Dynamische 3e jaars HBO Social Work Stage Amsterdam

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagaire ambulant begeleider jeugd
  • Wanneer
    Ingetrokken 20 - 40 weken 32 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 250 per maand
    netto € 250 per maand
Taakomschrijving

Stichting dit bedrijf (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) is een, interculturele zorginstelling voor jongvolwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) / psychosociale problematiek, die daardoor begeleiding en/ of ondersteuning nodig hebben. Onze cliënten hebben behoefte aan slagvaardige begeleiding in het dagelijks leven. Daarom ontwikkelde dit bedrijf voor deze cliënten een laagdrempelige en outreachende aanpak in de eigen woon- en leefomgeving, bestaande uit een integraal aanbod met een trajectverantwoordelijke begeleider gericht op transculturele/ psychosociale hulpverlening. De nadruk ligt op het samen actief zoeken naar oplossingen in de eigen leefomgeving vertrekkend vanuit hun vragen en behoeften. Dit bedrijf heeft tevens grote affiniteit met de (diversiteit) binnen de doelgroep jongvolwassenen / volwassenen. Hierdoor bestaat er geen barrière of generatiekloof met betrekking tot de communicatie, waardoor een vertrouwensband wordt gecreëerd en cliënten efficiënt worden bereikt.

Maatschappelijk werkers van dit bedrijf hebben een belangrijke taak in de begeleiding van cliënten. Deze begeleiding is erop gericht cliënten binnen hun mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in hun woon- en leefomgeving.

Werkzaamheden

HBO Social Work / SPH

Tijdens je stageperiode word je betrokken bij de begeleiding van onze cliënten. In het begin zal je stage gebaseerd zijn op participerende observatie. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je de kans om onder begeleiding van een van de maatschappelijk werkers zelf een rol te spelen in de dienstverlening aan cliënten. Je richt je daarbij op alle leefgebieden zoals bijvoorbeeld huisvesting, financiën, dagbesteding of werk en het sociale netwerk en gezondheid van de cliënt. Je zult o.a. ervaring opdoen met het voeren van gesprekken met cliënten, het opstellen van rapportages en begeleidingsplannen, het afnemen van tussentijdse evaluaties en het onderhouden van contacten met externe betrokkenen.

Gewenste profiel

  • Je gaat starten met het 3e jaar HBO Social Work / SPH en je hebt affiniteit met de LVB doelgroep.
  • Affiniteit voor diversiteit en oog voor interculturalisatie en innovatie.
  • Je bent nieuwsgierig, ontwikkelingsgericht en hebt de ambitie je verder te verdiepen in je vak.

Wat bieden wij

Een leerzame en uitdagende stage voor 32 uur per week voor de contractduur van 10 maanden, in (on)regelmatige diensten, begeleiding op de werkplek door een ervaren werkbegeleider, en een stagevergoeding conform CAO gehandicaptenzorg.

Solliciteren

Voor je stageperiode kun je reageren via de website middels een motivatiebrief + CV. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de vestigingsmanager dhr. A. Agalf op tel: (020) 737 1766 of per mail info@zorgopmaatamsterdam.nl

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

AZOMA

Nog geen logo geüpload.

Stichting AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) is een, interculturele zorginstelling voor jongvolwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) / psychosociale problematiek, die daardoor begeleiding en/ of ondersteuning nodig hebben. Onze cliënten hebben behoefte aan slagvaardige begeleiding in het dagelijks leven. Daarom ontwikkelde AZOMA voor deze cliënten een laagdrempelige en outreachende aanpak in de eigen woon- en leefomgeving, bestaande uit een integraal aanbod met een trajectverantwoordelijke begeleider gericht op transculturele/ psychosociale hulpverlening. De nadruk ligt op het samen actief zoeken naar oplossingen in de eigen leefomgeving vertrekkend vanuit hun vragen en behoeften. AZOMA heeft tevens grote affiniteit met de (diversiteit) binnen de doelgroep jongvolwassenen / volwassenen. Hierdoor bestaat er geen barrière of generatiekloof met betrekking tot de communicatie, waardoor een vertrouwensband wordt gecreëerd en cliënten efficiënt worden bereikt.

Maatschappelijk werkers van AZOMA hebben een belangrijke taak in de begeleiding van cliënten. Deze begeleiding is erop gericht cliënten binnen hun mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in hun woon- en leefomgeving.