Privacybeleid

We weten hoe belangrijk jouw persoonlijke gegevens voor je zijn en nemen onze verantwoordelijkheid om deze gegevens veilig te bewaren en zorgvuldig mee om te gaan. In dit privacybeleid leggen we uit hoe wij CareerPlaza Group B.V. (hierna 'wij') jouw informatie verzamelt, gebruikt, en deelt, en welke keuzes je hebt met betrekking tot jouw gegevens.

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle websites en diensten die onder CareerPlaza Group B.V. vallen. Door onze websites te bezoeken of onze diensten te gebruiken, stem je in met dit beleid.

Wie zijn wij?

CareerPlaza Group B.V. biedt diensten aan die studenten en starters ondersteunen in hun studie- en carriĆØretraject en helpt werkgevers bij het vinden van geschikt personeel.

Onze merken omvatten Stageplaza, Bijbaanplaza, Startersplaza, Europlacement, Globalplacement, GlobalWorkJourney, en CareerPlaza Group, opererend vanuit ons kantoor aan de Nijverheidsweg 7, 4104 AN in Culemborg. We beheren de volgende websites:

Als verantwoordelijken voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, zetten we ons in om de informatie in dit privacybeleid na te leven. Voor vragen of opmerkingen zijn we bereikbaar via info@careerplazagroup.com of telefoonnummer 088 555 4000.

Welke gegevens en informatie verzamelen en verwerken wij?

Verzameling van kandidaatgegevens

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, is het noodzakelijk een account aan te maken. Hieronder valt de informatie die we verzamelen tijdens het inschrijfproces:

  • Gegevens verstrekt tijdens inschrijving:
    • NAW gegevens: e-mailadres, voor-/achternaam, geslacht, geboortedatum, telefoonnummer, adres en woonplaats;
    • Opleidingsgegevens: opleidingsniveau, opleiding, school, schoollocatie, opleidingsjaar, aanvang opleiding, verwachtte afstudeerdatum;
    • Stagegegevens: stagesoort, aanvang stage, stageduur en het aantal dagen stage per week.
  • Optioneel verstrekte gegevens:
    • CV gegevens: een profielfoto, stage- en werkervaring, vooropleidingen, vaardigheden, talen, nevenactiviteiten en je cv.
  • Automatisch verzamelde gegevens:
    • Overeenkomsten met vacatures.
    • Sollicitaties op vacatures.
    • Acceptatie of afwijzing van bedrijfsuitnodigingen.
    • Uitgevoerde zoekopdrachten.
    • Gegevens verzameld via cookies.
    • Transcripties van chatsessies via Trengo.
    • Telefoonnummer en opgenomen gesprekken.
  • Handmatig verzamelde gegevens:
    • details van interacties met klantenservice (tijdstip, datum, contactreden, en besproken zaken).

Verzameling van bedrijfsgegevens

  • Gegevens verstrekt tijdens inschrijving:
    • NAW gegevens: e-mailadres, aanhef, voor-/ achternaam, functie binnen het bedrijf, telefoonnummer, adres.
  • Automatisch verzamelde gegevens:
    • Overeenkomsten met studentprofielen.
    • Uitnodigingen aan studenten.
    • Acceptatie of afwijzing van studenten.
    • Uitgevoerde zoekopdrachten op onze websites.
    • Gegevens verzameld via cookies.
    • Transcripties van chatsessies via Trengo.
    • Telefoonnummer en opgenomen gesprekken.
  • Handmatig verzamelde gegevens:
    • details van interacties met accountmanagers (tijdstip, datum, contactreden, en besproken zaken).

Gebruikers-ID

Bij inschrijving op een van onze websites koppelen we een gebruikers-ID aan je account om onze medewerkers in staat te stellen je efficiƫnt te ondersteunen bij vragen.

Voor welke doelen verwerken wij deze gegevens?

We verwerken jouw gegevens met als doel je optimaal van onze diensten te voorzien. De specifieke redenen voor het bewaren van jouw gegevens omvatten:

  • Matching: om een match te kunnen maken tussen kandidaten en vacatures.
  • Communicatie: om gepersonaliseerde aanbevelingen, vacatures of profielen via e-mail te sturen.
  • Nieuwsbrieven: om digitale nieuwsbrieven te versturen, mits je daarvoor toestemming hebt gegeven.
  • Ondersteuning: om onze medewerkers in staat te stellen je ondersteuning te bieden bij vragen of problemen.
  • Verbetering van diensten: om onze doelgroep beter te begrijpen en onze services hierop af te stemmen en te verbeteren.

Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van mijn gegevens?

We gebruiken jouw gegevens op basis van:

  • Toestemming: je hebt ons expliciet toestemming gegeven voor het gebruik van je gegevens, welke je altijd kunt intrekken.
  • Contract: het verwerken van je gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waar jij partij van bent.
  • Gerechtvaardigd belang: het gebruik van je gegevens is gebaseerd op een gerechtvaardigd belang van ons of een derde partij.

Heb je vragen over deze grondslagen of wil je gebruik maken van je recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, dan kun je ons bereiken via privacy@careerplazagroup.com.

