Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Uitdagende online marketing stage; verbeter Google posities en/of ontwerp een corporate identity en/of definieer doelgroepen door onderzoek en/of probeer een artikel te plaatsen in landelijke media!

Functie E-commerce / Marketing / Communicatie
Education level MBO, HBO, WO
Location Soest
Dagen per week 1, 2, 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 1 - 12 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking Afhankelijk van ervaring, aantal uren etc tussen de €200 en de €400.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een jong bedrijf met frisse ideeën om de markt omtrent verzekeringen flink op te schudden. Met een jong team van professionals en stagiaires proberen we dit bedrijf, maar ook de andere bespaarmodules flink te verbeteren. Je gaat samenwerken met 2 SEO-professionals en 1 SEA-professional, waarbij jij de leidinggevende bent over je eigen werkzaamheden en de professionals alle hulp en begeleiding bieden waar dit nodig is.

We zitten in een leuk kantoor en de werksfeer is informeel. Iedereen krijgt de vrijheid om zelf zijn werkzaamheden en taken te plannen en uit te voeren. Uiteraard is er ook tijd over om je schoolopdrachten uit te voeren! De lunch etc. is op onze kosten en de vrijdag is omgedoopt tot “friki-Friday” (kroketten en frikandellen etc. als lunch!).

Het kantoor is met het OV zeer goed bereikbaar vanuit zowel Utrecht Centraal, Amersfoort Centraal, Amsterdam Centraal als Hilversum Centraal!

dit bedrijf is druk bezig met de (online)marketing en daar kunnen wij wel wat hulp bij gebruiken! Wij hebben een aantal stageopdrachten geformuleerd (eigen inbreng is natuurlijk in overleg ook goed!) waar wij graag een enthousiaste nieuwe SEO-held of heldin voor vinden! Past één van de 4 opdrachten bij jou, of heb je zelf een stoer idee? Neem dan contact met ons op!

Opdracht 1. Naamsbekendheid dit bedrijf vergroten via landelijke media. Doelstelling -> Een artikel geplaatst in landelijk media (online) zoals een dagblad of opiniewebsite.

Onderzoek 1. Doelgroep -> Welke platformen zijn er en hoe bereiken wij de juiste redacteurs, journalisten etc.

  1. Eisen artikel om geplaatst te worden -> Waar moet een artikel aan voldoen? Onderzoek artikelen van concurrenten die al geplaatst zijn in landelijke media, waar moeten deze aan voldoen en maak een checklist voor onze eigen artikelen.

  2. Analyse in data van dit bedrijf -> Analyseer de data van dit bedrijf en schrijf hier een artikel van, gebaseerd op de checklist.

Realisatie Uiteraard moet er vervolgens actief geprobeerd worden om het artikel (of de artikelen) te plaatsen in landelijke media!

Opdracht 2. Topposities in Google verkrijgen via SEO-tactieken. Doelstelling -> Positie 1 bemachtigen in Google op relevante onderwerpen.

Onderzoek

Analyse van relevante onderwerpen -> In Google Analytics ga je op zoek naar relevante zoektermen die gebruikt worden om te vergelijken. Met andere woorden, je leert veel ins en outs van Google Analytics. Linkbuilding, analyse potentiële partners -> Welke websites en andere platformen moeten wij benaderen om een tekstlink naar onze pagina te krijgen? Met linkbuilding kun je snel stijgen in Google, mits deze links geplaatst worden op relevante websites. Je doet dus een onderzoek naar potentiële partners en benadert deze om een samenwerking aan te gaan. Onderzoek waar een artikel aan moet voldoen om hoog te ranken in Google -> Je gaat actief uitzoeken welke regels er gelden om hoog in Google te scoren met teksten. Hier maak je een checklist van waaraan alle (toekomstige) artikelen moeten voldoen. Realisatie

Je gaat daadwerkelijk teksten schrijven volgens de Google SEO-checklist. Deze teksten zijn gebaseerd op de onderwerpen die je uit Google Analytics hebt kunnen terugvinden. Ook houd je je actief bezig met linkbuilding.

Opdracht 3. Definieer de doelgroep van 3 producten Doelstelling -> Per productgroep in kaart brengen wat de doelgroep is van deze afnemers en hoe deze bereikt en getriggerd kunnen worden.

Onderzoek

Marktonderzoek -> Op je huidige opleiding heb je waarschijnlijk genoeg theoretische kennis opgedaan om een gedegen marktonderzoek uit te voeren en hier conclusies uit af te leiden.

Google Analytics -> Via Google Analytics kun je veel informatie verkrijgen over de doelgroepen per product, zelfs tot op keyword niveau. Je zult dus ook Analytics rapporten gaan maken die onderdeel zullen zijn van je eindproduct.

Realisatie

Klantprofiel schetsen -> Aan de hand van je onderzoeken kun je per productgroep een klantprofiel schetsen. In dit profiel moet teruggevonden kunnen worden hoe wij deze doelgroep kunnen bereiken en welke triggers deze doelgroep heeft om producten via ons te kopen.

Check van huidige teksten -> Nu je in kaart hebt gebracht waar de teksten en informatievoorziening aan moet voldoen, ga je de huidige teksten hierop toetsen en waar nodig aanpassen.

Opdracht 4. Creëer een corporate identity welke past bij Mijn.dit bedrijf en aansluit op de wensen en behoeften van haar klanten. Wat is Mijn.dit bedrijf? Via dit online portal hebben wij jaarlijks (meermaals) contact met klanten over de lopende verzekeringen, energiecontracten en alles-in-1 abonnementen etc. om te kijken of deze nog voldoen aan de wensen en zo nodig helpen we mensen met overstappen. Het uiteindelijke doel is dat de klant altijd de beste producten heeft voor de meest gunstige prijs.

Doelstelling -> Een heldere omschrijving van de wijze waarop Mijn.dit bedrijf zich moet presenteren tegenover haar (toekomstige) klanten.

Onderzoek

Profielschets van (potentiële) klanten maken -> Gebruik de theoretische kennis die je vanuit school hebt meegekregen om uit te zoeken met welk doel mensen zich (willen) aanmelden bij Mijn.dit bedrijf

Wat beweegt deze mensen? Waar zijn ze naar op zoek? Hoe kunnen deze mensen het beste geholpen worden? Communicatiestrategie -> Analyseer hoe deze mensen benaderd willen worden en wat zij willen weten. Stel hier een helder communicatieplan voor op en werk deze zoveel mogelijk uit.

Realisatie

Een checklist waardoor wij in de toekomst altijd kunnen checken of de nieuwe teksten en uitingen passen bij de profielschets die gemaakt is. Huidige teksten zijn getoetst en waar nodig aangepast.

Aan de hand van de Wat, Waar en Hoe vragen hierboven zijn relevante tekstonderwerpen uitgezocht en uitgewerkt zodat deze klanten tekstueel optimaal bediend worden.

Wil jij graag in een jong team werken, in korte tijd heel veel leren en veel verantwoordelijkheden naar je toe trekken, vind je het leuk om veel eigen inbreng en initiatief te tonen? Solliciteer dan snel en kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Adres: Birkstraat 101A Soest 3768HD

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een jonge start-up met frisse ideeën om de markt omtrent verzekeringen flink op te schudden. Met een jong team van professionals en stagiaires proberen we vergelijkdirect.com, maar o...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »