Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Webredactie / SEO

Functie Webredactie, Marketeer, Content manager, Communicatie, Journalistiek
Opleidingsniveau MBO, HBO, WO
Locatie Soest
Dagen per week 1, 2, 3, 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 1 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 100 - 300
Salaris opmerking Afhankelijk van opleidingsniveau, aantal stagedagen per week en ervaring.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een jong bedrijf met frisse ideeën en wil samen met jou verandering brengen in de communicatie naar onze bezoekers over hun verzekeringen. Dit kan namelijk frisser, jonger en vriendelijker. Met een jong team van professionals en stagiaires proberen we dit bedrijf flink te verbeteren. Jij bent bij ons als stagiair de leidinggevende over je eigen werkzaamheden en de professionals bieden alle hulp en begeleiding waar nodig.

We zitten in een leuk kantoor en de werksfeer is informeel. Iedereen krijgt de vrijheid om zelf zijn werkzaamheden en taken te plannen en uit te voeren. Uiteraard is er ook tijd om je schoolopdrachten uit te voeren tijdens je stage uren! De lunch etc. is op onze kosten en de vrijdag is omgedoopt tot “friki-Friday” (kroketten en frikandellen etc. als lunch!).

Het kantoor is met het OV goed bereikbaar vanuit zowel Utrecht Centraal, Amersfoort Centraal, Amsterdam Centraal als Hilversum Centraal!

Een zeer belangrijk onderdeel van onze websites bestaan uit het tonen van relevante content, waar een bezoeker echt wat aan heeft en naar op zoek is. We brengen samen met jou in kaart waar vraag en aanbod op onze websites bij elkaar komen. Dit doen wij door te kijken naar relevante zoekopdrachten en de behoefte van onze klanten. Uiteraard word je volledig begeleid bij het schrijven van webteksten zodat je leert hoe je goede content kunt creëren.

Je leert te schrijven voor verschillende doelgroepen en verschillende media (google search, social media, persberichten maar hoofdzakelijk ook onze eigen websites). We werken samen met professionele media waarop we onze content kunnen plaatsen en optimaliseren. Denk hierbij aan pers bureau's, landelijke media zoals kranten en online nieuwsplatformen.

Je gaat samen met ons leren hoe je de volgende stappen in de praktijk kunt toepassen. Het doel is dat jij na je stage als echte zelfstandig marketeer de deur uit gaat!

 1. Analyse van relevante onderwerpen -> In Google Analytics, Semrush en andere analyse tools gaan we samen op zoek naar relevante zoektermen die gebruikt worden door (potentiële) website bezoekers. Je leert hoe je analyse tools kunt gebruiken en toepassen!

 2. Je leert om teksten te schrijven volgens een Google SEO-checklist. Dit is basiskennis die de rest van je carrière van pas zal komen!

 3. Je gaat actief op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners. Samen stellen we persberichten, partnercontent en relevante webteksten op die mogelijk ook op andere websites of media kunnen worden geplaatst.

Past deze stage bij jou? Vind je het leuk om te schrijven, te analyseren en doe je graag nieuwe contacten uit de branche op, dan past deze stage perfect bij jou!

Werkzaamheden

 • Content schrijven
 • Social media
 • Persberichten schrijven
 • SEO strategie uitwerken
 • Google Analytics
 • Semrush
 • Communicatie
 • Marketing

Gewenste profiel

 • Goed onderlegd in de Nederlandse taal
 • Vind het leuk om de website up to date te houden
 • Vind het leuk om relevante content te schrijven

Wat bieden wij

 • Uitdagende en leerzame stageplek bij een jong en dynamisch bedrijf

Wil jij graag in een jong team werken, in korte tijd veel leren, veel verantwoordelijkheden naar je toe trekken, en vind je het leuk om veel eigen inbreng en initiatief te tonen? Solliciteer dan snel en kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren