakgebied technologie (in de zorg)
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen, legt je makkelijk contact en bent een enthousiaste, initiatiefrijke, creatieve persoonlijkheid.

Wat bieden wij

  • Onze opdracht biedt jou de mogelijkheid om mee te draaien in een professionele, moderne werkomgeving
  • Tijdens je werk word je intensief begeleid zodat je het beste van jezelf kan laten zien

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een branchevereniging die de belangen van meer dan 400 zorgorganisaties behartigt richting onder andere de media en de politiek. Binnen dit bedrijf werken zo’n 90 collega’s aan goede...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »