Elektra Engineer met PLC ervaring in de jachtenbouw

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiair Elektra Engineer
  • Wanneer
    September 2024 10 - 26 weken 32 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    MBO niveau 4 HBO Associate Degree HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    € 500 per maand
Taakomschrijving

Akerboom in Leiden is onderdeel van De Vries Groep en bouwt superjachten onder de naam Feadship, een naam met wereldallure! Elk jacht (tot wel 120 meter!) is op maat gemaakt, naar de wens van de klant. Akerboom ontwerpt én bouwt de luiken, deuren, kranen, platforms, gangways en boarding ladders. Stuk voor stuk technische hoogstandjes. Akerboom telt ca. 110 medewerkers.

Onze equipment moet aan de hoogste eisen voldoen en de luxe jachten waar zij in geplaatst worden zijn stuk voor stuk uniek. Als Electra Engineer zorg je voor het inbedrijfstellen van het yacht equipment van Feadship-superjachten. Denk hierbij aan deuren, luiken, gangways en platformen. Het equipment wordt hydraulisch aangedreven en elektrisch bestuurd.

De superjachten variëren in lengte van 75 tot 120 meter. Akerboom levert per jaar het equipment voor zo’n 4 superjachten. De bouw van een Feadship gebeurt uiteraard niet op één plek. De equipment wordt vanuit Leiden naar één van de cascowerven gebracht om daar te worden geplaatst. De inbedrijfsstelling vindt vervolgens plaats op één van de 4 afbouwwerven.

Voordat het jacht kan worden opgeleverd moet al het equipment in bedrijf worden gesteld. Om deze programma’s te schrijven maak je gebruik van je kennis van zowel de mechanische werking als de hydraulisch aangestuurde systemen, elektra en software. Jij bent degene die er uiteindelijk voor zorgt dat de equipment conform de wens van de klant functioneert.

Ook de bestaande vloot moet onderhouden worden. Denk aan het oplossen van storingen of het repareren/ vervangen van systemen. Deze werkzaamheden vinden meestal in het buitenland plaats. 

Jouw team bestaat uit 3 collega’s. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Engineering die in totaal 19 medewerkers groot is. In totaal werken er bij Akerboom 110 medewerkers.

Werkzaamheden

  • Zorg dragen voor het mede ontwerpen en reviseren van de diverse elektrotechnische schema’s;
  • Mede voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van inbedrijfsstellingen;
  • Het aandragen van technische oplossingen bij storingen aan elektronische installaties (in binnen en buitenland);
  • Het schrijven, inbedrijfstellen & testen van PLC besturingen, onder supervisie.

Gewenste profiel

Mensen kennen jou als proactief, zelfstandig en natuurlijk service- en samenwerkingsgericht. Verder heb of kun je:

  • Een HBO studie afgerond en daarna ervaring opgedaan in een soortgelijke functie bij voorkeur in de jachtbouw of machinebouw; een stagiair in de afstudeerfase is ook een optie met de mogelijkheid om daarna een vaste baan te krijgen;
  • Elektrische schema’s lezen en maken, bij voorkeur in Autocad;
  • Enige ervaring met in bedrijf stellen van machines/systemen is een pré;
  • PLC programmeren (must: Ladder; pré: Allen-Bradley);  
  • HMI programmeren (Pré: Jmobile studio);
  • Je kunt je zowel in de Nederlandse als de Engelse taal goed uitdrukken en bent woonachtig in Nederland.

Neem gerust contact op met Mariska of Barbara als je vragen hebt, via …of p&…

Wat bieden wij

  • Een stagevergoeding van € 500,- per maand
  • Reiskostenregeling
  • 40 vakantiedagen (27 + 13ADV) per jaar;
  • Voorwaarden volgens cao Metalektro
  • Je wordt ontvangen en ingewerkt door enthousiaste en hulpvaardige collega’s! Een inwerktraject helpt jou om de baan bij ons eigen te maken.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Akerboom Yacht Equipment

Akerboom Yacht Equipment

Akerboom Yacht Equipment:

Akerboom Yacht Equipment (AYE) is een Leids metaalbedrijf met plusminus 110 medewerkers, dat zich toelegt op de bouw van schroefassen en yacht equipment voor luxe superjachten. Als volle dochter van de Koninklijke De Vries Groep deelt AYE de missie van de groep: ‘De mooiste boten bouwen, met veel plezier in ons werk’.

AYE is een volledig zelfstandig opererend bedrijf. Van de Koninklijke De Vries Groep zijn wij een toegewijd co-maker van de werven in Aalsmeer en Makkum. Daarnaast werken we voor andere gerenommeerde jachtenbouwers als Royal Van Lent en Royal Huisman Shipyard.

De yacht equipment die wij maken voor de superjachten omvat o.a. gangways, deuren, kranen, platforms en daarnaast levert AYE ook alle service aan deze equipment op reeds varende jachten.

Visie en missie van Feadship:
Wij zijn de nummer één binnen de superjachten en zetten zonder aarzelen de standaard.
Wij ontwerpen, engineeren en bouwen unieke jachten van de beste kwaliteit en zijn er trots op onze klanten een verbluffende ervaring te bieden tijdens de bouw van het jacht en eenmaal varend op zee.

De waarden die de cilinders van de Koninklijke De Vries Scheepsbouw vormen zijn:
 Passie;
 Geloof in eigen en elkaars kunnen;
 De drive om de beste te zijn;
 De klant is per definitie interessant;
 Resultaat verantwoordelijk;
 Lol in je werk!