10 tips voor een goede concentratie

Door Amber Ebens - 17 Mei 2017 08:49 - 4106 vertoningen

Het einde van het schooljaar nadert en veel studenten verliezen hun motivatie voor deze laatste weken. Hieronder geef ik jou een aantal tips om nog het beste uit je schooljaar te halen!

1. Laat je niet afleiden door social media
Iedereen kent het wel: even een kwartiertje leren en dan weer 5 minuten op je telefoon, maar die 5 minuten worden als snel een halfuur. Lukt het jou maar niet om je mobiel voor langere tijd weg te leggen? Download de app ShutApp! Bij deze app kan je je vrienden uitnodigen en een timer zetten voor wanneer jij je mobiel niet wil gebruiken. Wanneer een van jullie zijn telefoon eerder pakt, krijgt de ander een melding. Zo kan je elkaar motiveren om van je mobiel af te blijven.

2. Maak een planning
Veel studenten zijn al een uur bezig aan het begin van de dag om te bedenken wat ze nou eigenlijk moeten uitvoeren. Door alles goed op een rijtje te hebben verspil je geen tijd en weet je precies wat je moet doen.

3. Een opgeruimde werkplek
Wanneer jouw werkplek heel rommelig is, is de kans groot dat je hierdoor wordt afgeleid. Zorg ervoor dat je werkplek goed opgeruimd is zodat dit voor rust zorgt en je met volle focus op je werk kan doorgaan.

4. Concentratiemiddel
Lukt het jou nog steeds niet om met volle focus op je werk door te gaan? Schakel een hulpmiddel in. Bij Study Buddy kan je nu met de kortingscode focus734 concentratiepillen met 10% korting bestellen!

5. Verdeel je werk op in kleine taken
Kleine taken zijn makkelijker te voltooien dan één groot project. Deel je werk op in kleine delen waardoor je meer voortgang boekt.

6. Gebruik een to do lijstje
Het is bewezen dat wanneer jij iets afvinkt in een to do lijstje, dit een soort rust creëert in je hoofd. Maak daarom een to do lijstje zodat jij precies je voortgang kan bijhouden.

7. Hou af en toe een pauze
Het is logisch dat jij je niet 9 uur achter elkaar kan concentreren. Neem daarom na ongeveer drie kwartier weer even een pauze van 10 minuutjes voor het beste resultaat!

8. Zorg voor een goed slaapritme
Wanneer je een goed slaapritme opbouwt, heeft je lichaam meer regelmaat en functioneer je beter.

9. Focus je op één taak tegelijk
Ook al denk je dat je kunt multitasken, wanneer je je focust op één taak hou je je concentratie langer vast, wat weer zorgt voor een beter resultaat.

10. Zorg voor beweging
Af en toe even sporten of gewoon buiten een frisse neus halen, bevordert je concentratie. Probeer dus tijdens je tentamenweken niet je volledig op te sluiten binnen.

article.title