10 tips voor studeren met warm weer

Jochem Smeets - 20 Juni 2017 10:29 - 1870 vertoningen

1. Start vroeg in de ochtend - Ook al ligt je bed nog zo lekker, probeer vroeg op te staan zodat je op tijd kan beginnen met leren. Wanneer je vroeg begint kan je vóór het heetste moment van de dag al voldoende geleerd hebben zodat je op dat moment even lekker kan ontspannen in de zon, of in de schaduw.

2. Leer waar het koel is - Zorg dat je binnen een plek hebt waar je lekker in de verkoeling zit. Wanneer je echt buiten wilt leren probeer een goede plek voor jezelf te creëren met voldoende schaduw. Het is heerlijk om in de zon te zitten maar tegelijkertijd word je er sloom van en zal jij je minder goed kunnen concentreren.

3. Goede concentratie, ga rechtop zitten - Uit onderzoek blijkt dat de concentratie van de mens heeft te maken met de snelheid van de doorbloeding in het rechter netwerk in de hersenen. Wanneer je rechtop zit zal dit beter verlopen dan wanneer je onderuitgezakt in een stoel ligt. Wil je je dus langer en beter kunnen concentreren, ga dan rechtop zitten.

4. Een koude douche - Dat je sloom wordt van dit warme weer is haast onvermijdelijk. Maar je kan jezelf weer even een boost geven door een paar minuten onder een koude douche te stappen. Hierna ben je weer helemaal wakker en fris om nog even verder te leren.

5. Social media - Tegenwoordig zijn we bijna allemaal actief op social media, mede hierdoor is het moeilijker geworden om ons langer aan één stuk te concentreren. Als het regent en jij moet leren is het vervelend om te zien dat anderen lekker aan het netflixen zijn. Maar er zijn weinig dingen erger dan met 30 graden leren en vervolgens op Snapchat zien dat al je vrienden aan het water liggen. Ook al voel je je afgesloten van de bewoonde wereld, leg je telefoon tijdens het leren ver weg.

6. Leer op verschillende manieren - Er zijn veel verschillende technieken om te leren, zo kan je samenvattingen doorlezen, stukken tekst overschrijven, ezelsbruggetjes maken, oefentoetsen maken of jezelf laten overhoren. Al deze manieren zorgen ervoor dat je op verschillende manieren naar de leerstof kijkt en laat je deze stof beter begrijpen.

7. Hydrateren! - Zorg dat je voldoende drinkt, wanneer het zo warm is heeft je lichaam behoefte aan vocht. Het beste is om gewoon koud water te drinken. Wanneer je meerdere energie drankjes of flessen frisdrank naar binnen werkt zit je vol met suikers en energie. Hierdoor ben je sneller afgeleid en zal rustig op je stoel zitten een lastigere opgave zijn.

8. Stel doelen en beloon jezelf - Stel doelen voor jezelf wat je in een bepaalde tijd wilt bereiken. Je wilt bij een bepaald hoofdstuk zijn om 11 uur of je wilt de helft van je samenvatting kennen voordat je pauze neemt. Wees eerlijk naar jezelf of je dit doel ook daadwerkelijk hebt bereikt en beloon jezelf met een ijsje of ga even naar de winkel voor een vers geperst sapje. Probeer verslavende activiteiten zoals Netflix te vermijden, deze beloning mag je jezelf aan het eind van de dag geven wanneer je alle doelen van die dag hebt behaald.

9. Herhaling is belangrijk - Je onthoudt je leerwerk het beste wanneer je het constant blijft herhalen. Ook al lijkt het nutteloos om steeds hetzelfde te leren toch zal je er profijt van hebben en zal je het uiteindelijk met je tentamen gemakkelijk uit kunnen werken.

10. Plannen - Je neemt jezelf altijd voor om deze tentamenweek is ruim van te voren te beginnen. Maar dan is het zo ver je hebt nog een maand en ziet de echte noodzaak nog niet echt, je stelt het uit en begint helaas toch weer een week van te voren. Wanneer je weet dat het lekker weer wordt is het extra belangrijk om toch echt jezelf over die drempel heen te zetten en op tijd te beginnen. Dan hoef je de zwaarste leerwerkzaamheden niet meer in die week te doen maar is het puur nog de stof bijhouden en de laatste puntjes op de “i” zetten.

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons