Stage ontwerpen en programmeren economisch sectormodel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiaire
 • Wanneer
  Ingetrokken 13 - 26 weken 32 - 40 uur per week
 • Waar
 • Opleidingsniveaus
  WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Afstudeerstage Meewerkstage
 • Salaris
  € 350 per maand
  Stagevergoeding €350-€400 per maand
Taakomschrijving

Waarom deze opdracht?
Het PRISMA model is het economische sectormodel van dit bedrijf. Voor de onderzoekers van dit bedrijf is het een krachtig instrument om middellange termijn sectorprognoses te maken voor de ontwikkeling van onder andere toegevoegde waarde, werkgelegenheid en investeringen. Met het model kunnen de onderzoekers ook effecten van beleidsmaatregelen op het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt doorrekenen.

Het model is al heel lang operationeel, maar wel toe aan ‘groot onderhoud’: opzetten in een nieuwe, moderne programmeertaal (Python) en nieuwe elementen opnemen op basis van een nieuw ontwerp van het model.

Werkzaamheden

Deze stage daagt jou uit om…

……uw analytisch vermogen, wiskundig en cijfermatig inzicht in te zetten in een concrete afstudeerstage. De opdracht is om een bestaand economisch sectormodel een volledige make-over te geven.

De focus ligt hierbij op het:

 • Herontwerpen van het sectormodel;
 • Uitbreiden model met nieuwe modules, zoals CO2 emissie;
 • Optimaliseren van de (numeriek wiskundige) oplossingsmethodiek;
 • Programmeren in Python;

Wie is dit bedrijf?

dit bedrijf is een van de grootste onderzoeks- en adviesbureaus van Nederland. Het team van zo’n 100 experts en partners levert onderzoek en advies aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. We werken op de terreinen van (big) data-analyse, transport & mobiliteit en maatschappij & economie. Inhoudelijke kennis, onderzoek- en data expertise staan hierbij voorop. Dit maakt het mogelijk om onderzoek op maat te leveren. Onderzoek dat er toe doet. Om zo beleid te helpen verbeteren en brede welvaart te realiseren. Jouw toekomstige collega’s staan dan ook midden in de samenleving en omschrijven zichzelf als professioneel, gedreven en vol passie voor hun vak.

Gewenste profiel

Dit heb jij in je Je bent analytisch sterk en kwaliteitsgericht en krijgt met je uitstekende kwantitatieve vaardigheden heldere analyses die gebruikt wordt in beleidsadvies voor onze opdrachtgevers. Ook beschik je over:

 • een relevante academische opleiding, waarbij wij denken aan Toegepaste Wiskunde, Econometrie of Wiskundige Economie;
 • sterke affiniteit en kennis van programmeren in Python;
 • proactieve en zelfstandige houding;
 • goede contactuele vaardigheden;
 • voor 3-6 maanden beschikbaar.

Wat bieden wij

Wij bieden … je veel zelfstandigheid en vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. Je krijgt een goede begeleiding, waardoor je veel kunt leren bij ons. Wij bieden een stagevergoeding naar rato van jouw werkweek, reiskostenvergoeding op basis van werkelijk gemaakte kosten (als je niet in het bezit bent van een Studenten OV-kaart), een informele werksfeer met bevlogen collega’s en een actieve personeelsvereniging.

Interesse?
Enthousiast over deze stage? Bas Sietses, HRM Adviseur, ontvangt jouw sollicitatie graag via solliciteren@panteia.nl. Wil je eerst meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact met Paul Vroonhof (079 – 322 22 91), Teammanager bij Panteia.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Panteia

Panteia

Wie is Panteia?

Panteia is een van de grootste onderzoeks- en adviesbureaus van Nederland. Het team van zo’n 100 experts en partners levert onderzoek en advies aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. We werken op de terreinen van (big) data-analyse, transport & mobiliteit en maatschappij & economie. Inhoudelijke kennis, onderzoek- en data expertise staan hierbij voorop. Dit maakt het mogelijk om onderzoek op maat te leveren. Onderzoek dat er toe doet. Om zo beleid te helpen verbeteren en brede welvaart te realiseren. Jouw toekomstige collega’s staan dan ook midden in de samenleving en omschrijven zichzelf als professioneel, gedreven en vol passie voor hun vak.