Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Verschillende Communicatietalenten gezocht! Teksten schrijven, vormgeving of filmpjes maken? Lees verder!

Functie Communicatietalent
Opleidingsniveau VMBO, MBO, HBO, WO
Locatie Amsterdam
Dagen per week 1, 2, 3 of 4
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 3 - 7 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 300
Salaris opmerking Stagevergoeding van €300 per maand bij een werkweek van 37,5 uur.

Taakomschrijving

De verkiezingen staan om de hoek. Maar wie gaat klimaat bovenaan de politieke agenda zetten? Denk jij nu: ik! Lees dan verder. Wij hebben een aantal leuke vrijwilligersrollen en stageplekken openstaan!

Vervuilende bedrijven zoals Schiphol, KLM en Shell hebben een grote verantwoordelijkheid in de klimaatcrisis. Daar kan de overheid iets aan doen. Als we de klimaatdoelen willen halen, is nú het moment het niet alleen bij woorden te laten. Het is tijd voor daden. Wil jij je hiervoor inzetten? Dat kan in ons nieuwe team van communicatietalenten!

In dit team krijg je de kans bij te dragen aan 2 gave projecten; de klimaatzaak tegen Shell en een grote landelijke mobilisatie in de aanloop naar de verkiezingen (in maart 2021). We hebben verschillende rollen openstaan. Lijkt een combinatie van 2 rollen je leuk? Dat mag ook! Hier komen ze:

COMMUNICATIE & MOBILISATIE VRIJWILLIGER/STAGIAIRE

Wat jij gaat doen: Je denkt mee over onze communicatie vanuit de betrokkenheidsreis (beter bekend als customer journey) en bewaakt deze. Storytelling: je gaat verhalen uit de achterban uitschrijven tot mooie content in de tone of voice van dit bedrijf.

ONLINE & SOCIAL VRIJWILLIGER/STAGIAIRE:

Wat jij gaat doen:### Mobiliseren via social media. Jij zorgt ervoor dat overal in het land mensen meedoen met onze (online) acties. Je denkt ook na over het gebruik van nieuwe socials, zoals tiktok. Je ondersteunt lokale groepen met jouw social media expertise en helpt hun om social media optimaal in te zetten.

VORMGEVING & BEELD VRIJWILLIGER/STAGIAIRE:

Wat jij gaat doen: Leuke meme's maken die inspelen op de actualiteiten en die we kunnen gebruiken voor onze socials. Je maakt ook een beeldbank met meme's die we in de toekomst kunnen gaan inzetten en aansluiten op onze campagnes. Handige visuals samenstellen voor ons publiek. Je maakt infographics, edit filmpjes en je kan photoshoppen.

FOTO-/FILM VRIJWILLIGER/STAGIAIRE:

Wat jij gaat doen: Foto's en video's maken tijdens evenementen en acties van dit bedrijf. Filmpjes van de acties zelf, maar ook bedankfilmpjes om donateurs, leden en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Je hebt veel ruimte voor je eigen creativiteit en ideeën en schrijft bijvoorbeeld een leuk en origineel script. Voor al deze rollen vragen we het nodige van je. Maar we bieden ook veel. Kijk snel verder.

Gewenste profiel

 • Je bent gemotiveerd, creatief en neemt initiatief.
 • Je werkt graag in teamverband, maar kan ook zelfstandig taken oppakken.
 • Pré: Je bent handig met photoshop, Adobe Premiere of het bewerken van foto's en filmpjes.
 • Je bent 1-4 dagen per week beschikbaar en flexibel inzetbaar (soms een avond of dag in het weekend bijspringen is voor jou prima). Dit geldt voor minimaal 4 maanden en bij voorkeur doe je met ons mee
 • Je bent beschikbaar tijdens de trainingsweek vanaf 14 september, om vervolgens aan de slag te gaan. Starten in januari 2021 kan ook. Er zijn 2 blokken, dus er is wat te kiezen. Maar je mag natuurlijk
 • 1e blok: klimaatzaak Shell van september t/m december 2020
 • 2e blok: mobilisatie voor de verkiezingen van januari t/m maart 2021
 • Je vindt het niet erg om online thuis te werken. Zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten reis je naar ons kantoor in Amsterdam en naar lokale acties

Wat bieden wij

 • Een leuk inwerktraject met ruimte voor al je vragen.
 • Begeleiding met training en coaching.
 • Een team van leuke en inspirerende collega’s met wie je vanuit huis online samenwerkt. En zodra het weer mag: een fijne werkplek in hartje Amsterdam.
 • Meedoen met en leren over mobiliseren en actievoeren voor een rechtvaardig klimaatbeleid.
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en projecten. Er is ook ruimte voor eventuele stage-opdrachten.
 • Stagevergoeding van 300 euro per maand bij een werkweek van 37,5 uur.
 • Een reiskostenvergoeding voor OV vanuit heel Nederland.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren