Stage Strategie & Beleid

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stage Strategie & Beleid
  • Wanneer
    September 2024 12 - 22 weken 24 - 32 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO Associate Degree HBO-Bachelor WO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 749 per maand
Taakomschrijving

Start jij binnenkort een effectief intern dialoog op, zodat we onze klanten beter kunnen helpen?

Locatie: Centrum/ West Uur per week: 24 uur  Periode: September 2024

Werkzaamheden

Als stagiair draai je volop mee binnen de afdeling Strategie & Beleid. Dit is een echte hands on meewerkstage waarbij je een bijdrage kunt leveren aan de schimmelproblematiek en de inspraak van onze klanten bij vastgoedprojecten. Bij Woonstad bieden wij per september 2024 een uitdagende stage. Je ondersteunt het team Strategie & Beleid met werkzaamheden/ projecten en we staan zeker open voor jouw ideeën en inzichten.

Project 1 Intern dialoog opstarten rondom schimmelproblematiek Er zijn momenteel te veel bewoners die voor langere periode problemen hebben met schimmel. Wij kunnen niet alle problemen voldoende voorkomen en oplossen. Dit vraagt dus van ons een andere aanpak op het voorkomen en behandelen van de schimmelproblematiek. Wij willen een nieuwe aanpak implementeren waarin de klantbeleving het uitgangspunt is. Samen de Programmamaker facilitair en voer je een impactvolle dialoog binnen de organisatie om schimmelproblematiek te voorkomen en behandelen. Het doel van dit dialoog is feedback verzamelen en een goed beeld krijgen van de oorzaken en ieders rol in de oplossing.

Project 2 Inspraak van bewoners bij vastgoedprojecten We willen samen met bewoners bouwen aan een fijn leven in Rotterdam. Tijdens vastgoedprojecten willen we extra zorgvuldig omgaan met behoefte en wensen van bewoners. Dat doen we door deze bewust te onderzoeken en mee te wegen in de keuzes die we maken. Zodat bewoners ervaren dat zij regie houden over hun eigen situatie en zij passend kunnen wonen in Rotterdam. Samen met de Programmamaker gaan jullie dit project evalueren. Het gaat om een eerste evaluatie. Je gaat interviews afnemen met collega’s van verschillende afdelingen. Deze waardevolle informatie ga je analyseren en aanbevelingen schrijven om het project te verbeteren, zodat we de behoeften en belangen nog beter in kaart kunnen brengen van onze klanten.

Gewenste profiel

  • Je bent een derdejaars hbo/ wo student en doet een opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Sociologie;
  • Onderzoekend: je bent communicatief vaardig, denkt in mogelijkheden en vind het leuk om data te analyseren;
  • Maatschappelijke impact; je wil graag een steentje bijdragen aan de stad;
  • Je hebt een klik met Rotterdam.

Wat bieden wij

  • Impact maken: deze stage draagt bij aan jouw persoonlijke doelen, zoals voldoening         en maatschappelijke betekenis;
  • Stagevergoeding van €749,- bruto;
  • Veel leren en echt meedraaien: je leert de organisatie goed kennen, je krijgt ruimte voor creativiteit, eigen inbreng en goede begeleiding;
  • Prima faciliteiten om thuis, op kantoor en onderweg te kunnen werken;
  • Een stagebegeleider die met je meedenkt, je uitdaagt en adviseert; 
  • Gezellige activiteiten via Jong Woonstad.

Stagelopen bij de externe kompas van Woonstad Rotterdam?

Wij zijn een 100% Rotterdamse woningcorporatie en bouwen al meer dan 100 jaar aan onze stad. Letterlijk. Door te zorgen voor goed onderhouden en betaalbare woningen en bedrijfsruimten. Allemaal zetten we ons met hart en ziel in voor onze klanten en de leefbaarheid in hun wijken en buurten.  

De afdeling Strategie & Beleid is medeverantwoordelijk voor de strategie- en beleidsontwikkeling en vormt het externe kompas van Woonstad Rotterdam. De afdeling telt 13 medewerkers die breed inzetbaar zijn op verschillende beleidsvelden. Verwacht een gezellige en informele werkplek die net zo divers is als Rotterdam zelf. Waar ruimte is voor jouw inbreng en creativiteit. En waar je écht het verschil kan maken voor onze bewoners en klanten. Voor nu en later. 

Klaar om de stap te zetten? 

Leuk! Stuur ons jouw CV en een korte motivatie naar talent@woonstadrotterdam.nl. Voor vragen neem je contact op met Mare van Gorp via 06-50 05 16 39. We kijken uit naar jouw reactie!

Bedrijfspresentatie

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is niet zomaar een wooncorporatie. Bij ons werken mensen die stuk voor stuk ‘iets’ met Rotterdam hebben. De een wordt gefascineerd door de stad, de ander is er misschien wel een beetje verliefd op. Eén ding is duidelijk: we zetten ons met hart en ziel in voor onze klanten en de leefbaarheid in hun wijken en buurten. We zijn een vitaal bedrijf met ruim vijfhonderd professionals. Onze ambitie? Die is fors: de beste zijn! Kortom, we zijn nogal wat van plan. Daar kunnen we je hulp bij gebruiken. Heb jij een zwak voor Rotterdam?