Afstudeerstage Business Control & Analytics

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Business Controller & Analytics
  • Wanneer
    Februari 2025 16 - 26 weken 32 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage
  • Salaris
    Bespreekbaar
Taakomschrijving

Als toekomstige Business of Financal controller leer te werken met moderne tooling voor Controlling & Data Analytics. Daarnaast wordt je gestimuleerd om te werken met AI tooling als Graph Technology and Predictive Analytics. 

De afgelopen jaren hebben meerdere studenten succesvol, en met bovengemiddelde resultaten, hun afstudeerstage bij dit bedrijf afgerond. Naast je onderzoek kun je betrokken worden bij verschillende events (in binnen- en buitenland). Meerdere afstudeerplaatsen (start februari 2025) zijn beschikbaar. 

Als onderdeel van het dit bedrijf afstudeer programma krijg je Finance analytics en Business Control advies trainingen en wordt je begeleid door een ervaren scriptie begeleider.

Werkzaamheden

Jouw afstudeeropdracht ligt op het snijvlak van strategie, finance analytics en business control. Je gaat onderzoeken hoe je strategie kunt vertalen in financiele en business scenario´s. Deze opdracht doe je namens dit bedrijf, maar voor enkele dit bedrijf klanten. Dat betekent dat je ook praktijk onderzoek gaat doen bij verschillende klantorganisaties van dit bedrijf.

Er zijn wekelijkse afstudeerbijeenkomsten en je werkt samen met collega afstudeerders op Bachelor en Master niveau.

Daarnaast krijg je de kans om mee te lopen met consulting projecten en zul je betrokken zijn bij verschillende events als klant en interne bijeenkomsten in binnen en buitenland. Belangrijk om te benoemen dat werken op projecten gebeurt in een leer context.

Gewenste profiel

De actualiteitswaarde van de onderwerpen is daardoor hoog. Uiteraard dien je e.e.a. te onderzoeken met behulp van hedendaagse inzichten, methoden, modellen en theorieën. Geen bureau wijsheid, maar pragmatische inzichten die onze klanten kunnen gebruiken terwijl je afstudeert. 

Beheersting van de Engelse taal is een pre. Vaardigheden met data en tooling is een pre. Nog belangrijker de bereidheid om te leren in een consulting omgeving. 

Het resultaat van de opdrachten moeten voldoen aan de eisen van je opleiding en dienen de strategie van dit bedrijf. Resultaten en/of adviezen van eerdere afstudeerders hebben geleid tot additionele verdienmodellen voor dit bedrijf. 

  • Je volgt de HBO/WO opleiding Finance & Control of vergelijkbaar.
  • Je kunt goed plannen en zelfstandig en gestructureerd werken.
  • Een uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur Power BI.
  • Met jouw communicatieve vaardigheden (je kunt goed luisteren, hebt inlevingsvermogen in onze klanten en kunt relaties goed onderhouden) ben jij de ideale adviseur voor onze klanten.
  • Je herkent jezelf in onze kernwaarden (samenwerking, leiderschap, uitmuntendheid, loyaal, respect, verantwoordelijkheid).
  • Je bent analytisch, nauwkeurig, integer met een professioneel-kritische werkhouding

Wat bieden wij

Dit bedrijf consultants waarderen een inspirerende inclusieve werkomgeving, gedreven collega’s, direct verantwoordelijkheid en veel afwisseling. Dit is dan ook wat wij je te bieden hebben. Je wordt door twee collega’s begeleid en er zijn regelmatig momenten om je afstudeeronderzoek af te stemmen met andere collega’s. Ook zijn er trainingen waaraan je kunt deelnemen waardoor je de kans krijgt om jouw talenten op het gebied van Business Control en Analytics verder te ontwikkelen.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

CP-FM BV

CP-FM BV

Met ongeveer 20 consultants bedienen met onze controlling and data analytics services (internationale) organisaties werkzaam in de groene energie, retail, handel en de zorg.

Wij helpen organisaties met data management, dashboards voor diverse organisatielagen, begrotingen, (Rolling) Forecasts en meer! Of dit nu in de retail-, zorg- of (hernieuwbare) energiesector is, met onze robuuste softwaretoepassingen helpen wij data gedreven besluitvorming naar het hoogste niveau!