Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V. is op zoek naar een enthousiaste HR (meewerk)Stagiair!

Functie Stagiair(e) HRM
Opleidingsniveau HBO
Locatie Bunschoten Spakenburg
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 400

Taakomschrijving

Voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V. is op zoek naar een enthousiaste HR (meewerk)Stagiair!

Wat voor bedrijf is dit bedrijf ?

dit bedrijf maakt deel uit van het grote Oostenrijkse concern voestalpine AG, dat vestigingen heeft over de hele wereld. Er werken bij voestalpine meer dan 50.000 medewerkers bij 500 bedrijven in 50 landen. voestalpine Automotive Components in Bunschoten is toeleverancier van de wereldwijde automobielindustrie. De belangrijkste producten die hier gemaakt worden, zijn stalen en aluminium carrosseriedelen voor zowel personenauto’s als vrachtwagens. Omdat wij altijd One Step Ahead willen zijn, investeren wij in de nieuwste technieken en systemen, zoals laserlassen en lasersnijden. Op de vestiging van dit bedrijf staan inmiddels meer dan 200 robots van diverse merken. De automotive-industrie stelt hoge kwaliteitseisen en daarom hebben wij honderden vakmensen bij ons werken die deze kwaliteit dagelijks leveren.

Hoe ziet onze afdeling eruit?

Onze afdeling HR bestaat uit een manager HR, drie HR adviseurs, 3 HR assistentes, een arbeidsvoorwaarden- en pensioenspecialist en de collega’s van de afdeling training & development. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alle processen rondom in-, door, en uitstroom van medewerkers en alles wat daartussen ligt. In totaal werken er zo’n 800 medewerkers bij voestalpine in Bunschoten, dus we hebben genoeg te doen.

Hoe ziet je stage eruit?

In het begin draai je mee met de HR assistentes, van hen leer je alle in’s en out’s van de HR administratie, bijvoorbeeld op het maken van brieven en contracten, doorvoeren van mutaties en ondersteunen in het traject wet verbetering poortwachter. Je beantwoordt vragen van leidinggevenden en medewerkers en je zorgt voor verschillende rapportages. Heb je al wat kennis van HR analitics? Top! Dan kan je dat ons mooi leren!

Na een maand of twee is het tijd voor je eigen projecten. Zo word je zelf verantwoordelijk voor het werven van alle nieuwe stagiaires in de organisatie. Samen met de leidinggevenden stel je de vacatures op, je coördineert en voert sollicitatiegesprekken en zorgt voor de introductie. Omdat je toch al goede ideeën hebt voor de introductie van nieuwe medewerkers (je hebt het immers zelf net meegemaakt) zorg je meteen voor het verbeteren van het introductiebeleid van de hele organisatie.

In de laatste periode van je stage weten leidinggevenden en medewerkers je steeds beter te vinden met allerlei vragen en je ondersteunt de HR adviseurs in complexe medewerkertrajecten, bijvoorbeeld op het gebied van ziekteverzuim.

Wat kan je van ons verwachten?

Allereerst een inhoudelijk interessante stage waar je veel van kunt leren. De drie ervaren adviseurs nemen je graag mee en je krijgt de kans om je eigen projecten te trekken. Uiteraard zorgen wij voor een goede begeleiding! Daarnaast krijg je € 400,- stagevergoeding op fulltime basis.

Solliciteren?

Je bent van harte welkom om bij ons te solliciteren als je:

  • Veel zin hebt in een leuke en uitdagende stage waar je veel kan leren!
  • Een passende vooropleiding hebt; HBO of WO HRM of een soortgelijke opleiding
  • Je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent vanaf september (of eventueel eerder)
  • Uiteraard kan je daarnaast goed zelfstandig werken, ben je leergierig en communicatief vaardig
  • Tot slot ben je niet bang om ook een beetje in het diepe te springen en initiatief te nemen

Mocht je nog vragen hebben dan kan je contact opnemen met Inge Damen (sr. HR adviseur) op telefoonnummer 033-2989504. Je sollicitatie ontvangen we graag via wervingenselectie@voestalpine.com met cv en motivatie onder vermelding van “stage HRM”.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren