Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Webredactie / SEO

Functie Webredactie, Marketeer, Content manager, Communicatie, Journalistiek
Education level MBO, HBO, WO
Location Soest
Dagen per week 1, 2, 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 1 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding € 300 - 400
Salaris opmerking Afhankelijk van opleidingsniveau, aantal stagedagen per week en ervaring.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een jong bedrijf met frisse ideeën om de markt omtrent verzekeringen flink op te schudden. Met een jong team van professionals en stagiaires proberen we dit bedrijf flink te verbeteren. Je gaat samenwerken met een SEO-professional en een SEA-professional, waarbij jij de leidinggevende bent over je eigen werkzaamheden en de professionals alle hulp en begeleiding bieden waar dit nodig is.

We zitten in een leuk kantoor en de werksfeer is informeel. Iedereen krijgt de vrijheid om zelf zijn werkzaamheden en taken te plannen en uit te voeren. Uiteraard is er ook tijd over om je schoolopdrachten uit te voeren! De lunch etc. is op onze kosten en de vrijdag is omgedoopt tot “friki-Friday” (kroketten en frikandellen etc. als lunch!).

Het kantoor is met het OV zeer goed bereikbaar vanuit zowel Utrecht Centraal, Amersfoort Centraal, Amsterdam Centraal als Hilversum Centraal!

Content management Een zeer belangrijk onderdeel van onze websites bestaat uit het tonen van relevante content, waar een bezoeker echt wat aan heeft en naar op zoek is. We brengen samen met jou in kaart waar vraag en aanbod op onze websites bij elkaar kunnen komen door te kijken naar relevante zoekopdrachten en de behoefte van onze klanten. Uiteraard word je volledig getraind in onze dienstverlening en het schrijven van webteksten zodat je leert hoe je goede content kunt creëren.

Je leert te schrijven voor verschillende doelgroepen en verschillende media (google search, social media, persberichten maar hoofdzakelijk ook onze eigen websites). We werken samen met professionele media waarop we onze content kunnen plaatsen en optimaliseren. In het kort zullen dit je werkzaamheden zijn:

 1. Analyse van relevante onderwerpen -> In Google Analytics, Semrush en andere analyse tools ga je op zoek naar relevante zoektermen die gebruikt worden door (potentiële) website bezoekers. Uiteraard word je hierbij ondersteund.

 2. Je gaat daadwerkelijk teksten schrijven volgens een Google SEO-checklist. Deze teksten sluiten aan bij onze dienstverlening en kun je bewerken tot formaten die ook bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld social media, pers of partnersites.

 3. Je gaat actief op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners. Samen met de specialist stel je persberichten, partnercontent en relevante webteksten op die mogelijk ook op andere websites of media kunnen worden geplaatst. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal alleen te doen maar je mag hier wel de leiding in nemen!

Past deze stage bij jou? Vind je het leuk om te schrijven, te analyseren en doe je graag nieuwe contacten uit de branche op, dan past deze stage perfect bij jou! Ook per 1 maart 2019 zijn we weer op zoek naar stagiairs die ons team komen versterken.

Werkzaamheden

 • Content schrijven
 • Social media
 • Persberichten schrijven
 • SEO strategie uitwerken

Gewenste profiel

 • Goed onderlegd in de Nederlandse taal
 • Vind het leuk om de website up to date te houden
 • Vind het leuk om relevante content te schrijven

Wat bieden wij

 • Uitdagende en leerzame stageplek bij een jong en dynamisch bedrijf

Wil jij graag in een jong team werken, in korte tijd heel veel leren en veel verantwoordelijkheden naar je toe trekken, vind je het leuk om veel eigen inbreng en initiatief te tonen? Solliciteer dan snel en kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Adres: Birkstraat 101A Soest 3768HD

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een jonge start-up met frisse ideeën om de markt omtrent verzekeringen flink op te schudden. Met een jong team van professionals en stagiaires proberen we vergelijkdirect.com, maar o...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »