Hoe leer je voor het centraal eindexamen?

Door Gui Luttikhuizen dos Santos - 24 Februari 2023 16:48 - 0 vertoningen
In het leven zijn er een aantal zenuwslopende momenten. Zo ga je op zoek naar een opleiding, zul je een toffe stageplek moeten vinden of moet je op zoek gaan naar een baan om geld te verdienen. Maar voordat je daar überhaupt over mag gaan nadenken, zul je eerst je middelbare schooldiploma moeten binnenhalen. Er staat namelijk nog een door velen gevreesd centraal eindexamen op je te wachten!

Interview Timo van Belkum

Door John van Balen, Jochem Smeets - 29 November 2018 10:52 - 0 vertoningen
Timo van Belkum, student aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en genomineerd voor Avans student van het jaar 2018. Wij spraken Timo over waarom hij is genomineerd en wat hem naast zijn studie allemaal bezighoudt.

Wij spraken Cecile Collin, uitgeroepen tot meest Inspirerende Student van Nijmegen 2017

Door Hamid Tahir, Jochem Smeets - 8 Oktober 2018 14:33 - 0 vertoningen
Cecile Collin, een student die in een ongelukkige toestand terecht kwam, wist haar negatieve situatie om te zetten in positiviteit. Dit leverde haar uiteindelijk de titel Meest Inspirerende Student Nijmegen van 2017 op. Wij spraken Cecile over haar opleiding, stage-ervaring en haar tegenslagen tijdens de studie.

‘’Ik heb altijd last gehad van uitstelgedrag, maar ik vond een manier om dit aan te pakken’’

Door John van Balen en Jochem Smeets - 28 September 2018 10:14 - 0 vertoningen
Heleen van het YouTube kanaal Study Vibes stimuleert studenten om met haar mee te studeren om zo het meeste uit hun studie te halen. Heleen heeft op haar kanaal meer dan 25.000 abonnees en doet regelmatig livestreams van wel 8 uur achter elkaar! Hierin laat ze zien hoe ze studeert. Wij spraken Heleen over haar opleiding, stage-ervaring en natuurlijk haar Youtube kanaal.

Hoe maak ik een goede beroeps- en studiekeuze?

Door Jochem Smeets - 13 Augustus 2018 09:17 - 166 vertoningen
Een groot deel van je leven moet je werken, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je werk een beetje leuk is. Maar hoe zorg je ervoor dat je een leuke baan vindt? Dat begint bij een goede studiekeuze. Maar ook na je studie valt er nog genoeg te kiezen en zelfs tijdens je werkende leven zal je af toe van baan (moeten) wisselen. Het kunnen maken van een goede studiekeuze en beroepskeuze is dus van groot belang.

10 tips voor studeren met warm weer

Door Jochem Smeets - 20 Juni 2017 10:29 - 1870 vertoningen
1. Start vroeg in de ochtend - Ook al ligt je bed nog zo lekker, probeer vroeg op te staan zodat je op tijd kan beginnen met leren. Wanneer je vroeg begint kan je vóór het heetste moment van de dag al voldoende geleerd hebben zodat je op dat moment even lekker kan ontspannen in de zon, of in de schaduw.

''Uiteindelijk zijn er twee gewonden en twee doden gevallen.’’

Door Amber Ebens - 1 Juni 2017 13:19 - 1373 vertoningen
Het zal je maar gebeuren, in je laatste twee weken van je stageperiode in Mexico wordt er in de rondte geschoten. Het overkwam derdejaars studente Kootje Dijkstra. Hieronder lezen wij haar ervaring over haar stage in Mexico en de gebeurtenis aan het einde van haar stageperiode.

10 tips voor een goede concentratie

Door Amber Ebens - 17 Mei 2017 08:49 - 4106 vertoningen
Het einde van het schooljaar nadert en veel studenten verliezen hun motivatie voor deze laatste weken. Hieronder geef ik jou een aantal tips om nog het beste uit je schooljaar te halen!