Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Uitdagende HBO (IT) afstudeerstage in Gorinchem

Functie Consultant service management
Education level HBO
Location Gorinchem
Dagen per week 4
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding € 350

Taakomschrijving

Aanleiding stageopdracht:

Steeds meer IT organisaties hebben hun dienstverlening beschreven in een servicecatalogus. In deze catalogus is helder beschreven welke functionaliteit er onder welke voorwaarden en tegen welke kosten wordt geleverd.

De IT infrastructuur van deze organisaties is vaak complex en omvangrijk. Specialisten besteden een groot deel van hun tijd aan het beheren en verbeteren van de infrastructuur. Toch is niet altijd duidelijk welke componenten nu precies bijdragen aan welke functionaliteit voor de gebruikers. En welke gevolgen uitval of gepland onderhoud van een of meerdere componenten zullen hebben op de dienstverlening. Ook doorbelasting van kosten, of het inzichtelijk krijgen van de kosten voor een bepaalde dienst is niet eenvoudig zonder informatie over de samenhang tussen infrastructuur en dienstverlening.

Informatie over dienstverlening en infrastructuur wordt vaak vastgelegd in een Configuratie Management Database (CMDB). Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want wat leg je wel en niet vast? En wanneer? En waar haal je de benodigde informatie eigenlijk vandaan, en hoe weet je zeker dat het bijhouden van deze informatie ook daadwerkelijk iets oplevert? Wij hebben hier een duidelijke visie op die we je graag uitleggen. En we hebben behoefte aan een praktische uitwerking van deze visie.

De stageopdracht:

Van jou vragen we om onze producten en onze visie op Service Management en Configuration Management te verenigen in een praktisch concept. Dus, hoe kunnen we onze visie het beste invullen met onze producten? En hoe brengen we deze visie begrijpelijk over op onze collega’s, leveranciers en klanten?

Er zitten dus zowel technische als commerciële kanten aan deze opdracht. Een flinke uitdaging, maar dat durf je wel aan toch? Uiteraard sta je er niet helemaal alleen voor. Je kunt een beroep doen op alle deskundigheid en ervaring binnen onze organisatie. Net als jij zijn wij er op gebrand om hier een succes van te maken.

Werkzaamheden

 • Het uitwerken van een concept waarin onze producten en visie op Service Management en Configuration Management verenigd zijn;
 • Onderzoeken en beschrijven hoe we onze visie het beste kunnen invullen met onze producten;
 • Beschrijven hoe we onze visie goed en begrijpelijk over kunnen brengen op collega’s, klanten en leveranciers.

Gewenste profiel

 • Je bent bezig met een relevante opleiding op HBO niveau en bent op zoek naar een afstudeerstage;
 • Zelfstandig;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Basiskennis van ITIL/Service Management;
 • Basiskennis van IT infrastructuur;
 • Goede contactuele eigenschappen;
 • Wat je nog meer te bieden hebt en wat we je nog niet hebben gevraagd.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende stageopdracht;
 • Een maandelijkse stagevergoeding;
 • Bij geschiktheid en een klik mogelijkheden voor de toekomst.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Wij zijn InfraVision en wij zijn Service Management specialisten. We helpen ambitieuze serviceorganisaties een onmisbare partner voor hun klanten te zijn. Dit doen we met gedegen kennis en ervaring...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »