Stagiair Voorlichting dit bedrijf

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiair Voorlichting
  • Wanneer
    Oktober 2024 10 - 26 weken 32 - 36 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor WO-Bachelor WO-Master
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 500 per maand
    Bij 36 uur per week
Taakomschrijving

Ben jij een HBO- of WO-student met een sterke interesse in politiek en communicatie? Draag je de VVD een warm hart toe en zou jij weleens een kijkje achter de schermen willen nemen bij een politieke partij? Dan is deze unieke kans wellicht iets voor jou! De Tweede Kamerfractie van de VVD is op zoek naar een stagiair voorlichting die vanaf februari ons team komt versterken.

Werkzaamheden

Als stagiair voorlichting bij de VVD-fractie krijg je de unieke kans om de dynamiek van de Tweede Kamer van dichtbij mee te maken. Je ondersteunt de fractie met uiteenlopende communicatie- en voorlichtingsactiviteiten. Je helpt mee om politieke standpunten en wetgevingsprocessen om te zetten in heldere en aansprekende boodschappen. Of het nu gaat om het beantwoorden van e-mails, telefoontjes of WhatsApp-berichten, jouw bijdrage helpt ons om onze boodschap effectief te delen.

Daarnaast volg je dagelijks het politieke nieuws en deel je jouw bevindingen met de fractie om te zorgen dat iedereen op de hoogte is van actuele politieke ontwikkelingen. Ook krijg je de kans te assisteren bij voorlichtingswerkzaamheden en mee te denken over communicatieplannen.

Je werkt niet alleen mee aan de lopende zaken, maar je krijgt ook de ruimte om eigen ideeën en initiatieven in te brengen. We moedigen je aan om mee te denken over communicatieplannen en creatieve plannen aan te dragen, waardoor je echt invloed kunt uitoefenen op hoe de fractie haar boodschap naar buiten brengt.

Gewenste profiel

  • Je bent een HBO- of WO-student met een sterke interesse in politiek, communicatie en de Nederlandse democratie.
  • Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en kunt het liberale gedachtengoed van de VVD vertalen naar heldere en overtuigende communicatie.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en weet complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor verschillende doelgroepen.
  • Je bent representatief in jouw werk en houding, je bent in staat zelfstandig te werken en integriteit en loyaliteit staan bij jou voorop.
  • Je volgt het politieke nieuws en ontwikkelingen in Nederland als democratische rechtsstaat met actieve belangstelling.

Wat bieden wij

Een unieke kans om direct betrokken te zijn bij het politieke werk in de Tweede Kamer. Je zult samenwerken met Kamerleden en hun medewerkers, wat je de mogelijkheid geeft een netwerk op te bouwen in en buiten de Kamer. Daarnaast krijg je volop ruimte om je eigen ideeën en initiatieven in te brengen waarbij je jouw communicatieve vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Daarnaast bieden wij een uitdagende stageplek met een 36-urige werkweek, waarbij thuiswerken in overleg mogelijk is, en een stagevergoeding van €500,- per maand. Geen dag zal hetzelfde zijn en je komt terecht op een plek waar jouw ideeën en initiatieven echt worden gewaardeerd. Kortom, een dynamische stageplek waar je echt een verschil kunt maken!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Den Haag, Nederland