Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Stage UX-research

Functie UX stagiair
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Amsterdam
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 500

Taakomschrijving

Volg jij een universitaire bachelor of master op het gebied van Human-Computer Interaction, Information Studies, Media Studies, Psychologie of een vergelijkbare studierichting? En ben je op zoek naar een uitdagende stage? Zoek dan niet verder: op de afdeling Design hebben wij plek voor een ambitieuze UX-research-stagiair(e).

Wie zijn wij?

Als UX-stagiair(e) maak je deel uit van het Designteam. Het team bestaat uit UX-specialisten, UI-designers en Front-End Developers. We houden ons bezig met het uitbreiden en optimaliseren van websites, producten en diverse online kanalen.

Beschikbare stageopdracht

Binnen het Designteam krijg je de kans om ervaring op te doen op het gebied van UX-research. De resultaten van jouw onderzoek? Die gebruik je om een praktische vertaalslag te maken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met user stories, flowcharting, prototyping en testing.

Je bent verantwoordelijk voor:

Consumer insights

Klantinzicht is een kritieke succesfactor voor iedere klantgerichte organisatie. Bij Hostnet zien wij onszelf graag als de meest klantvriendelijke hostingprovider van Nederland. Tijdens je stage doe jij daarom uitgebreid onderzoek naar de verschillende klantsegmentaties. De resultaten verwerk je in specifieke user stories op basis van (door jou ontwikkelde) persona’s.

Respondentendatabase

Vanuit bovengenoemde persona’s en user stories creëer je een uitgebreide respondentendatabase. Zo zorg je ervoor dat wij bij toekomstige gebruikersonderzoeken direct op de juiste doelgroep kunnen inzetten.

Naast de werkzaamheden uit de stageopdracht, krijg je bij Hostnet de kans om ervaring op te doen binnen het UX-werkveld:

 • Je denkt met de UX-specialisten mee over het opzetten van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken (passend bij de probleemstellingen van verschillende scrumteams).
 • Je ondersteunt in de voorbereiding van onderzoeken, bijvoorbeeld via het opzetten van testscripts en vragenlijsten.
 • Je ontvangt en begeleidt respondenten tijdens gebruikers- en usability-onderzoeken. - Bij deze onderzoeken ben je aanwezig om te observeren en te notuleren.
 • Je analyseert en verwerkt bevindingen uit je onderzoek. Hierbij denk je actiegericht mee in het oplossingsproces.

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een universitaire bachelor of master op het gebied van Human Computer-Interaction, Information Studies, Media Studies, Psychologie of een vergelijkbare studierichting.
 • Je hebt interesse in kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Ook kun je verschillende onderzoeksmethoden toepassen om jouw onderzoeksvragen te beantwoorden.
 • Het lijkt je leuk om bij één van de grootste en klantvriendelijkste hostingproviders van Nederland een bijdrage te leveren aan de klantervaring.
 • Je kunt voor minimaal 3 maanden (maar het liefst langer) fulltime stage lopen. Pre’s stagiaire(e) UX-research
 • Je kunt een praktische vertaalslag maken van onderzoeksresultaten naar flowcharts, wireframes en prototypes.
 • Je hebt ervaring in Sketch, InVision, Balsamiq of andere designtools.
 • Je hebt ervaring in Google Analytics, Google Optimize en Hotjar.

Stage lopen bij Hostnet

Stage lopen bij Hostnet: dat betekent je opgedane kennis in de praktijk brengen en je skills verder ontwikkelen bij één van de grootste hostingproviders van Nederland. Naast Amsterdam Centraal, met een prachtig uitzicht over het IJ. Je werkt met grote hoeveelheden data: 810.000 domeinnamen, 82.000 websites en meer dan 280.000 klanten. Uiteraard onder professionele begeleiding van een expert in jouw vakgebied. Je maakt deel uit van een enthousiaste club met jonge, gedreven mensen. Vakidioten en geeks, die hard werken, maar vooral ook veel plezier maken. Work hard, play hard!

Ben je enthousiast?

Stuur je uitgebreide motivatie en cv naar tkapferer@hostnet.nl t.a.v. Timm Kapferer.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren