Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Uitdagende redactionele stage in Rotterdam

Functie Redactie stagiair (m/v)
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Rotterdam
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 4 - 5 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 250
Salaris opmerking per maand op basis van 40 uur

Taakomschrijving

Wil jij met eigen ogen zien hoe ons voedsel wordt gemaakt? En doe je niets liever dan daar mooie verhalen over schrijven? Dan kunnen we jouw hulp gebruiken bij Nederland Voedselland – het platform dat nieuwsgierig is naar de productie van ons voedsel.

Hoe ziet je dag eruit?

Kan zijn dat je werkdag op kantoor begint, maar misschien ben je ’s morgens vroeg wel onderweg naar een conservenfabriek, een frisdrankbottelaar of aardappelteler. Om met eigen ogen te bekijken wat daar nou gebeurt. Waarom zet die aardappelteler drones in, en waarom stopt die frisdrankgigant nog steeds suiker in zijn drankjes? Terug op kantoor schrijf je er een verhaal over dat je op de website publiceert. Je kijkt ook meteen even hoe je je verhaal kunt pluggen via andere blogs en via social media. Je werkt nauw samen met de hoofdredacteur van Nederland Voedselland, maar proeft ook aan de andere projecten die communicatiebureau dit bedrijf doet.

dit bedrijf, gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam, is op zoek naar versterking. Ons bureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalenvertellers. We zijn niet alleen een communicatiebureau, maar óók een uitgever: van Nederland Voedselland. Dat is een journalistiek, zelfstandig platform, met een eigen hoofdredactie.

Jouw werkzaamheden

  • Dit is geen kleine-klusjes-stage: je gaat zelf aan de slag met grote verhalen. Als die verhalen jouw eigen idee zijn: nog beter!
  • Je duikt zelfstandig in de materie en neemt verantwoordelijkheid voor de productie van journalistieke content. Belangrijk is dat je het echte verhaal vertelt.
  • Je bent je bewust van de vele discussies die er rondom voedsel spelen en de vaak tegenstrijdige meningen die erover de ronde doen. Je gebruikt je journalistieke neus om ervoor te zorgen dat wat in jouw verhalen staat, ook echt klopt.
  • Je redigeert soms stukken van freelancers of gastschrijvers. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Een dt-fout bezorgt je minstens één slapeloze nacht!
  • Je denkt mee over de vraag hoe we onze verhalen onder de aandacht van een groot publiek kunnen brengen.
  • Je bent handig met Photoshop om even een mooi plaatje samen te stellen voor bij je verhaal. Als je op reportage bent en alleen je telefoon bij je hebt, weet je daar toch altijd wel een paar geschikte foto’s mee te schieten.

Wat wij bieden

dit bedrijf biedt een spannende werkervaringsplek in een leuk team, een informele werksfeer, goede begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden. De vaste basisvergoeding bedraagt € 250,- per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Periode

Vanaf september 2020 hebben wij weer ruimte voor een enthousiaste stagiaire die ons team goed kan aanvullen. We zoeken iemand die vier tot vijf dagen per week beschikbaar is voor een periode van minimaal vier maanden.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief waaruit blijkt dat je aan bovenstaand profiel voldoet, samen met je cv, naar Birgitte van Vugt; email. Geef in je begeleidende e-mail aan wanneer je beschikbaar bent.

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 010-270 94 65.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren