Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Uitdagende communicatie stage in Rotterdam

Functie Stagiair communicatie (m/v)
Education level HBO, WO
Location Rotterdam
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 4 - 5 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 250
Salaris opmerking per maand op basis van 40 uur

Taakomschrijving

Dit bedrijf, gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam, is op zoek naar versterking. Ons communicatiebureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalen vertellers. Een gedreven en leergierige stagiair community management vormt een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van ons prachtige bureau.

Wij verzorgen onder andere het community management van verschillende online platforms, waarvan Nederland Voedselland en Drenthe In Transitie de grootste zijn. Op dagelijkse basis publiceren we artikelen, interviews en portretten die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie die op deze platforms wordt gevoerd.

Rond 9:00 uur open je de glimmende eikenhouten voordeur, vlieg je twee trappen op en komt de geur van versgemalen Santas espressobonen je tegemoet. In je inbox zie je een mailtje van Barbara met haar reactie op jouw ideeën voor social media content. Je tikt snel je antwoord en pakt daarna je notitieblok, want het redactieoverleg voor Drenthe In Transitie begint. Je bespreekt samen met Veerle en Barbara de laatste stand van zaken en belangrijkste updates; hoe staat het bijvoorbeeld met de content voor komende weken en de website cijfers? Ook geef je een update over jouw verantwoordelijkheden en draag je nieuwe ideeën aan voor de community. Na een lekkere lunch pak je de telefoon voor een interview met een bakker, je eerste interview voor Nederland Voedselland! Daarna begin je aan het uitwerken van je interview. Ook verstuur je nog enkele mailtjes, voorzie je Thomas en Rien van input voor ons nieuwe platform en maak je in Photoshop de social media content van komende week. Om 17:30 uur klap je je laptop dicht. Borreltijd!

Werkzaamheden

 • Jij ondersteunt het redactieteam bij het maken van content voor alle social media kanalen en de websites.
 • Je doet desk- en fieldresearch naar nieuws, relevante informatie en materialen voor de platforms.
 • Je duikt zelfstandig in de materie en neemt verantwoordelijkheid voor de productie van journalistieke content. Denk aan interviews, verslaglegging van evenementen en ook blogs rondom actualiteiten
 • Je gaat op pad voor interviews en evenementen.
 • Je redigeert stukken van andere redactieleden.
 • Je denkt mee over hoe we op de platforms en sociale media meer bezoekers en lezers kunnen genereren.
 • Je assisteert bij de voorbereiding en uitvoer van diverse ‘offline’ activiteiten die verband houden met de platforms. Denk hierbij aan competities, evenementen en stakeholderbijeenkomsten.
 • Je ondersteunt bij de overige werkzaamheden die komen kijken bij community management. Denk aan optimalisatie van social media kanalen en rapportage.
 • Je voert tevens algemene bureautaken uit (+-10%).

Gewenste profiel

 • Wij zoeken een ondernemend, proactief, sociaal vaardig communicatietalent met aantoonbare interesse in online communicatie en een vlotte pen. Affiniteit met duurzame ontwikkeling is een pré.
 • We zoeken iemand die in ieder geval vier tot vijf dagen per week beschikbaar is voor een periode van minimaal vier maanden.

Wat bieden wij

 • Het Portaal biedt een spannende werkervaringsplek in een leuk team, een informele werksfeer, goede begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • De vaste basisvergoeding bedraagt € 250,- per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een maatschappelijk communicatiebureau dat zich sinds meer dan vijftien jaar succesvol voor duurzame ontwikkeling inzet. Wij ontwikkelen creatieve concepten vanuit een stakeholder-fi...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »