Stagevacature: Ontwikkel jouw zorgorganisatietalent, HBO Utrechtse Heuvelrug

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiair Zorgbemiddeling & Cliëntondersteuning
  • Wanneer
    September 2024 12 - 52 weken 20 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    MBO niveau 4 HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    € 400 per maand
    Extra stagevergoeding: Voor sommige werkzaamheden die extra inzet vragen, zoals specifieke projecten of extra taken, kun je rekenen op een aanvullende vergoeding bovenop je normale stagevergoeding.
Taakomschrijving

Stagevacature: Leer zorg coördineren en organiseren bij dit bedrijf

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplek waar je de kneepjes van het organiseren van zorg leert? Bij ons bieden wij jou de kans om als stagiair een waardevolle ervaring op te doen in het plannen en coördineren van zorgtrajecten voor onze cliënten. In deze stage leer je hoe je hulpaanvragen behandelt, cliënten koppelt aan de juiste dienstverleners en zorgtrajecten efficiënt organiseert.

Tijdens je stage werk je nauw samen met ons team van zorgprofessionals en ondersteun je bij het stroomlijnen van de zorgprocessen, altijd met oog voor de persoonlijke behoeften van de cliënten. Dit is jouw kans om een belangrijke schakel te zijn in het bieden van kwalitatieve zorg!

Werkzaamheden

Werkzaamheden tijdens de stage:

Als stagiair bij ons krijg je de kans om diverse taken uit te voeren die essentieel zijn voor het organiseren van goede zorg. Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

Hulpaanvragen opnemen: Je behandelt binnenkomende hulpaanvragen van cliënten of hun naasten. Hierbij luister je aandachtig naar de zorgbehoeften en beoordeel je welke hulp er nodig is.

Dienstverleners screenen en selecteren: Je leert hoe je zorgprofessionals en dienstverleners screent op basis van hun kwalificaties, beschikbaarheid en ervaring, om zo de juiste match te maken voor de cliënt.

Contact met cliënten: Je hebt direct contact met cliënten, waarbij je hen informeert over de mogelijkheden, hen begeleidt in het zorgtraject en ervoor zorgt dat ze de zorg ontvangen die ze nodig hebben.

Plannen en coördineren: Je helpt mee met het opstellen en uitvoeren van efficiënte zorgplanningen, zodat zorgverleners op het juiste moment beschikbaar zijn voor cliënten. Hierbij leer je omgaan met tijdsbeheer en flexibiliteit.

Zorgplannen opstellen: Onder begeleiding stel je zorgplannen op waarin je de specifieke behoeften van de cliënt vertaalt naar een persoonlijk en uitvoerbaar zorgplan. Hierbij werk je samen met verschillende zorgverleners en zorg je voor een duidelijke communicatie.

Deze stage biedt je de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in een dynamische en betekenisvolle omgeving. Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden zoals plannen, organiseren en communiceren, terwijl je bijdraagt aan het welzijn van de cliënten.

Gewenste profiel

Hier is een overzicht van de kwalificaties die nodig zijn of waar ruimte is om te leren tijdens de stage:

Kwalificaties en leerdoelen:

Voor deze stage zoeken we een gemotiveerde en leergierige student die zich wil ontwikkelen in het organiseren van zorg. De volgende kwalificaties en vaardigheden zijn belangrijk, maar we bieden ook volop kansen om deze tijdens de stage verder te ontwikkelen:

  • Menselijk contact en empathie: Je bent een luisterend oor voor cliënten en weet hen op een respectvolle manier te benaderen. Het vermogen om op een persoonlijke manier contact te maken is essentieel, zodat cliënten zich gehoord en begrepen voelen.
  • Luisteren en analyseren: Je leert de hulpvraag van cliënten duidelijk in kaart te brengen en te vertalen naar concrete zorgoplossingen. Dit vraagt om geduld, inlevingsvermogen en het vermogen om de juiste vragen te stellen.
  • Zelfstandig kunnen werken: Je kunt op sommige dagen zelfstandig en remote werken, waarbij je in staat bent je eigen taken te organiseren en de voortgang te bewaken. Dit vraagt om verantwoordelijkheid en discipline.
  • Georganiseerd en gestructureerd werken: Het is belangrijk dat je overzicht kunt houden in je werkzaamheden, goed kunt plannen en gestructureerd te werk gaat, ook wanneer je met meerdere casussen tegelijkertijd bezig bent.
  • Meedenken met wisselende casussen: Je bent flexibel en kunt meedenken over verschillende zorgvragen en situaties. Iedere cliënt is anders, en je leert hoe je voor elke situatie de beste oplossing kunt vinden.
  • Communicatie met dienstverleners: Je leert hoe je dienstverleners op een professionele manier te woord staat, hoe je met hen kunt overleggen over zorgvragen en hoe je oplossingsgericht te werk kunt gaan.
  • Mensenkennis: Je ontwikkelt je inzicht in verschillende persoonlijkheden, zowel van cliënten als zorgprofessionals, en leert hoe je op basis van mensenkennis de juiste dienstverleners aan de juiste cliënt koppelt.
  • Leren netwerken: Je krijgt de kans om je netwerkvaardigheden te ontwikkelen door samen te werken met diverse zorgverleners, externe partners en cliënten. Netwerken is cruciaal voor het opbouwen van duurzame relaties binnen de zorgsector.

Wat bieden wij

  • Enorm veel praktische kennis: Je doet uitgebreide praktijkervaring op binnen de zorgsector en leert hoe je zorgprocessen kunt organiseren. Je krijgt inzicht in belangrijke zorgregelingen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en WLZ (Wet langdurige zorg).
  • 1 op 1 begeleiding: Je staat continu in contact met een van de vestigingsmanagers, waardoor je prettig en snel begeleiding kunt verwachten. 
  • Netwerken binnen de zorgwereld: Tijdens je stage kom je in contact met verschillende zorgprofessionals, dienstverleners en organisaties, waardoor je een waardevol netwerk opbouwt voor je toekomstige carrière.
  • Organisatietalent ontwikkelen: Je leert hoe je zorg efficiënt en effectief organiseert, waarbij je verantwoordelijk bent voor het plannen en coördineren van zorgtrajecten.
  • Mogelijkheid op een (bij)baan: Als er een goede klik is, bestaat de kans dat je na je stage bij ons kunt blijven werken als bijbaan of zelfs in een vaste rol.
  • Stagevergoeding: Je ontvangt een marktconforme stagevergoeding voor je inzet tijdens de stage.
  • Extra stagevergoeding: Voor sommige werkzaamheden die extra inzet vragen, zoals specifieke projecten of extra taken, kun je rekenen op een aanvullende vergoeding bovenop je normale stagevergoeding.
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Utrecht, Nederland