Wat is het cookiebeleid?

Net als de meeste websites, gebruiken wij cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die worden opgeslagen op je computer of mobiele apparaat tijdens het bezoeken van onze websites. De cookies die wij gebruiken zijn onderverdeeld in drie categorieƫn:

  • Functionele cookies: deze zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
  • Analyse cookies: deze helpen ons om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken, waardoor we de website kunnen verbeteren.
  • Tracking cookies: deze worden alleen geactiveerd nadat je toestemming hebt gegeven voor ons cookiebeleid.

Voor meer details over de specifieke cookies die wij gebruiken, verwijzen we je naar ons cookiebeleid.

Het verwijderen van cookies

Als je besluit dat je de eerder geaccepteerde cookies wilt verwijderen, kun je dit doen via de instellingen van je browser. Let wel, door cookies te blokkeren of te verwijderen, kan het zijn dat onze websites niet optimaal werken. Dit kan invloed hebben op hoe goed je gebruik kunt maken van onze diensten.

Welke derden hebben toegang tot mijn gegevens?

We delen jouw gegevens met derden in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld, je geanonimiseerde cv-profiel wordt op onze website gepubliceerd, zodat kandidaten en werkgevers elkaar kunnen vinden. Ook delen we je gegevens met derden die deel uitmaken van ons klantenbestand, zoals bij sollicitatieprocessen tussen kandidaten en werkgevers.

Wij werken samen met derde partijen om onze diensten te leveren. We hebben samenwerkingen met:

  • ScriptieMaster BV
  • Trengo BV
  • JEX Backoffice BV
  • TheMatchBox

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor de doeleinden die in dit privacybeleid zijn vastgelegd. Gebruik van gegevens voor andere doeleinden gebeurt alleen met jouw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.

Aanvullende persoonsgegevens

Zowel studenten als bedrijven kunnen optioneel hun profiel afronden met gegevens die eerder genoemd worden in deze privacyverklaring (zie verzameling studentgegevens en verzameling bedrijfsgegevens). Door deze gegevens aan ons te verstrekken geef je Stageplaza toestemming dit te tonen aan geĆÆnteresseerden. Deze gegevens kan je te allen tijde wijzigen of verwijderen.

Hoe beveiligen jullie mijn gegevens?

We zetten ons volledig in om je persoonsgegevens te beschermen door technische en organisatorische maatregelen te treffen. Onze websites zorgen voor een beveiligde (versleutelde) verbinding (HTTPS) tijdens de communicatie tussen jouw computer of mobiele apparaat en onze servers. Hoewel we streven naar maximale beveiliging, is het belangrijk te erkennen dat 100% veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Daarom kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beveiligingsbreuken.

Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?

We houden je persoonsgegevens niet langer bij dan strikt noodzakelijk is. Voor informatie over de specifieke bewaartermijnen van verschillende gegevenstypen kun je contact met ons opnemen via privacy@careerplazagroup.com.

Hoe gaan jullie om met de gegevens van minderjarigen?

Als je jonger bent dan 16 jaar en je wilt gebruikmaken van onze diensten, zoals het inschrijven voor een stage, is volgens de wet toestemming van je ouders of voogd vereist. Zodra uit je ingevoerde geboortedatum blijkt dat je jonger bent dan 16 jaar, kan het inschrijfproces alleen worden voortgezet met toezicht en goedkeuring van je ouders of voogd.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien, wijzigingen, verbeteren of verwijderen?

Je hebt volledige controle over je eigen gegevens bij gebruik van onze diensten. Hier zijn de opties die je hebt:

  • Directe aanpassingen: log in op je account om je gegevens te bekijken, wijzigen, of aan te vullen. Je kunt ook je e-mailvoorkeuren aanpassen via de accountinstellingen.
  • Inzage en correctie: je kunt te allen tijde een verzoek tot inzage in de gegevens die wij over jou hebben opgeslagen indienen of verzoeken om correctie of verwijdering van je gegevens. Dit doe je door een e-mail te sturen naar privacy@careerplazagroup.com. Gebruik hiervoor het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd en voeg een kopie van je identiteitsbewijs toe. Zorg ervoor dat je BSN en pasfoto onherkenbaar zijn gemaakt om je privacy te beschermen.
  • Vragen en klachten: voor vragen over ons privacybeleid kun je ons contacteren via privacy@careerplazagroup.com. Als je ontevreden bent over hoe we met je privacyverzoek omgaan, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Kan dit privacybeleid worden gewijzigd?

Ons privacybeleid kan worden gewijzigd. Wij zijn continu in ontwikkeling om onze diensten te verbeteren, wat soms aanpassingen in ons privacybeleid noodzakelijk maakt. Ook kan nieuwe wet- of regelgeving wijzigingen vereisen. Bij een update van ons privacybeleid informeren we je hierover via e-mail. De datum van de laatste update vind je onderaan het privacybeleid.

Heb je vragen over dit privacybeleid? Neem dan contact op via privacy@careerplazagroup.com of bel naar 088 555 4000.